صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

بحران مهاجرت پشت دیوار‌های آمریکا؛ نقض حقوق مهاجران در میانه جدال‌های سیاسی

۲۸ آبان ۱۴۰۲ - ۰۷:۴۵:۱۳
کد خبر: ۴۷۳۸۰۶۹
دسته بندی‌: حقوق بشر ، عمومی
بحران مهاجرتی در آمریکا با نزدیک شدن زمان رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری در این کشور در مسیر وخامت بیشتر پیش می‌رود.

خبرگزاری میزان – بحران مهاجرتی در مرز‌های آمریکا در سال‌های اخیر با وجود اجرای سناریو‌های مختلف و ضدبشری از سوی دولت‌های متوالی بهبود نیافته است.

موعد انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا نیز در حالی فرامی‌رسد که «جو بایدن»، رئیس‌جمهور فعلی و نامزد انتخابات آتی، رقابت پیشین خود را در این عرصه با دادن وعده‌هایی برای حل‌وفصل بحران مهاجرتی برنده شد.

اکنون دیوار‌های مرزی بلندتر و افزایش پرواز‌های مستقیم اخراج، وعده‌های بایدن برای حل بحران مهاجرت هستند؛ این در حالی است که مهاجران با نرخ بالاتری در مسیر رسیدن به مرز‌های آمریکا، هنگام عبور از این مرز‌ها یا پس از ورود به خاک آمریکا کشته می‌شوند.

موضوع نگران‌کننده‌تر این است که شمار مهاجرانی که به سمت آمریکا می‌آیند، در حال افزایش است.

دولت بایدن در یک سال گذشته به شکلی ویژه از رویکرد هویج و چماق در مواجهه با بحران مهاجرت استفاده کرد؛ به این معنا که ضمن تسهیل شرایط اعطای آزادی مشروط به مهاجران، متخلفان از قوانین مهاجرتی را با پیامد‌های بسیار سختگیرانه‌تر مانند اخراج مواجه کرد.

ضمن اینکه آمار و ارقام نشان می‌دهد که تهدید مهاجران به اخراج سریع در صورت رعایت نکردن قوانین مهاجرتی، آن‌گونه که تصور می‌شد، بازدارنده نبوده است.

مهاجرت عامل جدال سیاسی در واشنگتن

موضوع‌های مهاجرت و امنیت مرزی دولت‌های متوالی در آمریکا را تحت تاثیر قرار داده و با چالش‌های جدی مواجه کرده است؛ تلاش‌های دولت‌های متوالی آمریکا برای اصلاح سیستم مهاجرتی منسوخ شده این کشور، بار‌ها در یک کنگره دوپاره شکست خورده است.

موضوع مهاجرت برای آمریکا، مسئله‌ای محدود به مرز‌های این کشور نیست و تا پایتخت این کشور نیز کشیده شده است؛ واشنگتن در سال‌های اخیر به شکلی ویژه به زمین جدال سیاستمداران آمریکایی در موضوع مهاجرتی تبدیل شده است.

در حالی که بایدن سیاست‌های ضد مهاجرتی آمریکا در مرز را تشدید کرده، چشمان خود را روی نقض حقوق مهاجران در پی اجرای سیاست‌های ضد مهاجرتی ایالت جمهوریخواه تگزاس بسته است و تاکید دارد که کنگره تحت کنترل جمهوری‌خواهان به دولت وی کمک لازم را ارائه نمی‌کند، جمهوری‌خواهان می‌گویند که تلاش‌های وی کافی نیست.

جمهوری‌خواهان بایدن را متهم می‌کنند که کار‌های کمی برای کنترل مرز‌های جنوبی انجام داده است.

از پرواز‌های اخراج مستقیم تا انتقال اتوبوسی مهاجران

بحران مهاجرت در آمریکا به اتخاذ راه‌حل‌های عجیب و البته ناکارآمد متفاوتی منجر شده است؛ این راه‌حل‌ها که در سطوح ایالتی و فدرال اتخاذ شده و می‌شوند، هرگز نتوانسته‌اند، به بهبود اوضاع کمکی کنند.

ایالت‌های عمدتا جمهوری‌خواه آمریکا تاکنون بار‌ها به انتقال مهاجران به ایالت‌های دموکرات به‌وسیله اتوبوس اقدام کرده‌اند تا به زعم خود نقشی در جدال سیاسی واشنگتن داشته باشند.

چنین اقدامی فقط به آوارگی و دشواری‌های بیشتر برای مهاجران تبدیل شده‌اند و تاثیری بر حل‌وفصل بحران مهاجرت آمریکا نداشته‌اند.

به گفته مقام‌های آمریکایی، دولت بایدن قصد دارد، برخی از مهاجران را با پرواز‌های مستقیم به کشور‌های مبدا منتقل کند.

هرچند زمان اجرای این پرواز‌ها و جزئیات مربوط به آن‌ها هنوز اعلام نشده است، اما گروه‌ها و سازمان‌های حقوق بشری با اشاره به اینکه این اقدام در تناقض آشکار با گسترش وضعیت حفاظت شده موقت قرار دارد، می‌گویند که این راهکار نیز کمکی به حل بحران مهاجرتی آمریکا نمی‌کند.

از ماه می تا سپتامبر سال جاری بیش از ۸۰۰ هزار مهاجر وارد آمریکا شدند؛ ۲۹۵ هزار نفر از این مهاجران از آمریکا اخراج شدند.

در همین بازه زمانی ۲۸۵ هزار نفر در قالب خانواده دارای فرزند وارد آمریکا شدند که ۳۶ هزار نفر آن‌ها اخراج شدند.

توافق‌های ضد مهاجرتی آمریکا با دیگر کشور‌های منطقه

آمریکا در چارچوب تشدید سیاست‌های ضد مهاجرتی خود اقدام به انعقاد توافق‌هایی با دیگر کشور‌های منطقه مانند کانادا، مکزیک، پاناما و کلمبیا کرده است تا حرکت مهاجران در مسیر‌های مهاجرتی مانند «دارین گپ» را کُند کند.

ثبت رکورد عبور ۴۱۷ هزار مهاجر از دارین‌گپ در سال جاری نمونه واضحی از شکست توافق‌های مذکور است؛ این رقم ۲ برابر شمار مهاجرانی است که در سال گذشته از این گذرگاه مهاجرتی مرگ‌بار عبور کردند تا به مرز‌های آمریکا برسند.

موسسه ملی مهاجرت مکزیک (INM) نیز اعلام کرد که بیش از ۱.۵ میلیون خارجی در سال جاری به‌طور نامنظم وارد این کشور شده اند تا خود را به مرز‌های آمریکا برسانند.

این در حالی است که طرح مرزی بایدن که از پنج ماه پیش آغاز شد، در معرض فروپاشی قرار دارد؛ خوابیدن شمار زیادی از خانواده‌های مهاجر در خیابان‌های شهر‌های مرزی آمریکا منظره‌ای از شکست سیاست‌های مهاجرتی این کشور است.

مرگ‌و میر مهاجران در مرز‌های آمریکا

براساس داده‌های موجود، از سال ۲۰۱۴ تاکنون بیش از ۸ هزار و ۲۰۰ مهاجر در قاره آمریکا کشته یا ناپدید شده‌اند و بیشتر این موارد در تلاش برای رسیدن به آمریکا از طریق مکزیک رخ داده‌اند.

سازمان بین‌المللی مهاجرت IOM همچنین در ماه گذشته اعلام کرد که مرز آمریکا و مکزیک، مرگ‌بارترین مسیر زمینی مهاجرت در جهان است که در سال ۲۰۲۲ در آن ۶۸۶ مهاجر کشته یا ناپدید شدند.

گشت مرزی آمریکا نیز از سال ۱۹۹۸ بیش از ۸ هزار مورد مرگ‌ومیر مهاجران را در امتداد مرز خود با مکزیک ثبت کرده است؛ مدافعان حقوق مهاجران می‌گویند که این ارقام واقعی نبوده و بسیار کمتر از آن چیزی است که رخ داده است.

گزارش‌های محلی نشان می‌دهد که در منطقه شامل نیومکزیکو و بخش‌هایی از تگزاس، مرگ‌ومیر مهاجران در سال مالی ۲۰۲۳ بیش از ۲ برابر شده و به ۱۴۸ مرگ به دلیل دمای گرمای بی‌سابقه رسیده است؛ در سال مالی ۲۰۲۲، ۷۱ مهاجر در این منطقه جان خود را از دست دادند.

یک سازمان حقوق بشری در ماه سپتامبر اعلام کرد که از اکتبر ۲۰۲۲ تا آگوست ۲۰۲۳، گشت مرزی آمریکا بقایای ۶۴۰ مهاجر را پیدا کرده است.

مهاجران در مسیر رسیدن به آمریکا به دلایل متعددی جان خود را از دست می‌دهند یا ناپدید می‌شوند.

شماری از مهاجران در مسیر رسیدن به آمریکا قربانی باند‌های قاچاق انسان می‌شوند؛ شماری از آن‌ها به دست پلیس مکزیک به قتل می‌رسند؛ برخی در گذرگاه‌های مرگ‌بار جان خود را از دست می‌دهند؛ شماری به دلیل سوار شدن بر ارابه‌های مرگی که آن‌ها را به سمت آمریکا می‌برند، کشته می‌شوند؛ برخی در بیابان‌های مرزی آمریکا بر اثر گرسنگی و تشنگی جان می‌بازند؛ ...

دیوار‌های مرزی و اخراج‌ها؛ طرح‌های مهاجرتی بایدن

بایدن در قامت نامزد انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا رویکرد مهاجرتی ترامپ را به دلیل غیرانسانی بودن محکوم و ادعا کرد که این سیاست‌ها سابقه طولانی آمریکا در استقبال از مهاجران را تضعیف کرده است.

در سه سال گذشته بایدن در قامت رئیس جمهور آمریکا، رویکرد و سیاست مهاجرتی را برگزیده و اجرا کرد که به سختی با اقدام‌های سلفش متفاوت است.

این هفته، دولت بایدن اعلام کرد که مجموعه‌ای از قوانین فدرال برای تسریع در ساخت موانع جدید در امتداد مرز جنوبی با مکزیک از جمله دیوار ۳۲ کیلومتری و به‌طور جداگانه، از سرگیری پرواز‌های اخراج به ونزوئلا را برای حل بحران مهاجرتی اجرایی می‌کند.

در حالی که منتقدان بر این باورند که این اقدام‌ها در تضاد کامل با وعده‌های وی در مورد مهاجرت قرار دارند و اساسا در موثر بودن دیوار‌های مرزی برای جلوگیری از ورود مهاجران تردید جدی وجود دارد، بایدن اصرار دارد که این اقدام‌ها منعکس کننده تغییر مواضع او نیست.

آنچه مشخص است اینکه بایدن با عمیق‌تر شدن چالش‌های مرزی و تلاش جمهوری‌خواهان برای قرار دادن بحران مهاجرت در مرکز بحث‌های سیاسی در سال ۲۰۲۴، مهاجرت و امنیت مرزی را یکی از بزرگ‌ترین آسیب‌پذیری‌های سیاسی خود می‌داند.

وی به خوبی مشاهده کرده است که همین آسیب‌پذیری‌ها، متحدان دموکراتش را از وی دور کرده و نظرسنجی‌ها را برایش به کابوسی سخت تبدیل کرده است؛ به همین دلیل از طریق اتخاذ اقدام‌های ضد مهاجرتی مضاعف قصد دارد شرایط خود را برای رقابت در انتخابات بهبود دهد.

توجه به بحران‌های بشردوستانه جهان؛ حلقه مفقوده سیاست‌های ضد مهاجرتی آمریکا

بررسی‌ها نشان می‌دهند که بحران‌های بشردوستانه در سراسر جهان موج‌های مهاجرتی را تشدید کرده‌اند.

عمده دلایل رقم خوردن این بحران‌های بشردوستانه تغییرات اقلیمی و درگیری‌های مسلحانه‌ای هستند که قحطی، گرسنگی و آوارگی منجر می‌شوند؛ کشور‌های اروپایی و آمریکا از اصلی‌ترین عاملان به وجود آمدن این بحران بشردوستانه است.

مرز‌های آمریکا در حالی با موج‌های گسترده مهاجرتی مواجه شده‌اند که این کشور بی توجه به نقش خود در این بحران‌های بشردوستانه و تلاش برای ایفای نقش جهت بهبود این شرایط، صرفا سیاست‌های ضد مهاجرتی خود را تشدید می‌کند.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *