صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

گزارش| 

حرفه‌آموزی زندانیان از سیاست‌های مهم دستگاه قضا/ اشتغال بیش از ۱۴۰۰ مددجو در زندان‌های مازندران

۱۷ مهر ۱۴۰۲ - ۰۸:۰۰:۰۲
کد خبر: ۴۷۳۸۱۸۷
دسته بندی‌: قضایی ، حقوقی
مدیر کل زندان‌های مازندران با اشاره به کارگاه‌هایی که برای کار مددجویان این استان در نظر گرفته شده است، گفت: تعداد یک هزار و ۴۴۰ نفر از زندانیان در ۳۴ رشته شغلی و در ۸۶ کارگاه داخل و بیرون زندان مشغول به کار هستند و دستمزد دریافت می‌کنند.

خبرگزاری میزان- حرفه‌آموزی و اشتغال زندانیان در کاهش جمعیت کیفری زندان‌ها نقش موثر و قابل‌ توجهی دارد، بر همین اساس سال گذشته، طی تعاملات و همکاری‌های سازمان زندان‌ها با سازمان فنی و حرفه‌ای کشور تعداد ۱۰۰ هزار گواهینامه مهارت برای زندانیان کشور صادر شده که آمار حائز اهمیتی است.

بنابر اعلام دفتر برنامه‌ریزی اشتغال و حرفه‌آموزی سازمان زندان‌ها در سال گذشته حدود ۴۶ هزار زندانی مولد حقوق ماهیانه دریافت کردند که با توجه به توسعه مهارت‌آموزی در ندامت‌گاه‌های سراسر کشور، این آمار طی سال جاری و سال‌های بعد نیز افزایش چشمگیری خواهد یافت.

حال آن‌که برنامه‌های اصلاحی و مهارت‌آموزی که از سوی سازمان زندان‌ها در ندامت‌گاه‌های سراسر کشور برگزار می‌شود، با هدف پرکردن اوقات فراغت زندانیان، تربیت نیرو‌های متخصص، کسب درآمد و پیشگیری از آسیب پذیری خانواده زندانیان در دست اقدام قرار گرفته است.

اگر امروزه با تلاش‌های صورت گرفته از سوی سازمان زندان‌ها، هزار کارگاه تولیدی در زندان‌های سراسر کشور فعال شده، با هدف اصلاح و تربیت زندانیان است که برای تحقق این مهم، سرمایه گذاری زیادی در حوزه مهارت و حرفه‌آموزی زندانیان شده تا محکومان در این مسیر قرار بگیرند و پس از بازگشت به جامعه، مجددا مرتکب اشتباه و رفتار‌های نابهنجار نشوند.

در این راستا، مدیریت کل زندان‌های استان مازندران نیز برای اصلاح و تربیت مددجویان خود، فرصت را غنیمت شمارده و اقدامات مثمرثمر و فراوانی در دستورکار خود قرار داده است.

اشتغال بیش از ۱۴۰۰ زندانی در زندان‌های مازندران

علی استادی، مدیرکل زندان‌های استان مازندران در گفت‌وگو با میزان، با اشاره به آخرین وضعیت حوزه اشتغال و حرفه‌آموزی زندانیان گفت: نتیجه برنامه‌ریزی کارآمد، جذب کارآفرینان، صاحبان صنایع و ایجاد مشاغل مختلف در زندان‌ها، چنین شد مددجویان استان پس از شرکت در دوره‌های آموزشی و کسب مهارت‌های لازم، به اشتغال پایدار دسترسی پیدا کردند. 

وی افزود: اداره کل زندان‌های مازندران با بهره‌گیری از ظرفیت ندامت‌گاهی ۱۱ موسسه کیفری و زندان، محکومان و متهمان ۳۳ حوزه قضایی استان را با هدف اجرای شاخص‌های اصلاحی و بازپروری در قالب ۹۲ شاخص فعالیت و در جهت کاهش ضریب ارتکاب مجدد جرم و بازگشت به زندان تحت پوشش خدمات خود دارد که در این میان مجموعه فعالیت‌های مرتبط با شاخص اشتغال و حرفه‌آموزی به‌عنوان اولویت سوم اجرایی سازمان نقش اساسی را در جهت تحقق اهداف انسانی و سازمانی بر عهده دارد.

کاهش آسیب رفتار‌های پرخطر در داخل زندان و جامعه

استادی با اشاره به هدف از ایجاد اشتغال زندانیان نیز گفت: مهمترین هدف در توسعه اولویت سوم سازمان زندان‌ها که همان توسعه آموزش، مهارت آموزی و اشتغال تولید محور است، کاهش آسیب رفتار‌های پرخطر چه در داخل زندان و چه در جامعه، کاهش آمار جرم، بزهکاری و نرخ بیکاری در جامعه، توانمند سازی فردی و اجتماعی و آماده‌سازی زندانیان جهت بازگشت سعادتمندانه به جامعه، جلوگیری از بازگشت مجدد به زندان و کمک به تأمین معاش خانواده زندانی در حین تحمل کیفر است.

صدور یک هزار و ۴۳۷ گواهینامه فنی و حرفه‌ای در زندان‌های استان مازندران

مدیر کل زندان‌های استان مازندران افزود: در خصوص توسعه اشتغال در زندان‌ها با بهره‌گیری از ظرفیت‌های قانونی آیین نامه‌ای موجود و برقراری تعامل مناسب با مراجع قضایی استان بالغ بر ۲ هزار و ۹۹۰ نفر از زندانیان در ۱۹ رشته فنی و حرفه‌ای تحت پوشش دوره‌های آموزشی قرار گرفته و در شش ماهه نخست سال جاری منتهی به صدور یک هزار و ۴۳۷ گواهینامه فنی و حرفه‌ای در زندان‌های استان شده است و این آموزش‌ها زمینه ارتقای وضعیت اشتغال به کار زندانیان را مهیا می‌کند.

۳۰ درصد مددجویان استان مازندران وارد چرخه اشتغال پایدار و درآمدزا شده‌اند

استادی اضافه کرد: قریب به ۳۰ درصد مددجویان واجد شرایط حاضر در استان مازندران وارد چرخه اشتغال پایدار و درآمدزا شده‌اند.

فعالیت زندانیان در ۳۴ رشته شغلی و در ۸۶ گارگاه داخل و بیرون زندان

وی با اشاره به کارگاه‌ها و مزارعی که برای کار زندانیان در نظر گرفته شده است، گفت: در حال حاضر تعداد یک هزار و ۴۴۰ نفر از زندانیان زندان‌های مازندران در ۳۴ رشته شغلی و در ۸۶ گارگاه داخل و بیرون زندان مشغول به کار هستند و دستمزد دریافت می‌کنند.

مهم‌ترین کارگاه‌ها و مشاغلی که زندانیان در آنها مشغول فعالیت هستند 

مدیر کل زندان‌های استان مازندران گفت: کارگاه‌های مونتاژ محصولات ایران خودرو، بلوک زنی، نجاری، خیاطی، سفالگری، تولید جعبه‌های تزئینی، کارخانه تن ماهی، گلاب‌گیری و پرورش قارچ، ماهی و گل و کشاورزی (برنجکاری) از مهم‌ترین کارگاه‌ها و مشاغلی است که زندانیان در آن فعالیت داشته و کسب درآمد می‌کنند.

اشتغال نشسته زندانیان مرد و زن 

استادی گفت: در حوزه اشتغال نشسته زندانیان مرد و زن در رشته‌های قالیبافی، گلیم بافی، منجوق‌دوزی، توربافی، منبت‌کاری، معرق‌کاری، گیوه و دمپایی، تولید انواع صنایع‌دستی مشغول به‌کار هستند که علاوه بر دریافت حقوق با فروش محصولات تأمین معیشت می‌کنند.

اشتغال ۱۰۵ زندانی زن در کارگاه‌های تولیدی

وی با اشاره به تعداد بیشتر زندانیان مرد نسبت به زنان گفت: مددجویان زن مثل دیگر زندانیان پس از گذراندن دوره آموزشی و اخذ گواهی نامه معتبر از سوی مرکز فنی و حرفه‌ای جذب کارگاه تولیدی شده که طبق آمار تا پایان شش ماهه اول سال جاری ۱۰۵ زندانی زن در این کارگاه‌ها مشغول فعالیت هستند.

ایجاد ۷۲ کارگاه در داخل زندان

مدیر کل زندان‌های استان مازندران تصریح کرد: با جلب مشارکت کارآفرینان و صاحبان صنایع با ایجاد ۷۲ کارگاه در داخل زندان و همچنین اعزام زندانیان رأی باز به ۱۴ کارگاه در بیرون فعالیت داشته و حقوق دریافت می‌کنند.

 یک هزار و ۴۴۰ زندانی شاغل

وی بیان کرد: از تعداد یک هزار و ۴۴۰ زندانی شاغل در زندان‌های مازندران تعداد یک هزار و ۱۳۷ زندانی در کارگاه‌های بنیاد تعاون زندانیان و ۳۰۳ زندانی زیر نظر انجمن حمایت زندانیان مشغول فعالیت هستند و همچنین با توسعه اشتغال نشسته صنایع دستی در داخل بندها، توانستیم به همت همکاران تلاش‌گر مجموعه و حمایت‌های مقامات قضایی، پیشرفت قابل چشمگیری را در این حوزه داشته باشیم.

عرضه محصولات تولیدی زندانیان در بازار‌های داخلی

استادی با اشاره به بازار محصولات تولیدی زندانیان استان مازندران نیز گفت: تمام محصولات به‌دست آمده در کارگاه‌های مونتاژ محصولات ایران خودرو، کارگاه‌های بلوک‌زنی، نجاری، خیاطی، سفال‌گری، قالیبافی و تولید تن ماهی، گلاب‌گیری، پرورش قارچ، ماهی و اشتغال نشسته از جمله منجوق‌دوزی، توربافی و بافندگی کاموا با دست، گلیم بافی) در بازار‌های داخلی عرضه می‌شوند.

رکن اساسی کاهش آسیب‌های اجتماعی

مدیر کل زندان‌های استان مازندران با اشاره به اقداماتی که برای رسیدگی به وضعیت خانواده زندانیان صورت می‌گیرد، گفت: بی‌شک داشتن درآمد مناسب و امنیت شغلی، رکن اساسی کاهش آسیب‌های اجتماعی و چتر حمایتی برای خانواده‌ها است. هدف اصلی در وهله اول آموزش زندانیان و کسب درآمد در حین تحمل کیفر با هدف تأمین معیشت خانواده زندانیان است.

استفاده از تسهیلات کم‌بهره بانکی 

وی افزود: یکی دیگر از اقدامات معرفی خانواده‌های دارای مهارت شغلی جهت استفاده از تسهیلات کم‌بهره بانکی است که تا سقف ۲۰۰ میلیون تومان می‌توانند وام دریافت کنند. در همین راستا از ابتدای سال جاری تاکنون ۶۷ نفر خانواده زندانی تسهیلات خوداشتغالی از محل وجوه اداره شده مرکز و تسهیلات بانکی به ارزش تقریبی ۹۰ میلیارد ریال دریافت و کسب و کار موفقی را راه‌اندازی کرده‌اند.

اعطای کمک‌های معیشتی، تعمیر و ساخت منزل مسکونی برای خانواده زندانیان

استادی تصریح کرد: کمک‌های معیشتی، تعمیر و ساخت منزل مسکونی برای خانواده زندانیان، تهیه جهیزیه برای نوعروسان و هزینه‌های کمک تحصیلی و درمانی به‌صورت مستمر در دستورکار قرار دارد.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *