راهکارهایی برای رونق تولید؛ از ایجاد یک اقتصاد صادراتمحور تا اجرای مولدسازی داراییهای دولت
محسن حاجمحمدی، کارشناس اقتصادی، در گفتوگو با میزان با اشاره به اینکه وضعیت فعلی کشور نیازمند یک اتفاق مثبت اقتصادی است تا بتواند منجر به رونق تولید شود، اظهار کرد: یکی از راههای پیشرفت اقتصادی، اجرای برنامههای توسعه صنعتی و ایجاد یک نگاه صادراتمحور از سوی دولت با هماهنگی سایر قوا و دستگاههای متولی است.
وی تامین نقدینگی را یکی از راهکارهای رونق تولید دانست و گفت: در این شرایط تولیدکنندگان میتوانند با داشتن نقدینگی لازم، مواد اولیه خود را با نرخ پایینتر تامین و با کاهش هزینهها زمینه تولید با کیفیتتر و با قیمت پایینتر را فراهم کنند.
این کارشناس اقتصادی با اشاره به اینکه ۲۰ نوع مالیات جدید در سیستم مالیاتستانی راهاندازی شده است، اظهار کرد: یکی دیگر از راههای رونق تولید، آسیبشناسی موضوع مالیات است و باید در سیستم مالیاتی کشور، قوانین جدیدی که برای آن وضع شده است هماهنگ شود تا بتوان بیشترین بهره را از این مساله نیز داشت.
رفع مجوزهای کسبوکار با جدیت بیشتری انجام شود
وی با تاکید بر اینکه مشکلات صدور مجوزهای کسبوکار یکی دیگر از مسائلی است که باید به آن رسیدگی شود، اعلام کرد: در حال حاضر صدور برخط مجوزها در دستور کار دولت قرار دارد، اما تاکنون برخی از دستگاههای متولی نسبت به این موضوع یا مقاومت دارند یا تمام موضوعات را به سیستم برخط اضافه نکردهاند.
حاجمحمدی با اشاره به اینکه با رونق تولید باید بازار فروش و باشگاه مشتریان فعال شود، گفت: برای این امر باید دیپلماسی اقتصادی فعالتر در حوزه تجاری و اقتصادی وجود داشته باشد تا بتوان مزیت رقابتی برای تولیدکننده ایجاد کرد.
زمانی مزیت رقابتی برای تولیدکننده ایجاد خواهد شد که تسهیلگری در مسائل صادرات کالاهای تولیدی و واردات مواد اولیه اتفاق بیافتد و برای این امر نیازمند ایجاد اصلاح و تسهیلگری در امور گمرکی است.
این کارشناس اقتصادی در ادامه افزود: در برخی موارد کالا وارد گمرک خواهد شد، اما مدت زیادی در گمرک رسوب میکند و این مساله یا باعث فساد یا افزایش قیمت کالا میشود، بههمین علت نیازمند برخی اصلاحات در این زمینه هستیم.
وی با اشاره به اینکه جلوگیری از خامفروشی راهحل ثروتمندشدن کشور است، اعلام کرد: زیرساختهای این مساله فراهم شده و برای تسریع در تکمیل آنها باید یک همت ویژه انجام شود.
فرهنگ سودآوری و کار باید به جای فرهنگ سفتهبازی نیز در کشور توسعه یابد، این امکان با مولدسازی که در سالجاری مطرح شده فراهم خواهد شد.
رونق تولید با توجه به شرکتهای دانشبنیان
حاجمحمدی استفاده از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان کشور را عامل مهار تورم و رونق تولید دانست و اعلام کرد: استفاده از ایدههای خلاق این شرکتها که عمدتا جوانان در شکلگیری آن سهیم هستند موجب کمک به صنایع مادر خواهد شد و به کاهش هزینهها کمک میکند.
افزایش دستمزد زمینهساز تورم است؟
وی همچنین یکی از عوامل تاثیرگذار بر نرخ تورم را افزایش دستمزد دانست و گفت: بالابردن میزان دستمزدها باعث افزایش هزینه تولید و خدمات خواهد شد و این مساله بر معیشت مردم اثرگذار خواهد بود.
این کارشناس اقتصادی یکی از عوامل کاهش نرخ تورم را تسهیلگری در قوانین دانست و اعلام کرد: دولت باید در ابتدای سال یک هدفگذاری داشته باشد و بتواند نرخ تورم را کاهش دهد؛ چرا که به طور مثال تورم اگر ۱۰ درصد کاهش داشته باشد قطعا اثرگذاری آن بر معیشت مردم بیش از این عدد خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه یکی دیگر از راهحلهای کاهش نرخ تورم انضباط نرخ سود و تسهیلات بانکی است، گفت: یکی دیگر از مشکلات تورم کسری بودجه است که دولت برای این مساله نیز باید در ابتدای سال هدفگذاری داشته باشد.
به گفته حاجمحمدی، چرخه سالم پول در کشور راه حل کاهش نرخ تورم است و برای این مساله باید طرحهای عمرانی و توسعهای که باعث اشتغال خواهند شد از سوی نهادهایی که توانایی این مساله را دارند راهاندازی و تکمیل شوند.
این کارشناس اقتصادی کنترل و مهار تورم را نیازمند انجام وظایف از سوی نهادهای ذیربط دانست و تاکید کرد: بهعلت جنگ و تحریمهای ظالمانه همواره در کشور یک تورم مستمر وجود دارد، اما هر سال بنا به دلایلی، کشور دچار یک تورم سالیانه نیز میشود و باید برای این مساله در ابتدا تورم سالیانه و سپس تورم مستمر را از بین برد.
انتهای پیام/
فوزیه تاجران