صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

نقال شرکت‌کننده در جشنواره آیینی و سنتی: سیاست‌گذاری جشنواره نسبت به اقلیم‌ها در انتخاب برخی اجراها، مانند کارآواها و نقالی‌ها بسیار خوب است

۰۷ مهر ۱۴۰۲ - ۱۳:۲۱:۳۸
کد خبر: ۴۷۳۶۶۸۶
یاسر پوردشتی بازیگر و کارگردان نقل «فرود و جریره» شرکت‌کننده در بیست‌ویکمین جشنواره آیینی و سنتی گفت: امسال با طرح برگزاری جشنواره در استان‌های دیگر سیاست‌گذاری جشنواره نسبت به اقلیم‌ها در انتخاب برخی اجراها، مانند کارآواها و نقالی‌ها بسیار خوب است.

یاسر پوردشتی در گفت‌وگو با خبرنگار میزان گفت: شهرکرد مهد شاهنامه‌خوانان است و انتخاب این شهر برای اجرای نقالی، انتخاب به جا و شایسته‌ای است. امیدوارم استان چهارمحال و بختیاری هم مانند استان همدان که همواره خواهان جشنواره کودک و نوجوان است، این جشنواره را در سال‌های آینده از دست ندهد. 

این نقال جوان اظهار کرد: پیشنهاد من برای بهتر شدن جشنواره، تداوم در اجراهای عموم نمایش‌ها است. این موضوع به پربار شدن جشنواره‌ها بسیار کمک‌کننده است، ولی متاسفانه بعد از سال‌های کرونا اجراها و به خصوص نقالی که هنر مهجور اجراهای نمایشی است، کم رنگ‌تر از قبل شده است.

پوردشتی درباره اثر خود در جشنواره گفت: نقل «فرود و جریره» برگرفته از شاهنامه فردوسی است. جریره دختر پیران ویسه است که با سیاوش ازدواج می‌کند و فرود فرزند آن‌هاست. در پی اتفاقاتی که برای آن‌ها می‌افتد و تندخویی توس نوذر، سوگ بزرگی را پس از سوگ سیاوش برای ایرانیان به بار می‌آورد. نتیجه اخلاقی این داستان کنترل احساسات و فرو خوردن خشم انسانی است. 

وی در پایان گفت: سپاسگزار میراث‌داران هنرهای نمایشی هستم و یادی می‌کنم از مرشد ولی‌الله ترابی هنرمند پرتلاش و دلسوز ایران زمین و همچنین امیدوارم هنر نقالی این هنر بی‌بدیل همچنان مورد توجه و حمایت مسئولین فرهنگی و هنری باشد.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *