صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

کاهش تولید، تصمیم نهایی اوپک برای سامان دهی بازار/خنده رضایت زنگنه از معافیت در کاهش تولید

۱۷ آذر ۱۳۹۷ - ۱۰:۴۴:۰۱
کد خبر: ۴۷۳۸۳۴
دسته بندی‌: اقتصاد ، اقتصاد ایران
بازار جهانی نفت که در ماه‌های گذشته نوسان قیمت متعددی را به خود دید، با تصمیم گیری جدید اوپک در راستای کاهش یک میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه‌ای در روز میان کشورهای عضو و غیر عضو اوپک در جهت سامان دهی به این بازار گام جدیدی برداشته است.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، بررسی بازار جهانی نفت گویای وجود مازاد تولید و عرضه در ماه های گذشته بود که این عامل باعث روند نزولی قیمت‌ها و بر هم خوردن تعادل بازار شده بود.
 
در کنار افزایش تولید، به اعتقاد الکساندر نواک وزیر انرژی روسیه رقابت‌های خارج از بازار، روش‌های غیراقتصادی که جایگزین بنیان‌های بازار شده، جنگ‌های تجاری، تورم بالای برخی از کشور‌ها و کاهش رشد اقتصادی برخی از کشور‌ها از جمله عواملی که سبب پیچیده بودن شرایط بازار شده است.
 
پیچیدگی بازاری که می‌توانست آثار سویی بر روی اقتصاد جهانی داشته باشد، به همین خاطر سازمان کشور‌های صادرکننده نفت با برگزاری جلسه‌ای دست به تصمیم گیری جدیدی برای سامان دهی بازار کرد.

پیش از برگزاری جلسه نیز، کمیسیون اقتصادی اوپک که به بررسی شرایط بازار، قیمت‌ها و میزان تولید کشور‌های غیر اوپک می‌پردازد که نتیجه آن توصیه به کاهش تولید به وزرای نفت و انرژی کشور‌های عضو این سازمان بوده است.
 
محمدعلی خطیبی نماینده سابق ایران در اوپک در گفت‌وگو با ، در این خصوص گفت: برای ایجاد تعادل در بازار و جلوگیری از مازاد، کاهش تولید باید در دستور کار قرار بگیرد که قرارگیری قیمت در بازه ۷۰ تا ۸۰ دلار به ازای هر بشکه می‌تواند رضایت نسبی در میان کشور‌ها را ایجاد کند.
 
خطیبی بیان کرد: اگر بازار را به حال خود رها کنیم و مدیریت در آن اعمال نشود و کشور‌ها به هر میزانی که بخواهند تولید داشته باشند کاهش قیمت بیشتر از این میزان خواهد بود.

**کاهش تولید یک میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه تولید نفت

نشست ۱۷۵ اعضای اوپک پس از دو روز مذاکرات فشرده در روزهای گذشته با حضور ۱۴ کشور عضو و ۱۰ کشور غیر عضو این سازمان منجر به صدور قطعنامه ۱۷۹،۹۱۵ مبنی بر حصول توافق اعضای این سازمان برای کاهش تولید نفت به میزان ۸۰۰ هزار بشکه در روز از آغاز سال ۲۰۱۹ میلادی و کاهش ۴۰۰ هزار بشکه‎ای کشور‌های غیر عضو و داوطلب به پایان رسید.
 
این در شرایطی است که طبق تصمیمات صورت گرفته، مجموع کاهش تولید کل کشور‌ها یک میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه در روز خواهد بود که در کنار کاهش ۸۰۰ هزار بشکه در روز که معادل ۲،۵ درصد نسبت به سطح تولید اوپک در اکتبر ۲۰۱۸ است، کشو‌های داوطلب غیر عضو نیز ۴۰۰ هزار بشکه یا معادل ۲ درصد کاهش تولید خواهند داشت.

بنا بر مفاد این قطعنامه، اجرای آن از یکم ژانویه ۲۰۱۹ برای یک دوره اولیه ۶ ماهه معتبر است و یک بازبینی در آوریل ۲۰۱۹ خواهد داشت.

کاهش تولید در شرایطی است که ایران، ونزوئلا و لیبی از مشارکت در این توافق معاف شده‎اند و سایر کشور‌ها نیز مانند روسیه حاضر به پذیرش کاهش ۲ درصد از تولید کنونی خود شده اند.

به همین خاطر، بیژن زنگنه وزیر نفت پیش از ترک دبیرخانه اوپک در جمع خبرنگاران، با اشاره به معافیت ایران از مشارکت در این توافق، نتیجه نشست را رضایت‎بخش توصیف کرد.
 
زنگنه در خصوص معافیت ایران از مشارکت در کاهش تولید گفت: تمام تلاش خود را به‎کار گرفتیم تا اجازه ندهیم سهم ایران از بازار نفت در درازمدت آسیب ببیند.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *