صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی:

برای حضور جدی در آینده علم دنیا، نیازمند حضور جوانانی نقاد، با فکر نو هستیم

۱۰ مهر ۱۴۰۲ - ۱۴:۴۶:۰۸
کد خبر: ۴۷۳۷۲۶۶
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: دانشجویان مدال‌آور در المپیاد دانشجویی علوم پزشکی کشور توانستند با نگاه خلاقانه، مشارکت‌پذیر و حل مسئله درخشش خوبی داشته باشند.

خبرگزاری میزان - به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در مراسم تقدیر از دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی برگزیده پانزدهمین المپیاد دانشجویی علوم پزشکی کشور که صبح امروز در سازمان مرکزی برگزار شد، ضمن تبریک هفته وحدت و ولادت باسعادت حضرت محمد (ص) گفت: دانشگاه آزاد اسلامی علیرغم عدم برخورداری از موهبت‌های دولتی، تربیت ۱۰ درصد از پزشکان کشور را برعهده دارد. بسیار خرسندیم که ۱۰ درصد از مدال‌های المپیاد علوم پزشکی کشور توسط دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی کسب شده است.

وی خاطرنشان کرد: دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد‌های تهران، قشم، تبریز، نجف‌آباد و خوراسگان توانسته‌اند در میان برترین‌های کشور و با نگاهی خلاقانه، تیمی، مشارکت‌پذیر، حل مسئله‌ای و همگرایی در علوم، درخشش خوبی داشته باشند.

طهرانچی با بیان اینکه دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه‌هایی ازجمله کارآفرینی و کسب‌وکار‌های فناورانه، آموزش پزشکی، همگرایی علوم پایه و مدیریت نظام آموزش و سلامت به مدال دست پیدا کرده‌اند، گفت: خداوند را شاکریم که این دانشجویان تلاشگر و خلاق به عنوان سرمایه‌های اصلی دانشگاه، در دانشگاه آزاد اسلامی تحصیل می‌کنند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تأکید کرد: مهمترین امری که دانشگاه را به دانشگاهی سرآمد تبدیل می‌کند، دانشجوی خلاق، باانگیزه و برتر است. البته دو رکن هیأت علمی و تجهیزات نیز بسیار مهم است، اما اگر در کنار این دو رکن، دانشجوی خلاق و تلاشگر نداشته باشیم، موفقیتی حاصل نخواهد شد.

وی ادامه داد: امروز شاهدیم که این دانشجویان خلاق در نگاه نقادانه به نظام پزشکی، نگاه سنت‌شکنانه به آموزش پزشکی و نظام سلامت و نگاه جامع‌نگر موفق بوده‌اند و توانسته‌اند در المپیاد علوم پزشکی کشور و در میان دانشجویان علوم پزشکی کل کشور بدرخشند. ما به این حضور و این موفقیت افتخار کرده و قدر آن‌ها را می‌دانیم.

طهرانچی ضمن تشکر و قدردانی از فعالیت‌های باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی برای حمایت از دانشجویان نخبه در این مسیر، گفت: باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه، یک مجموعه جدی و فعال است که با حضور دانشجویان تلاشگر و باانگیزه رونق گرفته و برای دانشگاه آزاد اسلامی بسیار ارزشمند است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: برخلاف آنچه در گذشته القا شده بود و براساس آن؛ اگر دانشگاهی دولتی نبود، دانشگاه رتبه دوم شناخته می‌شد. امروز وقتی به دانشگاه‌های معتبر دنیا نگاه می‌کنیم، درمی‌یابیم دانشگاه‌های برتر معمولاً دانشگاه‌هایی مبتنی بر نظام شهریه‌پرداز و یک نظام خوداتکا به جای دولت‌اتکا هستند. 

وی با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی برای نظام پزشکی کشور یک فرصت است، خاطرنشان کرد: بیش از چند دهه است که در دانشگاه‌های دولتی، نظام پزشکی از رشته‌های سایر علوم جدا شده و دانشجویان علوم پزشکی در محیطی مستقل از سایر دانشجویان رشته‌های دیگر تحصیل می‌کنند و باعث می‌شود این جوانان در یک حلقه بسته قرار بگیرند و با دیگران تعامل نداشته باشند، اما در دانشگاه آزاد اسلامی اینگونه نیست و محیطی فراهم است که دانشجویان علوم پزشکی با سایر رشته‌ها در تعامل و ارتباط هستند و این باعث همگرایی بیشتر خواهد شد. این یک ویژگی برتر است که می‌تواند دانشجوی تأثیرگذار در نظام سلامت کشور تربیت کند.

طهرانچی ادامه داد: دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه پزشکی نگاهی جدی در برنامه پنج ساله و سند تحول و تعالی دارد و به دنبال این است که از «بیماری‌محوری» به «بیمارمحور» گذر کند که بسیار حائز اهمیت است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به دسته‌بندی سیر تتور علم در جهان، گفت: از سال ۱۹۸۹ و فروپاشی شوروی تا سال ۲۰۱۱ به عنوان یک مقطع که مباحث جهانی‌سازی را پیش می‌برد، شناخته می‌شود. همچنین از سال ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۹ مقطع دیگری بود که علم برای امنیت را دنبال می‌کرد. پس از آن، دوران رقابتی شدن علم و خروج از انحصار اروپا و آمریکا بود.

طهرانچی افزود: اتفاقات سال ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۹ ازجمله نشست کاخ سفید، تحولات علوم و همگرایی آن، اعلام ظهور فناوری‌های آی‌تی، علوم شناختی، نانوساختار‌ها و زیست‌فناوری، جنگ جهانی علیه تروریسم، جنگ‌های منطقه‌ای و یک جنگ نیابتی بزرگ به نام داعش، شهادت سردار سلیمانی فرمانده مبارزه با داعش به دستور رئیس‌جمهور آمریکا در سال ۲۰۱۹ و پس از آن همه‌گیری کرونا، همگی در حوزه علم نیز اثرگذار بود به طوری که پس از سال ۲۰۱۹ پژوهش در دنیا شکلی جدید به خود گرفت و تحت تأثیر فضای مجازی، دارو و زیست‌فناوری قرار گرفت.

وی با تأکید بر اینکه این مسیر جدید، شکل پژوهش آینده را متفاوت خواهد ساخت، گفت: ترکیبی از سلامت و مجازی و سلامت ترکیب‌یافته از مفاهیم دارو و زیست‌فناورانه تحقیقات آینده را می‌سازد؛ بنابراین اگر می‌خواهید حضوری جدی در این فضا داشته باشید، باید همگرایی، نوگرایی و خلاقیت در علم را بیشتر کنید.

طهرانچی با بیان اینکه آینده علم دنیا تغییراتی جدی خواهد داشت، تصریح کرد: برای اینکه در آینده علم دنیا ما نیز سهم جدی داشته باشیم، نیاز به دانشجویان نوآور و خلاق داریم. ما نیازمند حضور فعال جوانانی با فکر نو، فکر نقاد و راه نو هستیم.

وی تأکید کرد: امیدواریم بتوانیم در دانشگاه آزاد اسلامی پزشکی بیمارمحور که مبتنی بر اخلاق شایسته اسلامی است را حمایت کرده و پرچمدار آن باشیم.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در پایان از تمامی دانشجویان، دست‌اندرکاران و مربیان تیم دانشگاه آزاد اسلامی در المپیاد دانشجویی علوم پزشکی کشور قدردانی و برای آنان آرزوی موفقیت کرد.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *