صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

فرامتن همکاری‌های فرهنگی اتحادیه اروپا و پاکستان

۰۲ مهر ۱۴۰۲ - ۲۰:۲۶:۵۸
کد خبر: ۴۷۳۵۸۵۷
بازیگران اروپایی بر روی مهندسی فرهنگ کشور‌های مسلمان، خصوصا کشور‌هایی که دارای موقعیت ژئوپلیتیک و ژئواستراتژیک خاصی در جهان امروز هستند، حساب ویژه‌ای بازکرده‌اند.

خبرگزاری میزان - این روز‌ها اخبار زیادی در خصوص تقویت همکاری‌های علمی کشور‌های عضو اتحادیه اروپا و پاکستان منتشر می‌شود. اگرچه در نگاه اول، این همکاری‌ها در قالب نوعی هم‌افزایی آموزشی میان این کشور‌ها و اسلام آباد مورد تجزیه و تحلیل قرار می‌گیرد، اما فرا متن موضوع پیچیده‌تر از حد تصور است! 

واقعیت امر این است که بازیگران اروپایی بر روی مهندسی فرهنگ کشور‌های مسلمان خصوصا کشور‌هایی که دارای موقعیت ژئوپلیتیک و ژئواستراتژیک خاصی در جهان امروز هستند، حساب ویژه‌ای بازکرده‌اند.

این قاعده در خصوص منطقه شبه قاره هند خصوصا دو کشور هند و پاکستان نیز صادق است. 

در یکی از تازه‌ترین این موارد، دولت مجارستان میزان استفاده از بورسیه تحصیلی برای دانشجویان پاکستان را دو برابر کرده است. 

پایگاه جامعه و فرهنگ ملل در همین خصوص به نقل از نشریه داون پاکستان گزارش معناداری را منتشر کشده است.

بلا فازکاس، سفیر مجارستان در پاکستان با اعلام دو برابر شدن تعداد بورسیه‌های تحصیلی سالانه برای دانشجویان پاکستانی اظهار کرده که  تعداد دانشجویان پاکستانی اکنون به ۴۰۰ تن رسیده است.

وی ابراز اطمینان کرد که هماهنگی‌های دوجانبه و تماس مردمی بین دو کشور ادامه خواهد یافت.

این تصمیم در حالی اتخاذ شده است که دولت ویکتور اوربان در مجارستان، به اتخاذ سیاست‌های سخت‌گیرانه در قبال مهاجرین و اتباع خارجی مشهور است.

در چنین شرایطی، اقدام دولت بوداپست با مشی کلان دولت این کشور همخوانی ندارد و باید آن را در قالب نوعی بهره‌برداری از توان نخبگان پاکستانی در شکل‌دهی مناسبات آینده اسلام‌آباد و کشور‌های اروپایی مورد تجزیه و تحلیل قرار داد. 

مجارستان سالانه ۲۰۰ بورسیه تحصیلی به دانشجویان نخبه پاکستانی می‌داد که این تعداد اکنون به ۴۰۰ تن افزایش یافته است. 

دانشگاه پنجاب لاهور توسط یک استاد مجارستانی تاسیس شد و تاکید کرد که چندین پروژه توسط محققان و پژوهشگرا مجارستانی در لاهور آغاز شده است.

شایان ذکر است جی. دبلیو. لایتنر، محقق مجارستانی نقش مهمی در تأسیس دانشگاه پنجاب در سال ۱۸۸۲ ایفا کرد و همچنین وی اولین ثبت کننده دانشگاه بود. 

مخاطرات فرهنگی پیام رسان‌های خارجی در پاکستان 

مخاطرات فرهنگی و اجتماعی ناشی از استفاده از شبکه‌های اجتماعی خارجی، مقامات پاکستانی را وادر به خلق شبکه‌های ارتباطی داخلی، با استناد به الگو‌های بومی و فرهنگی این کشور کرده است. 

بر اساس  گزارش پایگاه جامعه و فرهنگ ملل به نقل از عرب‌نیوز، وزیر فناوری اطلاعات پاکستان اظهار کرده که پاکستان یک برنامه پیام‌رسان داخلی راه‌اندازی کرده است که می‌تواند جایگزینی برای پیام‌رسانی فوری و سرویس صوتی از طریق IP محبوب جهانی، واتس‌اپ باشد و آن را «جایگزینی قدرتمند» توصیف کرد.

این کشور جنوب آسیا از اپلیکیشن بیپ پاکستان در آخر هفته رونمایی کرد که توسط وزارت فناوری اطلاعات پاکستان با همکاری هیئت ملی فناوری اطلاعات طراحی شده است.

نمی‌توان بایسته‌ها و الگو‌های فرهنگی جاری در خلق این اپلیکیشن جدید را نادیده انگاشت.

این مسئله، منبعث از برخی دغدغه‌های کلان فرهنگی و ارتباطی در کشور پاکستان (خصوصا در قبال نسل جدید این کشور) می‌باشد. 

به گفته امین الحق، وزیر فناوری اطلاعات، این اپلیکیشن که در حال حاضر در انحصار دولت است و ظرف یک سال در دسترس عموم قرار خواهد گرفت، دارای ویژگی‌های امنیتی است که آن را به عنوان گزینه‌ای «قابل اعتماد» برای کاربران معرفی می‌کند.

بیپ پاکستان که قرار است در عرض یک سال برای استفاده عمومی مورد استفاده قرار گیرد، قرار است به امن‌ترین پلتفرم ارتباطی برای شهروندان ما تبدیل شود و به تدریج خود را به عنوان جایگزین ترجیحی واتس‌اپ معرفی کند.

برنامه «ساخت در پاکستان» نه تنها به دلیل ویژگی‌های امنیتی پیشرفته‌اش متمایز است، بلکه دارای طیف متنوعی از گزینه‌ها از جمله اشتراک‌گذاری داده و تماس و کنفرانس صوتی/تصویری با کیفیت بالا است.

دیپلماسی فرهنگی روسیه در زیمباوه 

دیپلماسی فرهنگی، ابزاری موثر در عصر حاضر در عرصه ارتباطی کشور‌ها محسوب می‌شود که قطعا عیار و تاثیرگذاری آن به مراتب از دیپلماسی رسمی و پنهان میان کشور‌ها نیز بیشتر خواهد بود. 

این قاعده، اکنون در مناسبات کشور‌ها و بازیگران حوزه روابط بین الملل پررنگ‌تر شده است. این مسئله خود را در مناسبات دانشگاهی به صورت خاص نشان داده است. در یکی از این موارد، دانشجویان و جوانان زیمبابوه ای‌ها تشویق به اخذ بورسیه تحصیلی در روسیه شده‌اند. 

بر اساس گزارش پایگاه جامعه و فرهنگ ملل به نقل از پایگاه خبری چرونیکل، سفارت روسیه دانشجویان زیمبابوه را تشویق کرده است تا در روسیه بورس تحصیلی بگیرند، زیرا این کشور اورآسیایی روابط خود را با زیمبابوه تحکیم می‌کند.

در طول دهه گذشته تعداد آفریقایی‌هایی که در دانشگاه‌های روسیه تحصیل می‌کنند از بیش از ۱۰ هزار نفر به بیش از ۳۰ هزار نفر رسیده است. 

حداقل ۱۲۰۰ زیمبابوه‌ای در دانشگاه‌های مختلف روسیه در رشته‌های مهندسی، علم، فناوری، پزشکی و اقتصاد تحصیل می‌کنند. سفارت روسیه در زیمبابوه در بیانیه‌ای در توییتر دانشجویان این کشور را تشویق کرد تا بورسیه تحصیلی در فدراسیون روسیه را دریافت کنند.

آلن مازینا، معاون رئیس دانشگاه پلی‌تکنیک پتر کبیر سنت پتربورگ در این خصوص تصریح کرده است که فرصت‌های زیادی برای دانشجویان آفریقایی که در دانشگاه‌های روسیه تحصیل می‌کنند، وجود دارد.

وی گفت که والری فالکوف، وزیر علوم و آموزش عالی فدراسیون روسیه آخرین آماری که ارائه کرد نشان می‌دهد ۳۴ هزار دانشجوی آفریقایی در دانشگاه‌های روسیه تحصیل می‌کنند.

مزینا، گفت که اولین دانشجوی آفریقایی که در یکی از دانشگاه‌های روسیه تحصیل کرد در سال ۱۹۵۷ پذیرفته شد و تعداد آنها به تدریج افزایش یافت. او گفت در رابطه با دانشگاه خود، ۴۵ دانشجو از دانشگاه پلی‌تکنیک پترکبیرسن‌پتربورگ فارغ‌التحصیل شده‌اند.

آرامگاه یک ایرانی جزو آثار ملی بوسنی و هرزگوین

دولت بوسنی و هرزگوین، تکیه اوگلاواک و دو مزار با گورستان‌های اطراف آن را یک اثر ملی اعلام کرد. 

به گزارش پایگاه جامعه و فرهنگ ملل به نقل از وبسایت رایزنی فرهنگی ایران در سارایوو، آنگونه که در این مصوبه آمده است، بنای تاریخی ملی شامل ساختمان تکیه نقشبندیه و آرامگاه شیخ عبدالرحمن سیری با مقبره اوگلاواک و آرامگاه شیخ حسین خراسانی با مقبره پلوچنیک است.

شیخ حسین خراسانی در استان خراسان، در قلمرو ایران به دنیا آمد. اگرچه اطلاعات دقیقی از وی در دست نیست، اما وی احتمالا در اواخر قرن چهاردهم یا اوایل قرن پانزدهم میلادی متولد شده است.

منابع بوسنیایی می‌گویند که خراسانی به عنوان مشاور مذهبی سلطان محمد دوم فاتح به بوسنی آمده است.

برخی از مورخان همچنین خاطرنشان کرده‌اند که او خالق عهدنامه مهمی بود که به فرانسیسکن‌های منطقه فوینیتسا تحویل داده شد. هنگامی که ارتش عثمانی به منطقه فوینیتسا  رسید، شیخ خراسانی از دنیا رفت و در نزدیکی همان شهر دفن شد.

هجمه‌های سخت علیه مسلمانان در آلمان

اگرچه پارلمان اروپا به صورت مستمر، مداخله گرایی در امور دیگر کشور‌ها را در دستور کار قرار می‌دهد، اما بحران‌های جاری در داخل کشور‌های اروپایی که خود را در قالب اسلام‌ستیزی سیستماتیک جلوه داد، روز به روز افزون‌تر می‌شود. هتک حرمت مساجد روز به روز در آلمان نمود بیشتری پیدا می‌کند و منجر به نگرانی مسلمانان شده است. 

به گزارش پایگاه جامعه و فرهنگ ملل به نقل از خبرگزاری آناتولی، بدنبال افزایش نگران کننده خشونت و تهدید مساجد و مراکز اسلامی در آلمان، نمایندگان جامعه مسلمانان این کشور از مقامات خواستند اقدامات امنیتی و قانونی را برای حفاظت از آنها تشدید کنند.

مساجد در سراسر آلمان با افزایش نگران کننده خرابکاری، آزار و اذیت و تهدید مواجه هستند.

کمال آرگون، رئیس گروه مسلمان ترکیه‌ای (IGMG)  گفت: مسجد‌های بیشتری در هفته‌های اخیر نامه‌های تهدیدآمیزی دریافت کرده‌اند.

وی افزود: ما از این گونه تهدید‌ها نمی‌ترسیم و مرعوب نخواهیم شد، اما ناامید کننده است که در بیشتر تلاش‌ها برای آتش زدن مساجد که ممکن است جان بسیاری از مردم را بگیرد، عاملان آن شناسایی یا دستگیر نمی‌شوند.»

بر اساس آمار‌های رسمی، در سه ماهه نخست سال ۲۰۲۳، ۱۲۴ حمله علیه مسلمانان شامل حملات لفظی و فیزیکی، پیام‌های تهدیدآمیز و آتش زدن مساجد به ثبت رسیده است.

آرگون از مقامات خواست تا این گونه جنایات را به طور کامل بررسی کنند و عاملان آن را به دست عدالت بسپارند.

وی همچنین خواستار موضع قوی‌تر در برابر نفرت ضد مسلمانان و افراط‌گرایی راست شد. متأسفانه، نژادپرستی در آلمان یک واقعیت است. 

آخرین نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که حزب سیاسی نژادپرست و فاشیست (AfD) به دومین حزب بزرگ در کشور تبدیل شده است.

این به تنهایی نشان می‌دهد که ما به سمت یک دوره خطرناک پیش می‌رویم.

یک نظرسنجی جدید هفته گذشته حزب ضد مهاجر آلترناتیو برای آلمان (AfD) را در جایگاه دوم و بالاتر از سوسیال دموکرات‌های صدراعظم اولاف شولتز قرار داد.

در همین زمینه، برهان کسیچی، رئیس شورای اسلامی جمهوری فدرال آلمان، گفت: «سیاستمداران احزاب دموکراتیک باید در مقابل پوپولیسم دست راستی بایستند و با پیام‌های ضداسلامی آن‌ها مقابله کنند. ما از مقامات سیاسی انتظار داریم که از جامعه مسلمانان حمایت کنند. آن‌ها باید در سخنرانی‌های عمومی خود تأیید کنند که مسلمانان بخشی از این کشور هستند و تهدیدی برای جامعه ما نیستند.»

وی همچنین بر لزوم اتخاذ تدابیر امنیتی قوی‌تر برای حفاظت از مساجد و نهاد‌های اسلامی توسط پلیس تاکید کرد.
 
انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *