صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

بیماری روانی مغز متفکر حادثه ۱۱ سپتامبر به دلیل شکنجه‌های سیا

۰۱ مهر ۱۴۰۲ - ۱۲:۴۶:۱۲
کد خبر: ۴۷۳۵۶۴۶
دسته بندی‌: حقوق بشر ، عمومی
یکی از متهمان حادثه ۱۱ سپتامبر به دلیل شکنجه‌های سیا مبتلا به بیماری روانی شده و توانایی و صلاحیت حضور در دادگاه و دفاع از خود را ندارد.

خبرگزاری میزان – یک قاضی نظامی آمریکا حکمی صادر کرده که تایید می‌کند شکنجه‌های سرویس اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) موجب وارد شدن آسیب‌های روانی جدی به «رمزی بن الشیبه»، یک زندانی گوانتانامو، شده است.

پیش از این یک هیأت پزشکی به این نتیجه رسیده که آزار مداوم این زندانی در بازداشتگاه‌های سیا، سال‌ها قبل او را برای مدت طولانی مبتلا به روان‌پریشی کرده است.

بر اساس نتیجه این هیأت پزشکی، «متیو مک کال»، قاضی نظامی در گوانتانامو حکم صادر کرده و می‌گوید که این زندانی فاقد صلاحیت برای محاکمه است.

«رونالد فلسویگ»، سخنگوی کمیسیون نظامی گوانتانامو، حکم «مک کال» را تایید کرد؛ این حکم به این معنی است که «رمزی بن الشیبه» همراه با ۴ متهم حادثه ۱۱ سپتامبر محاکمه نخواهد شد.

«الشیبه» متهم به سازماندهی یک شبکه از ۱۹ هواپیماربایی است که حملات ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ را انجام دادند.

یک هیأت پزشکی نظامی ماه گذشته میلادی «الشیبه» را مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه همراه با روان‌پریشی ثانویه تشخیص داد و آن را به قرار گرفتن تحت شکنجه و سلول انفرادی طی چند سال بازداشت سیا پس از دستگیری در سال ۲۰۰۲ مرتبط دانست.

این زندانی گوانتانامو از زمان انتقالش به پایگاه دریایی آمریکا در خلیج گوانتانامو، شکایت کرده که نگهبانان طی سال‌های بازداشت وی از جمله با اشعه‌های نامرئی به او حمله کرده‌اند تا خواب او را از بین ببرند و باعث دردش شوند؛ در حکم «مک کال» اشاره شده که گزارش‌های روان‌شناختی، مسائل ذهنی الشیبه را مستند کرده است.

«دیوید بروک»، وکیل مدافع این زندانی، در جلسه دادگاه نظامی هفته گذشته، از «مک‌ کال» خواست که یافته‌های هیأت پزشکی را بپذیرد که مسائل روحی الشیبه برای او بسیار شدید است و نمی‌تواند به طور معناداری در دفاع از خود شرکت کند.

«بروک» به حبس انفرادی «الشیبه» به مدت ۴ سال در زندان‌های سیاه سازمان سیا و شکنجه‌هایی که شامل اجبار وی به بی‌خوابی به مدت ۳ روز در یک زمان و برهنه کردن و نگهداشتن او در اسلول‌های سرد می‌شود، اشاره کرد.

این وکیل مدافع در جلسه استماع اخیر گفت که انتظار می‌رود «الشیبه» همچنان در بازداشت بماند، در حالی که مقامات دادگاه منتظر بودند تا او دوباره از نظر ذهنی صلاحیت پیدا کند.

وکلای مدافع و یک بازپرس منصوب از سوی سازمان ملل استدلال کرده‌اند که ۵ متهم ۱۱ سپتامبر باید تحت مراقبت‌های جسمی و روانی به دلیل تأثیرات ماندگار شکنجه‌هایی سیا قرار گیرند.

«بروک» در جلسه روز سه‌شنبه گذشته به «مک‌ کال»، گفت که درمان این روان‎پریشی بهترین امید را برای بازیابی شایستگی «الشیبه» برای محاکمه ایجاد می‌کند. 

به گفته وی، پرونده این متهم فرصتی خواهد بود تا آمریکا در مورد آسیب‌های ناشی از آنچه «برنامه آزمایش‌های سیا بر روی انسان‌ها» نامیده می‌شود، پاسخگو باشد.

۵ متهم ۱۱ سپتامبر در هنگام حضور در سایت‌های مخفی سیا، به‌صورت‌های مختلف از جمله «غرق مصنوعی، ضرب و شتم، بازرسی‌های خشونت‌آمیز، محرومیت از خواب» و سایر آزار‌ها هدف شکنجه قرار گرفتند.

سیا ادعا می‌کند که برنامه بازداشت و بازجویی خود را در سال ۲۰۰۹ متوقف کرده است؛ تحقیقات سنای آمریکا به این نتیجه رسیده که سوءاستفاده سیا در کسب اطلاعات مفید بی‌اثر بوده است.

«جو بایدن»، رئیس جمهور آمریکا، به‌تازگی و زمانی که وکلای مدافع درخواستی را به عنوان شرط در مذاکرات دادخواست ارائه کردند، از تایید مراقبت‌های پس از سانحه برای این زندانیان خودداری کرد.

«رمزی بن الشیبه: که گمان می‌رود یکی از مغز متفکران حملات ۱۱ سپتامبر باشد از نظر روانی برای محاکمه فاقد صلاحیت تشخیص داده شده است.

این هیأت پزشکی اعلام کرد «رمزی بن الشیبه»، ۵۱ ساله، پس از شکنجه از سوی سیا در خلیج گوانتانامو، روانی شده و به اختلال استرس پس از سانحه مبتلا شده است.

گزارش این هیأت پزشکی می‎گوید که «الشیبه» نمی‌تواند ماهیت دادرسی علیه خود را درک کند یا به طور هوشمندانه همکاری کند.

از سال ۲۰۰۸، وضعیت جسمی و روانی این مظنون همواره با مشکلاتی همراه بوده و توجه افکار عمومی و رسانه‌ها را به خود جلب کرده است.

انتهای پیام/


برچسب ها: آمریکا 11 سپتامبر

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *