صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تبعیض علیه اقلیت‌ روما و سینتی در آلمان

۰۳ مهر ۱۴۰۲ - ۱۱:۵۶:۱۴
کد خبر: ۴۷۳۵۹۲۹
دسته بندی‌: حقوق بشر ، عمومی
گزارش‌ها درباره وضعیت اقلیت روما و سینتی در آلمان نشان دهنده تبعیض گسترده علیه اعضای این اقلیت‌هاست.

خبرگزاری میزان – یک گزارش جدید در آلمان می‎گوید که گروه‌های اقلیتی روما و سینتی در این کشور صد‌ها مورد تبعیض و نژادپرستی علیه این جامعه را در سال گذشته ثبت کرده‌اند.

این گزارش هشدار داده که افزایش ملی‌گرایی و افراط‌گرایی به خشونت علیه اقلیت‌های آلمان کمک می‌کند.

شورای مرکزی سینتی و روما آلمان، می‌گوید که از ۶۲۱ حادثه ثبت شده، بیشتر موارد شامل تبعیض و «کلیشه‌های کلامی» بوده، اما همچنین ۱۱ مورد تهدید، ۱۷ حمله و یک مورد «خشونت شدید» وجود دارد.

به گفته اعضای این گروه ، نژادپرستی علیه روما‌ها و سینتی‌ها احتمالا بسیار بیشتر است چرا که بسیاری از موارد تبعیض گزارش نشده است.

پیشینه روما و سینتی در آلمان

روما و سینتی‌ها اقلیت‌های شناخته شده‌ای در آلمان هستند و به گفته آژانس فدرال آموزش مدنی این کشور، حدود ۶۰ هزار سینتی و ۱۰ هزار روما در آلمان زندگی می‌کنند.

در حالی که سینتی در حدود قرن پانزدهم در آلمان و همچنین در سایر کشور‌های اروپایی ساکن شد، روما‌ها در قرن ۱۹ و ۲۰ وارد آلمان شدند.

در طول سالیان متمادی روما‌ و سینتی‌ها مورد آزار و اذیت قرار گرفتند و برآورد می‌شود که در زمان نازی‌ها ۲۲۰ هزار تا ۵۰۰ هزار نفر به قتل رسیدند.

«رومانی رز»، رئیس شورای مرکزی روما و سینتی، گفت: این گزارش به وضوح خطرات ناشی از افزایش ملی‌گرایی و افراط‌گرایی را نشان می‌دهد که دوباره به تجاوز و خشونت علیه سینتی‌ها و روما‌ها و سایر اقلیت‌ها منجر می‌شود.

مورد «خشونت شدید» علیه این اقلیت‌ها در اوایل سال جاری میلادی در ایالت «زارلاند» اتفاق افتاد، زمانی که افراد سوار بر چند خودرو به اعضای جامعه توهین و سپس با یک سلاح به آن‌ها شلیک کردند. 

گزارش‌ها حاکی از آن است که در پی این اقدام چندین نفر از اعضای اقلیت روما و سینتی مجروح شدند.

این گزارش می‌گوید اقلیت‌هایی که از جنگ در اوکراین فرار کرده‌اند، به‌طور نامتناسبی تحت تاثیر این تبعیض قرار دارند.

تبعیض نهادینه

حدود نیمی از موارد تبعیض ثبت شده «در سطح نهادی» رخ داده است، به این معنا که اعضای روما و سینتی‌ها از سوی کارمندان نهاد‌های دولتی مانند پلیس، ادارات رفاه جوانان، مراکز کاریابی، ادارات مسئول اسکان پناهندگان یا شهرداری‌ها هدف تبعیض قرار گرفته‌اند. 

رئیس یکی از نهاد‌های حقوق بشری آلمان می‌گوید: دولت آلمان باید در نهایت مسئولیت خود را بپذیرد و حفاظت از سینتی و روما را در برابر خشونت، طرد و تبعیض تضمین کند.

آزار و اذیت روما‌ و سینتی‌ها در آلمان سابقه تاریخی دارد و این گروه پیشتر نیز هدف آزار و حتی قتل‌های گسترده قرار گرفته‌اند.

میراث تاریخی نژادپرستی و تبعیض در آلمان

«مهمت دایماگولر»، وکیل آلمانی و کمیسر دولت فدرال آلمان در امور مربوط به اقلیت‌ها مدت‌هاست که میراث تاریخی نژادپرستی و تبعیض در آلمان و تأثیر آن‌ها بر نهاد‌های دولتی کنونی را بررسی کرده است.

«دایماگولر» که در سال ۱۹۶۸ در نوردراین-وستفالن متولد شده، دهه‌ها با نژادپرستی سر و کار داشته است.

این وکیل آلمانی تاکید کرده بسیاری از مسائلی که قصد دارد با آن‌ها مقابله کند، نتیجه ناتوانی دولت آلمان و مردم این کشور در کنار آمدن با تاریخ کشورشان است.

به گفته «دایماگولر»، این نژادپرستی و تبعیض هنوز کار پلیس، دادستان و قضات را نشان می‌دهد؛ سینتی و روما که تجربیات منفی با پلیس داشته‌اند، اغلب کمتر احتمال دارد جرایم ارتکابی علیه خود را گزارش کنند. بسیاری از آن‌ها اعتماد کمی به پلیس یا دادستان عمومی دارند و به طور موجهی چنین است و دقیقا این موارد نامرئی است که سیاست باید بیشتر به آن توجه کند.

افسران پلیس باید به طور منظم در آموزش تیراندازی شرکت کنند، آن‌ها باید به طور منظم در آموزش حقوق بشر نیز شرکت کنند و افراد جامعه باید به عنوان یک منبع مهم و به عنوان شرکای برابر در این امر مشارکت داشته باشند.

یک مرکز جدید به نام MIA به قربانیان اجازه می‌دهد بدون مراجعه به پلیس آلمان از موارد تبعیض شکایت کنند؛ MIA ابزار مهمی برای ثبت تعداد موارد این‎چنینی خواهد بود و این تنها در مورد پرونده‌های جنایی که باید در دادگاه پیگرد قانونی داشته باشند، اجرا نمی‌شود، و حتی به حملات نژادپرستانه نیز مربوط می‌شود.

انتهای پیام/


برچسب ها: آلمان تبعیض نژاد

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *