صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

گفت‎وگو|

ماهیت سیاسی نوبل صلح؛ وقتی مقام‎های رژیم صهیونیستی جزو برندگان نوبل می‎شوند

۱۶ مهر ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۷:۵۰
کد خبر: ۴۷۳۷۹۳۲
دسته بندی‌: حقوق بشر ، عمومی
یک کارشناس مسائل بین‎الملل معتقد است که جایزه نوبل صلح تاکنون به افرادی تعلق گرفته که بیش از صلح به موضوع جنگ‎طلبی و جنگ‎افروزی توجه داشته‎اند.

خبرگزاری میزان – کمیته صلح نوبل به‎تازگی بار دیگر به اقدامی سیاسی دست زد و نشان داد که این کمیته به هیچ عنوان در مسیر ارتقای صلح در جهان قرار ندارد.

مروری کوتاه بر فهرست افرادی که تاکنون این جایزه را دریافت کرده‌اند به خوبی این نکته را آشکار می‌کند که صلح‌طلبان واقعی و کسانی که در این زمینه فعالیت کرده و می‌کنند نامی از آن‌ها در کمیته صلح نوبل برده نشده و نخواهد شد.

سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به اقدام سیاسی کمیته صلح نوبل، گفت: جمهوری اسلامی ایران، به‌عنوان یکی از بنیان‌گذاران سازمان ملل همواره بر تحقق عینی صلح در سطوح منطقه‌ای و جهانی تاکید داشته و همواره بر تقویت فرهنگ صلح اهتمام داشته است؛ اما هیچ‌گاه نمی‌خواهد از صلح و تحقق آن سوءاستفاده شود.

دبیر ستاد حقوق بشر نیز با اشاره به این اقدام کمیته صلح نوبل، تاکید کرد: جایزه صلح نوبل نسبتی با ارتقای برادری میان ملت‌ها و حفظ و ارتقای صلح ندارد. این جایزه سیاسی بیشتر به یک حمایت مالی از اقدام‌های غیرقانونی برخی برندگان آن تبدیل شده است. 

در همین رابطه فواد ایزدی، استاد دانشگاه و کارشناس مسائل بین‌الملل در گفت‌وگو با میزان گفت: در طول سال‌هایی که این جایزه اعطا می‌شود، ۸ نفر از برندگان این جایزه در منطقه غرب آسیا بودند که از این تعداد ۳ نفر مقام‎های رژیم جنگ‌طلب و آپارتاید صهیونیستی بوده‎اند.

ایزدی با اشاره به اینکه ۵ برنده دیگر جایزه نوبل صلح از منطقه غرب آسیا به طور مستقیم و یا غیرمستقیم تحت کنترل و مدیریت رژیم صهیونیستی بودند، اظهار کرد: در منطقه ما این یک جایزه مربوط به رژیم صهیونیستی است و در مناطق دیگر جهان نیز افراد دیگری آن را مدیریت می‌کنند.

این کارشناس مسائل بین‎الملل با بیان این موضوع که یک تقسیم کاری وجود دارد که جایزه نوبل صلح در منطقه غرب آسیا از سوی رژیم صهیونیستی مدیریت می‌شود، بیان کرد: در پاره‌ای از موارد این جایزه را به مقام‎های خودشان می‌دهند و در مواردی هم این جایزه را به کسانی می‌دهند که در راستای منافع رژیم صهیونیستی گام برداشته‎اند.

این استاد دانشگاه با ذکر نام برخی دیگر از افرادی که تاکنون جایزه نوبل صلح را دریافت کرده‎اند، توضیح داد: به عنوان مثال باراک اوباما، رئیس جمهور پیشین آمریکا از دریافت کنندگان جایزه نوبل صلح بوده است؛ وی ۷ جنگ را در کارنامه خود دارد و به دستور این فرد، ۷ جنگ آغاز شده است.

به گفته ایزدی، اوباما به آغاز کردن این جنگ‌ها افتخار می‌کند؛ زمانی از رئیس جمهور پیشین آمریکا انتقاد می‌کردند که سیاست خارجی ضعیفی داشته است اما وی در یک نشست تلویزیونی این انتقادات را رد کرد و گفت «سیاست خارجی من ضعیف نبوده و من در دوره ریاست جمهوری خود دستور ۷ جنگ را صادر کرده‌ام.»

وی با تاکید بر اینکه افرادی مانند اوباما جایزه نوبل صلح را برنده می‌شوند، می‎گوید: این‌ها افراد جنگ‎طلبی هستند و این جایزه صلح نیست بلکه جایزه جنگ نوبل است، چرا که خود نوبل هم که مخترع باروت بوده است و از ابتدا این جایزه با جنگ و جنگ‌طلبی آغاز شده است و تا به امروز هم همین‌گونه بوده است.

این کارشناس مسائل بین‎الملل در بخشی دیگر با تاکید بر این نکته که برنده شدن نوبل برای صلح‎طلب‎‌های واقعی در جهان یک ننگ به شمار می‌رود، گفت: افراد، نهاد‌ها و سازمان‌هایی که در سراسر جهان به طور واقعی صلح‌طلب هستند، اگر بشنوند که اسم آن‌ها در موضوع جایزه نوبل مطرح شده، سعی می‌کنند نام خود را حذف کنند تا این موضوع، آبروی آن‌ها را نبرد چرا که مشخص است که ماهیت این جایزه چیست.

انتهای پیام/


برچسب ها: نوبل صلح نوبل

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *