صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

دستاورد‌های سفر به آفریقای جنوبی؛ از استقبال اعضای بریکس از عضویت ایران تا بسترسازی برای ارتقای روابط اقتصادی

۰۷ مهر ۱۴۰۲ - ۱۳:۰۷:۳۸
کد خبر: ۴۷۳۶۶۸۰
دسته بندی‌: سیاست ، مجلس و دولت
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به ظرفیت‌های گروه بریکس برای مقابله با تحریم‌های غرب در حوزه‌های مختلف از جمله پولی و مالی، بر اهمیت عضویت ایران در بریکس و لزوم استفاده از ظرفیت آن برای خنثی سازی تحریم‌ها و حل مشکلات تاکید کرد.

خبرگزاری میزان - به گزارش خانه ملت، محمدباقر قالیباف که در سفری برای شرکت در نهمین اجلاس پارلمانی بریکس به آفریقای جنوبی سفر کرده بود، در بدو ورود به فرودگاه مهرآباد در تشریح دستاورد‌های این سفر گفت: همانگونه که در زمان عزیمت به سفر به اطلاع مردم رساندم برای شرکت در نهمین نشست مجمع پارلمان‌های بریکس به این کشور سفر کردم و این اولین حضور ایران در این مجمع بود در شرایطی که کشورمان عضو این گروه شده است.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در این سفر فرصت‌های بسیار خوبی در ابعاد مختلف فراهم شد، یکی از مهمترین ابعاد سفر، بررسی ظرفیت‌های اقتصادی بریکس بود چرا که اعضای عضو این گروه، ظرفیت اقتصادی و تولیدی زیادی با حضور اعضای موسس و ۶ کشور جدید دارد و قدرت اقتصادی بزرگی محسوب می‌شوند، که می‌توانند بازار مشترک و بازار ارزی مشترک ایجاد کنند، همچنین بانک توسعه جدید با سرمایه اولیه ۵۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری شکل گرفته و فعالیت می‌کنند و بیش از ۵۰ پروژه در دست اجرا دارند و لذا بریکس یک قدرت اقتصادی قوی محسوب می‌شود.

وی با بیان اینکه زیرساخت‌ها برای ساختار اقتصادی در این سال‌های طولانی از آغاز تشکیل بریکس فراهم شده است، افزود: یکی از مهمترین ساختار‌هایی که فراهم شده موضوع ارتباطات مالی بین بانکی است که اصطلاح فنی آن سوئیفت است، موضوعی که آمریکا ما را تحریم کرده و عملاً بانک‌های کشورمان با مشکلات روبرو شده اند و زمینه ارتباط آن‌ها با بانک‌های دنیا فراهم نیست. در بریکس شبکه‌ای راه اندازی شده و ما نیز عضو آن شده ایم تا ان شاء الله به تدریج شاهد رفع مشکلات در این بخش باشیم.

وی افزود: همچنین در بُعد اقتصاد سیاسی به گونه‌ای عمل شده تا قدرت‌های بزرگ اقتصادی در مقابل یکجانبه گرایی آمریکا کنار یکدیگر قرار گیرند و ایران نیز یک عضو فعال قلمداد می‌شود.

قالیباف بیان کرد: در نشستی که با همتایان خود خصوصاً همتای آفریقای جنوبی داشتم، همه آن‌ها اذعان داشتند که حضور ایران در بریکس از جهت موقعیت جغرافیایی کشور و نیز قدرتی که ایران در مسائل دانش بنیان دارد و همچنین ظرفیت‌های دیگر، از اهمیت بسیار زیادی برای اعضا برخوردار است.

وی با بیان اینکه کشور‌هایی نظیر روسیه، هند، چین، عربستان، مصر و امارات عضو بریکس هستند و این ظرفیت بسیار خوبی را فراهم کرده است، تصریح کرد: امیدواریم مجلس و دولت از این ظرفیت بزرگ به منظور خنثی سازی تحریم‌ها در عرصه بین المللی و سیاست خارجی بهره ببرند.

رئیس قوه مقننه کشورمان عنوان کرد: برداشت دقیق من از این سفر و دیدار‌ها و ملاقات این بود که فرصت بزرگی در مسیر موفقیت برای توسعه مسائل اقتصادی در سطح منطقه و جهان فراهم شده است و فشار‌های تحریم را می‌توانیم از این مسیر حل و فصل کنیم.

 قالیباف با اشاره به اینکه بُعد دیگر این سفر، بُعد سیاسی در عرصه منطقه‌ای و جهانی است، گفت: دنیا در حال گذر از نظم جهانی است و تغییراتی در حال رخ دادن است. ویژگی بریکس در عرصه بین المللی این است که همه کشور‌های عضو گفتمان واحدی دارند و همه آن‌ها متفق القول هستند که باید با چند کشوری که عملاً سازمان ملل را برای رسیدن به اهداف خود اداره و اهداف خود را دنبال می‌کنند و همچنین با نگاه یکجانبه گرایی، مقابله کرد و باید کشور‌های دیگر در نظم جدیدی که در حال شکل گیری است، ایفای نقش کنند. این از فرصت‌های بزرگی است که در عرصه‌های بین المللی فراهم می‌شود و جلوگیری از یکجانبه گرایی را فراهم می‌کند و حتما به رفاه اجتماعی، مسائل اقتصادی، سیاسی و صلح پایدار منجر می‌شود.

وی تصریح کرد: در این سفر ملاقات‌های دوجانبه‌ای نیز داشتم، یکی از موفقیت‌های خوب این سفر ملاقاتی بود که با رئیس پارلمان مصر داشتم، مصر کشور مهمی در جهان عرب، جهان اسلام و شمال آفریقا محسوب می‌شود و کشور کهنی است و مشترکات بسیار زیادی بین این کشور و ایران وجود دارد. در این دیدار رئیس پارلمان مصر از اینجانب برای حضور در این کشور دعوت کرد و این گامی جدی برای برقراری ارتباط میان دو کشور است، مصر نیز همزمان با ایران با بریکس پیوسته و ارتباط بین دو ملت می‌تواند منشأ اثرات فرهنگی، اجتماعی و سیاسی برای جهان اسلام و بریکس باشد. امیدوارم این سفر آغاز مذاکرات و برقراری ارتباطات باشد.

قالیباف اظهار کرد: نشست دوجانبه‌ای با رئیس مجلس آفریقای جنوبی داشتم، در زمینه‌های مختلف از جمله فرصت‌های خوبی در حوزه انرژی داریم، پالایشگاه‌هایی از گذشته و در زمان آپارتاید، در این کشور وجود داشته، اکنون این فرصت فراهم است تا در صادرات نفت و راه اندازی پالایشگاه‌ها همکاری کنیم. آفریقای جنوبی کشوری صنعتی است و می‌توانیم در حوزه‌های صنعتی و کشاورزی ارتباطات نزدیکی داشته باشیم.

وی همچنین اضافه کرد: فکر می‌کنم در آینده‌ای نزدیک نیز رئیس جمهور سفری به این کشور داشته باشند که امیدوارم دراین سفر بتوانیم سطح کمیسیون مشترک اقتصادی را ارتقاء دهیم چرا که هم فرصت مناسبی برای ارتقای ارتباط دو جانبه ما با آفریقای جنوبی فراهم شده و هم همکاری در سطح بریکس از فرصت‌های است که می‌تواند به توسعه همکاری‌ها با سایر اعضا از جمله آفریقا بینجامد.

رئیس مجلس با بیان اینکه فرصت‌های مناسبی هم در سطح ارتباطات دوجانبه و هم در سطح بریکس بین ایران و آفریقای جنوبی ایجاد شد، افزود: ملاقات‌های خوب و موثری نیز با شخصیت‌های برجسته و موثر سیاسی در پارلمان و خارج از پارلمان مانند وزیر دفاع آفریقای جنوبی داشتم.
دکتر قالیباف تصریح کرد: نشستی نیز با ایرانیان مقیم آفریقای جنوبی فعال در مسائل اقتصادی، فرهنگی، علمی و آموزشی در دانشگاه‌ها داشتیم. همچنین بازدیدی از مرکز اسلامی ژوهانسبورگ داشتیم و می‌خواهم بگویم هر کس می‌خواهد نتیجه مجاهدت‌های امام خمینی (ره) و ثمره خون شهدا و صدای انقلاب، همچنین عظمت و قدرت انقلاب اسلامی و حوزه نفوذ ایران عزیز را ببیند، باید به این مرکز برود.

وی تاکید کرد: در این مرکز مشاهده می‌کنید افرادی با هزاران فرسنگ فاصله با ما از جهت مسافتی، اما با دلی نرم، تازه مسلمان شده و باور‌های بسیار خوب، چه جوانان و نوجوانان و بزرگسالان و چه تجار بزرگ نامدار و یک نوجوان فقیر در کنار هم فعالیت کرده و این مسئولیت همه ما مسئولان را بیشتر می‌کند، به خصوص این که ریشه و اساس این حرکت، صدای انقلاب اسلامی است که برخاسته از ایران است.

قالیباف تاکید کرد: هر چقدر می‌توانیم باید با ایده‌ها و آرمان‌های حضرت امام و رهبر معظم انقلاب اسلامی مشکلات کشور را با همت خود حل و فصل کنیم، که معتقدم می‌توانیم و در یک قدمی حل آن‌ها هستیم و همچنین باید بتوانیم پاسخگوی نیاز‌های معنوی و باور‌هایی که امروز جامعه بشری دارد هم ان شاءالله باشیم.

رئیس مجلس با بیان اینکه این سفر، سفری موثر و خوبی بود، افزود: امیدوارم در کار‌های روزمره از این فرصت‌های ایجاد شده غفلت نکنیم، پارلمان ها، دولت‌ها و ملت‌های کشور‌ها تلاش کنند تا حداکثر استفاده را برای بهتر شدن وضعیت کشورهایمان، جهان اسلام و ایفای نقش در این نظم جدید جهانی ببرند.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *