صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

وضعیت مهاجران در مرز آمریکا؛ از تیراندازی‎های مرگبار تا تجاوز به زنان

۰۸ مهر ۱۴۰۲ - ۱۵:۴۷:۲۶
کد خبر: ۴۷۳۶۸۷۵
دسته بندی‌: حقوق بشر ، عمومی
نقض حقوق بشری مهاجران در مرز آمریکا در حالی ادامه دارد که سیاست‌های ضدمهاجرتی این کشور با سرعت در مسیر غیرانسانی‌تر شدن حرکت می‌کنند.

خبرگزاری میزان – مرز آمریکا و مکزیک در سال‌های اخیر شاهد ضد بشری‌ترین اتفاق‌ها و رویداد‌های مهاجرتی بوده است.

رسانه‌های مختلف هر روز خبرهایی را درباره نقض حقوق مهاجران در مرز آمریکا و مکزیک منتشر می‌کنند؛ با وجود این، رسیدگی به شرایط بحرانی و ضد حقوق بشری در این مرز و تصمیم‌گیری برای خاتمه دادن به یکی از بدترین بحران‌های مهاجرتی نه در برنامه‌های دولت آمریکا و نه در سیاست‌های سازمان‌های بین المللی اولویتی ندارند.

آخرین تحولات مربوط به مرز آمریکا و مکزیک نشان‌دهنده روند رو به وخامت شرایط حقوق بشری مهاجران است.

آزار و تجاوز جنسی زنان مهاجر

تجاوز به زنان و دختران مهاجر در مرز آمریکا و مکزیک با وجود تکرار فراوان همچنان یکی از بدترین جنایت‌های بشری در این جغرافیاست.

زنان و دختران مهاجر نه فقط از سوی قاچاقچیان انسان بلکه از سوی کارکنان اقامتگاه‌ها، بازداشتگاه‌ها و ایست‌های مهاجرتی آمریکا مورد آزار و تجاوز جنسی قرار می‌گیرند.

«رویترز» در گزارشی که درباره تجاوز جنسی به زنان مهاجر در مرز آمریکا تهیه کرده، به نقل از یکی از زنان قربانی، می‎گوید: این غم‌انگیزترین و وحشتناک‌ترین اتفاقی است که می‌تواند برای یک نفر بیفتد.

براساس داده‌های دولت مکزیک و گروه‌های بشردوستانه، افزایش خشونت جنسی علیه مهاجران در «رینوسا» و «ماتاموروس» شهر‌های مرزی مکزیک به چالشی جدی تبدیل شده است.

«لوئیس میراندا»، سخنگوی وزارت امنیت داخلی آمریکا (DHS) در پاسخ به پرسشی درباره افزایش تجاوز‌های گزارش شده، به گفتن این جملات بسنده کرد که «روش غیرانسانی قاچاقچیان، سوءاستفاده، اخاذی و اعمال خشونت علیه مهاجران برای سودجویی، جنایت‌کارانه و از نظر اخلاقی مذموم است.»

براساس داده‌های ایالتی از سال ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۳، تحقیقات جنایی در مورد تجاوز به اتباع خارجی، به استثنای آمریکایی‌ها، بالاترین آمار ثبت شده در ۲ شهر مرزی مکزیک بوده است.

وزارت خارجه آمریکا، ایالت «تامائولیپاس» مکزیک را که شهر‌های «رینوسا» و «ماتاموروس» در آن قرار دارند، خطرناک‌ترین ایالت در امتداد مرز آمریکا و مکزیک می‌داند.

۹ کارشناس شامل وکلا، متخصصان پزشکی و امدادگران می‌گویند که راه‌اندازی اپلیکیشن مهاجرتی «CBP One» از سوی دولت آمریکا به افزایش خشونت‌های جنسی علیه مهاجران کمک کرده است.

به گفته این کارشناسان، اگرچه این برنامه نیاز مهاجران را به پرداخت پول به قاچاقچیان و به گروه‌های جنایت‌کار جهت انتقال غیرقانونی آن‌ها به آمریکا کاهش داده، اما این سبب نمی‌شود تا قاچاقچیان از مهاجران به بهانه ورود به قلمروهایشان پول اخاذی نکنند و آن‌ها را مورد اشکال مختلف آزار و اذیت قرار ندهند.

آن‌ها تاکید دارند که خطر بالای آدم‌ربایی و تجاوز جنسی در رینوسا و ماتاموروس یکی از عواملی است که مهاجران را به قدم گذاشتن در گذرگاه‌های مرگ‌بار سوق می‌دهد.

یک جامعه‌شناس در دانشگاه ایالتی نیومکزیکو که در مورد تاثیرات سیاست مهاجرتی «جو بایدن»، رئیس‌جمهور آمریکا بر مهاجران در ایالت تاماولیپاس تحقیق می‌کند، گفت: تجاوز جنسی بخشی از فرآیند شکنجه برای به‌دست آوردن پول است.

به گفته تحلیلگران امنیتی، کارتل‌های قاچاق انسان متعددی در منطقه فعال هستند و به‌شکل ویژه مهاجرانی را که بدون حمایت قاچاقچیان وارد منطقه می‌شوند، با هدف گرفتن باج، می‌ربایند و به زنان مهاجر تجاوز می‌کنند.

کُند بودن روند رسیدگی به مدارک مهاجران در مرز آمریکا نیز سبب می‌شود تا مهاجران مدت بیشتری را در این منطقه سپری کنند و همین امر میزان قرار گرفتن آن‌ها در معرض مخاطرات را افزایش می‌دهد.

یک مقام ارشد گمرک و حفاظت مرزی آمریکا (CBP)، اعلام کرد که این آژانس از گزارش‌هایی مبنی بر تجاوز جنسی مهاجران در ۲ شهر «رینوسا» و «ماتامورس» نگران است.

به گفته وی، مقام‌های آمریکا به طور موقت قرار ملاقات‌های CBP One را در ماه ژوئن در «نوولاردو»، شهر مرزی دیگر ایالت تامائولیپاس، به دلیل نگرانی از اخاذی و آدم‌ربایی به حالت تعلیق درآوردند.

بیش از ۲۵۰ هزار مهاجر در برنامه CBP One قرار ملاقات تعیین کرده‌اند.

دفتر دادستانی کل ایالت «تامائولیپاس» در نیمه نخست سال ۲۰۲۳ هفت مورد تجاوز جنسی علیه زنان خارجی را ثبت کرد؛ چهار مورد فقط در ماه ژوئن رخ دادند.

وضعیت در اردوگاه‌های مهاجرتی در ایالت «تامائولیپاس» هم به همین منوال است؛ از هشت قربانی تجاوز در اردوگاه مهاجرتی مذکور فقط یک زن به پلیس شکایت کرد.

مقام‌های پلیس ایالت مذکور می‌گویند که هنوز کسی در این رابطه دستگیر نشده است.

رئیس کمیسیون حقوق بشر «تامائولیپاس»، گفت: مهاجران از ارائه گزارش می‌ترسند؛ این واقعیت که گزارش‌های بیشتری وجود ندارد، به این معنی نیست که این جنایت رخ نمی‌دهد.

در عین حال، رئیس آژانس خدمات مهاجران «تامائولیپاس» هم ادعا کرد که این آژانس به موضوع مذکور توجه دارد، اما متاسفانه گاهی اوقات اتفاقاتی می‌افتد.

برخی از مهاجران مرد ربوده شده از سوی کارتل‌های قاچاق انسان که توان پرداخت باج را ندارد، ناچار به بیگاری برای این باند‌ها هستند؛ آن‌ها می‌گویند که شاهد تجاوز گسترده به زنان مهاجر در خانه‌های مربوط به اعضای باند‌های قاچاق انسان بودند.

مخاطرات توقف قطارهای مرگ برای مهاجران

قطار‌های باری یکی از وسایلی هستند که مهاجران برای سفر از مکزیک به آمریکا از آن‌ها استفاده می‌کنند؛ این قطار‌ها به دلیل مخاطراتی که برای مهاجران رقم می‌زنند، به «جانور» یا «قطار مرگ» هم معروف هستند.

توقف موقت حرکت قطار‌های مرگ به دلیل حوادث مرگ‌بار اخیر برای مهاجران، هزاران مهاجر را در بیابانی مایل‌ها دورتر از مرز آمریکا در شرایطی دشوار رها کرده است.

به گزارش «رویترز»، مهاجران مذکور طی روز‌های گذشته بی آب و غذا و بدون سرپناه رها شدند؛ این در حالی است که در میان مهاجران کودکان و نوزادان نیز حضور دارند.

مهاجران سرگردان مذکور که عمدتا فقیر بوده و توان پرداخت کرایه وسایل حمل‌ونقل را ندارند، برای رسیدن به نزدیک‌ترین شهر دست‌کم باید ۱۰ ساعت پیاده‌روی کنند و رسیدن به مرز آمریکا نیز سه روز زمان می‌برد.

 

اصرار تگزاس بر اجرای اقدام مرگ‌بار ضد مهاجرتی

شناور‌های عظیم ایالت «تگزاس» آمریکا که در قالب عملیات ضد مهاجرتی «ستاره تنها» در رودخانه مرزی «ریو گراند» نصب شده‌اند، همچنان برای مهاجران مرگ‌بار هستند.

گزارش‌ها نشان می‌دهند که مهاجران با وجود مخاطرات فراوان همچنان از این رودخانه‌های مملو از سیم‌های خاردار گارد ملی تگزاس عبور می‌کنند تا مدارک خود را برای پردازش به مقام‌های مرزی آمریکا تحویل دهند.

با وجود حکم یک قاضی فدرال آمریکا برای ایالت تگزاس مبنی بر جمع‌آوری این شناور‌های خطرناک، «ابوت گِرِگ»، فرماندار تگزاس به این حکم اعتراض کرده و می‌گوید که به دلیل غرق شدن شهرش در بحران مهاجرتی حاضر به جمع‌آوری این موانع آبی نیست.

آژانس گمرک و حفاظت مرزی آمریکا ادعا کرد که هنگامی که مهاجران از رودخانه عبور می‌کنند، در خاک آمریکا هستند و گشت مرزی این حق را دارد که موانع را حذف یا تغییر دهد تا بتواند با خیال راحت مهاجران را تحت بازداشت قرار دهد.

در اوایل ماه جاری، ۹ مهاجر هنگام عبور از رودخانه مذکور جان خود را از دست دادند.

 

مرگ مهاجران در مرز آمریکا و مکزیک

در همین حال به تازگی تیراندازی در مرز مکزیک و آمریکا به مرگ ۲ مهاجر منجر شد.

به گزارش «آسوشیتدپرس»، موسسه ملی مهاجرت مکزیک با اعلام خبر کشته شدن ۲ مهاجر در پی تیراندازی در مرز آمریکا و مکزیک از زخمی شدن سه مهاجر دیگر هم خبر داد.

علت تیراندازی مذکور مشخص نیست، اما این منطقه عموما تحت کنترل کارتال‌های قاچاق انسان است؛ کارتل‌های مذکور مهاجرانی را که با باند رقیب توافق کرده باشند یا حق عبور از این منطقه را پرداخت نکرده باشند، هدف شلیک قرار می‌دهند.

در یک مورد قابل توجه در سال ۲۰۲۱، پلیس ایالت «تاماولیپاس» به ۱۹ نفر از جمله حداقل ۱۴ مهاجر گواتمالایی در مرز تیراندازی کرد و آن‌ها را کشت و سپس اجساد آن‌ها را سوزاند؛ به تازگی دادگاهی در این ایالت ۱۱ افسر پلیس درگیر را در پرونده به جرم قتل محکوم کرد.

در پرونده مذکور، افسران پلیس ابتدا استدلال کرده بودند که به تیراندازی یکی از کارتل‌های قاچاق انسان پاسخ دادند، اما بعدا مشخص شد که پلیس ایالتی در تلاش برای سرپوش گذاشتن بر این جنایت خود، اجساد را سوزاند.

همچنین در روز پنج‎شنبه گذشته نیز یک کامیون حامل مهاجران در بزرگراهی در مکزیک واژگون شد؛ بر اثر این حادثه ۲ مهاجر کشته و ۲۷ مهاجر دیگر زخمی شدند.

موسسه مهاجرت مکزیک اعلام کرده که ۵۲ مهاجر در کامیون مذکور حضور داشتند و حادثه زمانی رخ داد که راننده کامیون کنترل خود را از دست داد.

درست یک روز قبل از این حادثه، ۲ مهاجر دیگر پس از تلاش برای سوار شدن به قطار در حال حرکت در نزدیکی مرز تگزاس جان باختند.

افزایش شمار کودکان مهاجر در مسیر دارین گپ

براساس گزارش‌ها، تعداد مهاجرانی که در سال منتهی به سپتامبر از گذرگاه مرگ‌بار «دارین گپ» پاناما برای رسیدن به آمریکا عبور کردند، از مرز ۴۰۰ هزار نفر گذشت و به رکورد بی‌سابقه‌ای رسید.

 

 

عبور ۴۰۲ هزار و ۳۰۰ مهاجر از دارین گپ، رشد ۲ برابری را در قیاس با سال ۲۰۲۲ نشان می‌دهد.

وزارت امنیت پاناما با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که بیش از نیمی از این مهاجران کودک و نوزاد بودند؛ در این بیانیه آمده است که فقط در ماه سپتامبر تعداد مهاجران در این گذرگاه نسبت به ماه قبل یک پنجم افزایش داشته است.

پاناما اوایل ماه جاری در پی توافق اخیر میان آمریکا، کلمبیا و پاناما، اقدام‌هایی را برای جلوگیری از افزایش مهاجرت از «دارین‎گپ» اعلام و اجرایی کرد.

کاستاریکا، یکی دیگر از کشور‌های ترانزیت مهاجران، در اوایل این هفته وضعیت اضطراری اعلام کرد و رئیس‌جمهور آن گفت که در اوایل اکتبر در تلاش برای مهار بحران مهاجران، از دارین گپ بازدید خواهد کرد.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *