صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

حرکت «جشن مهر سینمای ایران» در مسیر همگانی‌سازی فرهنگ و سواد سینمایی کشور

۳۰ شهريور ۱۴۰۲ - ۰۹:۵۱:۰۱
کد خبر: ۴۷۳۵۳۵۲
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی البرز گفت: حرکت مهر سینما در مسیر عمومی‌سازی و همگانی‌سازی فرهنگ سینما و سواد سینمایی در کشور است، البته باید نقش بی‌بدیل و ممتاز رسانه‌ها را هم در این حرکت دید.

سعید جابری انصاری مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی البرز در گفت‌وگو با خبرنگار میزان، برگزاری رویداد «مهر سینمای ایران» را اقدامی موثر برای انگیزه‌بخشی و اعتلای سطح سینمای استان‌ها برشمرد و گفت: برگزاری چنین مراسمی نشان از ابتکار عمل سازمان سینمایی دارد.

وی ادامه داد: البته که سازمان سینمایی پیش از این نیز با برگزاری جریان «آشتی با سینما» که برای یک روز در هفته تماشای فیلم را رایگان اعلام کرد، بینش درست و بهره‌گیری از راهبردهای‌ موثر را برای اعتلای سینمای ایران نشان داده بود. طراحی این قبیل برنامه‌ها به رشد و بالندگی هرچه بیشتر فرهنگ و هنر ایرانی منجر خواهد شد.

جابری انصاری با بیان اینکه در حوزه فرهنگ و سینمای استان البرز در تلاشیم تا با تبیین برنامه‌ها و راهبردها به رشد هنر سینما در استان کمک کنیم، گفت: پرداختن به حوزه پژوهش و تمرکز بر زمینه آموزش و‌ همچنین‌ حمایت از هنرمندان استانی برای تولید آثار سنیمایی از آن جمله است.

وی ادامه داد: این برنامه به منظور قدردانی، تقدیر و معرفی فعالان و پیشکسوتان سینمای کشور برگزار می‌شود.

مدیر اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی البرز با اشاره به اینکه پیش از انقلاب تعداد زیادی از هنرمندان و پیشکسوتان در سینمای آماتور که سینمای آزاد بود، حضور داشتند و با امکانات کمی فعالیت می‌کردند، اظهار کرد: بعد از انقلاب با تأسیس انجمن سینمای جوان در سراسر کشور و مراکز استان‌ها، انجمن‌های سینماگران البرز و مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی تعداد زیادی سینماگر در استان‌ها پرورش یافته است و هر سال در هر دوره از جشنواره فیلم فجر شاهد حضور چهره‌های ارزشمندی هستیم که به سینمای حرفه‌ای ورود پیدا کردند.

وی افزود: از سوی دیگر در کنار پیشکسوتان، شاهد حضور نسل جوان‌تری در حوزه سینما هستیم که باید با پشتیبانی اهالی سینما، برای حضور جدی‌تر، ناامید نشدن و تلاش بیشتر برای ساختن فیلم، آموزش دادن و تربیت نیروهای متخصص از آنها حمایت کرد.

جابری انصاری تاکید کرد: برنامه مهر سینمای ایران توسط سازمان سینمایی کشور با همکاری ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان‌ها در مناطق مختلف کشور با هدف تحقق استمرار شادابی و پویایی در محیط روانی سینمای کشور و توجه خاص به مقوله عدالت فرهنگی و هنری در دولت سیزدهم در راستای تکریم سینماگران پیشکسوت، فعالان سینمای ایران در رشته‌های مختلف و هنرمندان ایثارگر برگزار می‌شود.

وی در پاسخ به این سوال که این جشن که وارد دومین سال فعالیت خود شده چقدر می‌تواند در کشف و جذب استعدادهای جدید استانی موثر باشد، گفت: سال گذشته نخستین دوره این رویداد هنری برگزار و از آنجا تصمیم بر این شد که روز ملی سینما صرفاً در تهران جشن گرفته نشود و به آن عمومیت بخشیده شود؛ به همین دلیل این رویداد راه‌اندازی شد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی البرز ادامه داد: در جشن‌های قبلی، تنها تهیه‌کنندگان و کارگردانان دیده می‌شدند، اما هیچ‌گاه به دارندگان آموزشگاه‌ها، استانداران دغدغه‌مند در حوزه سینما و… توجه نمی‌شد.

به گفته وی پیش از این، تجلیل‌ها فقط به جشنواره‌ها معطوف بود، از این‌ رو سال گذشته جشن «مهر سینمای ایران» راه‌اندازی و این جشن در 22 استان برگزار شد.

جابری انصاری تصریح کرد: بنا داریم به طور جدی از هنرمندان استان و از چهره‌های فعال حوزه سینما در سال گذشته در رشته‌های کارگردانی، فیلمنامه‌نویسی، فیلمبرداری، صدابرداری، بازیگری، تهیه‌کنندگی و همچنین سینماداران برتر، آموزشگاه سینمایی برتر و از هنرمندان پیشکسوت قدردانی کنیم. جشن «مهر سینمای ایران» از ابتکارات آقای اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بود و ما آن را برجسته می‌کنیم.

وی با تاکید بر اینکه اگر قرار است تحولی در سینما رخ دهد، این تحول از شهرستان‌ها و استان‌ها خواهد بود، یادآور شد: «مهر سینمای ایران» در این فضا تعریف می‌شود؛ در فضایی که استان‌ها دیده شوند. مهر سینما، فرصتی برای دیدن خود سینماست. تولید در سینما نباید وابسته به دولت باشد، باید در سبد زندگی مردم قرار گیرد و سینما در سبد مصرف فرهنگی باشد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی البرز ابراز کرد: اینک از نظر تعداد مخاطب در سینما، وضعیت مناسبی نداریم و سینماها با استقبال کم مخاطبان روبه‌رو هستند. رشد سینما و هنر با مخاطب است و مهر سینما می‌خواهد سینما را در سبد هزینه خانوار بیاورد. اگر این اتفاق بیفتد، اگر تولید از دل مخاطب بیرون بیاید، در سطح بین‌الملل هم وضعیت مطلوب‌تری خواهیم داشت.

وی افزود: گاهی پیام برخی آثار سینمایی در شان ملت ایران و فرهنگ و تمدن ما نیستند.

به عقیده جابری انصاری حرکت مهر سینما در مسیر عمومی‌سازی و همگانی سازی فرهنگ سینما و سواد سینمایی در کشور است. البته باید نقش رسانه‌ها را هم در این حرکت دید، زیرا نقشی بی‌بدیل و ممتاز است.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *