صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

اجرای پروژه‌های مشترک بین شهرداری‌های کلانشهر‌ها

۱۷ آذر ۱۳۹۷ - ۱۳:۰۳:۰۵
کد خبر: ۴۷۳۹۳۴
نشست هم اندیشی مدیران دفتر شهردار تهران و همکاران دبیرخانه مجمع شهرداران کلانشهرهای ایران با هدف هم افزایی و ارتقاء توان و عملکرد دبیرخانه کلانشهرها در دفتر شهردار تهران برگزار شد .

به گزارش گروه جامعه ، سید علی اسماعیلی فرد مدیر کل دفتر شهردار تهران در این نشست ضمن تشکر از فعالیت موثر مدیر و سایر عوامل دبیرخانه کلانشهر‌ها تصریح کرد: با توجه به نقش پررنگ دبیرخانه در مدیریت جدید آن، بستر لازم برای حرکت جدی‌تر در کلانشهر‌ها فراهم شده است.

مدیر کل دفتر شهردار تهران با بیان اینکه انتظار داریم تبدیل این دبیرخانه به اتحادیه زودتر اتفاق بیفتد وبحث جایگاه حقوقی کلانشهر‌ها در این دوره‌ی مدیریتی تثبیت شود ابراز امیدواری کرد بتوان از تجارب موفق دنیا در این مجموعه استفاده کرد و فصل جدیدی از فعالیت‌های دبیرخانه آغاز و جهشی برای نهادینه کردن و توسعه اثر بخشی آن داشته باشیم.

اسماعیلی فرد همچنین اهتمام به اجرای پروژه‌های مشترک بین شهرداری‌های کلانشهر‌ها را مطرح کرد و افزود: با استفاده از ظرفیت دبیرخانه می‌توان پروژه‌هایی همچون بیمه، بیمارستان، شرکت‌های کارگزاری و هتل‌های زنجیره‌ای مشترک داشته باشیم که دیگر سرمایه گذاران با اعتماد بیشتری منابع مالی پروژه‌های ما را تامین کنند.

وی سه نقش کلیدی برای دبیرخانه به تصویر کشید که شامل هم افزایی از ظرفیت‌های مشترک همه شهرداری‌ها از جمله احیای ظرفیت بانک شهر متناسب با نیاز و شرایط شهرداری ها، هم اندیشی و تبادل تجارب و بازشناسی ایده‌ها در شهرداری‌های کلانشهر‌ها و آخرین یافته‌های سایر شهرداری‌های موفق دنیا به سراسر کشور، ایفای نقش موثر و مشارکت در تصمیم گیری و تصمیم سازی‌ها ست که می‌تواند فرایند و اثر بخشی بالایی برای تمامی شهرداری‌ها داشته باشد.

اسماعیلی فرد با اشاره به اینکه تاکنون گام‌های بسیار خوبی برای هرچه بیشتر به رسمیت شناختن دبیرخانه از سوی نهاد‌های حکومتی برداشته شده است اظهار داشت:. با توجه به فعالیت دو دهه اخیر دبیرخانه، هم اکنون زمان آن رسیده که وارد مرحله‌ی جدیدی از فعالیت خود شود.

وی با بیان این مسئله که اگر دبیرخانه بتواند این نقش‌ها را به درستی ایفاد کند باید الزامات و مقدمات را فراهم نماید، افزود: در حال حاضر در شهرداری تهران ظرفیت‌های بالاتری نسبت به شهر‌های دیگر داریم از جمله مراکز پژوهشی، مطالعاتی، اسنادی و داده‌ای در شهر تهران وجود دارد که در هیچ کجا نیست و دبیرخانه می‌تواند این ظرفیت در شهرداری تهران را بازشناسی و بازیابی کرده و در اشکال مختلف در کمیسیون‌های خودش پیاده کند و به اقصی نقاط کشور نیز گسترش دهد.

وی با تاکید بر اینکه نشست‌های تخصصی کمیسیون‌ها بتواند منجر به تولید لایحه شود و روش‌های ناکارآمد شهری را در دیگر شهر‌ها اصلاح کند و اثر بخشی دبیرخانه را در عرصه‌های مختلف گسترش دهد تصریح کرد: در حال حاضر ما در بدنه‌ی کارشناسی دفتر شهردار کارشناسان خوبی داریم که می‌توانیم از ظرفیت‌های آن‌ها در این موضوع استفاده کنیم ضمن اینکه دبیرخانه شهرداری تهران مرکز اسناد بزرگی است که دبیرخانه کلان شهر‌ها می‌تواند از آن به عنوان یک ابزار علمی استفاده کند.

کمال مرادی مدیر دبیرخانه مجمع شهرداران کلانشهر‌ها نیز در این نشست از حمایت‌های شهرداران دوره جدید مدیریت شهری تهران از دبیرخانه که منجر به تثبیت جایگاه آن در کمیسیون‌های تخصصی مدیریت شهری مجلس و دولت جلوگیری از تضییع حقوق شهرداری‌ها شده است تقدیر کرد.

مرادی با اشاره به دستاورد‌های این مرکز در چند ماه اخیر از تشکیل چندین کمیسیون تخصصی خبر داد و افزود: تبادل نظر و انتقال تجارب مدیریتی و کارشناسی، همفکری، مشارکت و هماهنگی مدیران کلانشهر‌ها در خصوص مسائل مدیریت شهری در جهت بهبود خدمات کیفی و کمی شهرداری و هدایت فعالیت‌ها در چارچوب مسائل فنی، تخصصی و کارشناسی از مهمترین اهداف تشکیل این کمیسیون هاست.

وی افزود: در تلاش هستیم اتحادیه شهرداری‌ها را از طریق ارگان‌های تصمیم گیرنده به عنوان یک نهاد غیر دولتی، غیر انتفاعی و غیر سیاسی برای حمایت از حقوق شهرداری‌ها وارتباط با مجامع داخل و خارج از کشور احیا کنیم.

در ابتدای این جلسه همچنین دبیران کمیسیون‌های تخصصی دبیرخانه به تشریح عملکرد و فعالیت‌های ده ماهه اخیر پرداختند.

دبیرخانه مجمع شهرداران کلان شهر‌ها در سال ۱۳۷۸ با موافقت و تصویب شهرداران کلان شهر‌های منتخب اولین دوره شورای اسلامی کلان شهرها، با هدف انتقال تجارب و حفظ حقوق و منافع مشترک و عمومی شهرداری‌های کلان شهر‌ها در راستای پیشبرد اهداف و تقویت مدیریت شهری در شهر مقدس مشهد تشکیل شد.

این دبیرخانه در سال ۱۳۸۵ با درخواست شهردار وقت تهران و تصویب شهرداران کلان شهر‌ها به منظور ارتقاء جایگاه و همچنین مرکزیت اداری سیاسی، به کلان شهرتهران منتقل و شهردار تهران به عنوان دبیر مجمع انتخاب گردید که درحال حاضر به دبیرکل مجمع تغییر نام یافته است.

شهرداران کلانشهر‌های تهران، مشهد، اصفهان، تبریز، شیراز، قم، کرج، اهواز، کرمانشاه، ارومیه، رشت، زاهدان، همدان، کرمان و اراک اعضای مجمع شهرداران کلانشهر‌های ایران را تشکیل می‌دهند و شهردار تهران نیز دبیر کلی این مجمع را بر عهده دارد.


برچسب ها: شهرداری میزان

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *