جنگ انگلیس با پناهجویان؛ لندن خواستار اصلاح کنوانسیون پناهندگان سازمان ملل شد
خبرگزاری میزان - «سوئلا براورمن»، وزیر کشور محافظهکار انگلیس، بهتازگی در یک سخنرانی در موسسه «امریکن اینترپرایز» (AEI)، جنگ دولت این کشور علیه پناهجویان و مهاجران را تشدید کرد.
«براورمن»، میگوید که مهاجرت کنترل نشده و غیرقانونی یک چالش وجودی برای نهادهای سیاسی و فرهنگی غرب است.
وی همچنین از جزیره لامپدوزا در ایتالیا به عنوان وسیلهای برای همبستگی با کمپین ضد مهاجر دولت راست افراطی ایتالیا نام برد و اعلام کرد که در ۱۲ سپتامبر، بیش از ۱۲۰ قایق حامل بیش از ۵ هزار مهاجر غیرقانونی، صد مایل را با عبور از تونس پیموده و به ایتالیا رسیدند.
به گفته وزیر کشور انگلیس، در عرض ۴۸ ساعت تعداد ورود غیرقانونی از جمعیت محلی بیشتر و وضعیت اضطراری اعلام شد؛ تا ۲۰ سپتامبر، دستکم ۱۱ هزار نفر وارد شدند، مهاجرانی که در خیابان میخوابیدند، غذا میدزدیدند و با پلیس درگیر میشدند. آمریکا با «چالشهای مشابهی» مواجه است، زیرا هزاران نفر به طور غیرقانونی روزانه از مرز عبور میکنند.
«براورمن»، معتقد است اروپا در یک مقطع حساس قرار دارد؛ اتحادیه اروپا باید راهی برای مقابله با چالش مهاجرت غیرقانونی بیابد.
انتقاد از کنوانسیون پناهندگان سازمان ملل
وزیر کشور انگلیس در ادامه کنوانسیون پناهندگان سازمان ملل را که در سال ۱۹۵۱ پس از وحشت جنگ جهانی دوم امضا شد هدف انتقاد قرار داد و گفت که این کنوانسیون منسوخ شده و مناسب دوره کنونی نیست.
وی تاکید کرد: با کسانی که به طور غیرقانونی وارد شدهاند یا از چندین کشور امن در طول مسیر عبور کردهاند... نباید به عنوان پناهنده رفتار شود و همچنین درباره کنوانسیون پناهندگان، در اروپا از طریق کنوانسیون اروپایی حقوق بشر، قوانین حقوق بشر دیگری را اضافه کردهایم.
این مقام ارشد انگلیس، گفت: کشورهای غربی نمیتوانند سیستم پناهندگی خود را حفظ کنند، اگر مهاجران غیرقانونی دست از بلعیدن منابع جامعه اروپا بردارند، میتوان همه مشکلات جهان را حل کرد.
راست افراطی و تشدید سیاستهای مهاجرتی
مانند چهرههای راست افراطی در سراسر جهان، هدف سیاسی «براورمن» ایجاد یک فضای ضد مهاجرتی دیوانهوار برای جمع کردن بخشهای سیاسی بهعنوان ضربتی علیه جنبش رو به رشد طبقه کارگر است.
اظهارات این مقام انگلیس به دنبال اظهارنظرهای قبلی مبنی بر همبستگی با افسران مسلح پلیس لندن در اعتراض به اتهامات وارد شده به افسر مسئول قتل «کریس کابا» در سال ۲۰۲۲ و وعده اقداماتی برای جلوگیری از چنین پیگردهایی در آینده بود.
بسیاری از گروهها و چهرههای راست افراطی از این سخنرانی وزیر کشور انگلیس حمایت کردند؛ یک چهره راست افراطی در انگلیس، میگوید: ما باید تمام تلاش خود را برای کنترل این وضعیت انجام دهیم. گفتوگوی ملی را در مسیر درست هدایت کنید.
این جدیدترین موضعگیری آشکار دولت انگلیس در برابر پناهجویان است که به نوعی جنگ با آنها به شمار میرود؛ این سیاست ضد مهاجرتی در سالهای اخیر با روندی افزایشی، از سوی سیاستمداران دیگر مانند جورجیا ملونی، نخست وزیر راست افراطی ایتالیا، حمایت میشود.
بر این اساس، اقدامات گروههای امدادی که در تلاش برای نجات پناهجویان در مرزهای اروپایی و بهخصوص در مدیترانه فعالیت میکنند با مشکلات و چالشهای بسیاری مواجه هستند و فعالیت آنها در بسیاری از کشورهای اروپایی مانند ایتالیا جرمانگاری میشوند.
انتهای پیام/