صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

در گالری‌گردی این هفته کجا بریم؟

۱۶ آذر ۱۳۹۷ - ۰۹:۰۰:۰۶
کد خبر: ۴۷۳۵۲۹
گالری‌گردی یکی از متنوع‌ترین و سالم‌ترین تفریحات علاقه‌مندان به هنر است و از این رو می‌توانید روز جمعه خود را با دیدن آثار هنری سپری کنید.

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، برگزاری آثار متنوع و متعدد در گالری‌های اقصی نقاط شهر امکانی را برای هنردوستان فراهم کرده تا در اوقات فراغت و روز‌های تعطیلی پایان هفته از آثار بخش‌های مختلف هنر‌های تجسمی دیدن کنند. در این هفته نیز که مقارن با شروع نمایشگاه‌های جدید در نگارخانه‌ها است پیشنهاد‌هایی برای بازدید داریم که بدین شرح است:

خانه هنرمندان ایران

با افتتاح همایش «۱۰ روز با عکاسان ایران» از روز گذشته ۴۰۰ اثر از عکاسان در گالری‌های خانه هنرمندان ایران روی دیوار رفته است. بر اساس جدول این همایش نمایشگاه عکاسی با موضوع «سبک زندگی» با حضور مازیار خلیقی روز جمعه در گالری پاییز خانه هنرمندان ایران برگزار می‌شود.

موسسه فرهنگی هنری صبا

این روز‌ها موسسه صبا میزبان ششمین دوسالانه مجسمه‌های شهری است که با نصب تصاویری از کاربری مجسمه‌ها در فضای شهری در معرض دید علاقه‌مندان و گالری گردان قرار گرفته است. اگر تمایل دارید نسبت به نصب مجسمه‌های شهری نظرتان را بیان کنید بد نیست که در این ایام سری به موسسه فرهنگی هنری صبا بزنید چراکه به محض ورود به سالن فرم نظرسنجی در اختیارستان قرار خواهد گرفت که پس از بازدید می‌توانید نظرتان را درباره هر مجسمه‌ای که برای نصب در شهر مناسب دانستید مطرح کنید.

از دیگر ویژگی‌های این دوسالانه بزرگداشتی است که برای سه هنرمند حوزه مجسمه‌سازی که امسال دارفانی را وداع گفته‌اند، برپا شده است. در این نمایشگاه بسیاری از آثار این مجسمه‌سازان را شاهد خواهید بود.

گالری طراحان آزاد

در این گالری آثاری از مینا نوری را تا ۲۰ آذرماه دیدن خواهید کرد. این آثار جستجو‌های تازه وی را در شکل و معنا نشان می‌دهد. این هنرمند در هر مجموعه از آثارش راهی تازه برای برای دقیق واژه‌های شخصی‌اش پیدا می‌کند؛ و با خط و شکل، بافت و رنگ، چاپ و نقاشی، سنگ و گیاه، تور و طناب، صدا و سکوت، تاریکی و روشنی و هیجان وکنترل، به ساختن و مراقبت کردن از جهان ذهنی خود ادامه می‌دهد. در مجموعه‌ی حاضر نیز او با تکیه بر همان موضوعات و عناصر آشنا و محدود بصری، از یک سو ما را در تجربه‌های بازیگوشانه و زیباشناسانه خود سهیم می‌کند و از سوی دیگر مفاهیم، پیام‌ها و احساسات درونی خود را به شکلی آشکار یا نمادین به‌ما منتقل می‌کند.

گالری شکوه

این روز‌ها گالری شکوه میزبان نمایشگاه نقاشی آبرنگ عطاالله ذی‌نوری هنرمند پیشکسوت نقاشی و خوشنویسی است. وی در این نمایشگاه، مجموعه‌ای از تابلوهایش را که با آبرنگ رنگ و روح گرفته‌اند را تا ۲۱ آذرماه به نمایش گذاشته است.

این هنرمند معتقد است که در کار با آبرنگ قدرت طراحی و رنگ‌گذاری اهمیت بسیار زیادی دارد و این امر تنها با تجربه و کار مداوم محقق می‌شود و بنابراین شاید یکی از مواردی که باعث کاهش تمایل جوانان به کار با آبرنگ شده، همین سختی کار باشد.

فرهنگسرای نیاوران

نمایشگاه آثار نگارگری و خوشنویسی سهیلا لشگری نیز از فردا ۱۶ آذرماه اغاز می‌شود و شما می‌توانید از ساعت ۱۴ تا ۲۰ از آن دیدن کنید

این نمایشگاه شامل نگارگری گل و مرغ و نیز آثار خوشنویسی سیاه مشق است که با تکنیک گواش آبرنگ خلق شده‌اند.

این نمایشگاه از ۱۶ تا ۲۴ آذر در گالری شماره ۲ فرهنگسرای نیاوران پذیرای بازدیدکنندگان است.

گالری کاما

در این نگارخانه از نمایشگاه صورتک و آثار حجم قبایل ساحل عاج با عنوان «کووت دیووار» بازدید خواهید کرد که با گردآوری محمد حمزه‌ای از ۱۶ تا ۲۶ آذر ماه به نمایش گذاشته خواهد شد.

گالری گلستان

گالری گلستان این روز‌ها آثار علی ترقی‌جاه را به نمایش گذاشته است. این نمایشگاه نقاشی از ۱۶ تا ۲۱ آذرماه در گالری گلستان پذیرای گالری‌گردان است.

گالری آس

گالری آس از فردا ۱۶ آذرماه میزبان نمایشگاه گروهی از آثار بهنام جلالی جعفری، احمد خلیلی‌فرد، خلیل سمائی جابلو، رسول سلطانی، فرید قلی‌زاده، ابراهیم گرز و رضا هدایت خواهد بود. این نمایشگاه تا ۲۶ آذرماه در گالری آس برپا است.

گالری شیرین

اگر از علاقه‌مندان به مجسمه و هنر مجسمه‌سازی هستید، پیشنهاد می‌کنم، در روز‌های پایانی هفته؛ به گالری شیرین مراجعه کنید. در این نگارخانه نمایشگاه انفرادی مجسمه‌های محسن فولادپور برپا شده است.

در استیتمنت این نمایشگاه آمده است: همیشه بود، اما بدین گونه در جلوى چشمانم جیغ نمى کشید و نمىخندید و به نشخوار ادمیان مشغول نبود. با اسب سیاهش هر بار به هیاتى تازه ظاهر مى شد و با لبخندى قلبم رامسموم مى کرد ودهانم را تلخ. تضمین حیاتش در گرو مرگ ما بود و تو بى دفاع زندگى ات را در ازاى گلى کوچک به او بخشیدى. اما دیگر خیلى دیر شده بود اسب سیاهش پر نفس‌تر از ان بود که تو را باز پس دهد و من تنهاتر از همیشه شدم.

در این گالری می‌توانید علاوه بر بازدید از نمایشگاه انفرادی مجسمه‌های محسن فولادپور، از مجسمه‌های محمد مردی با نام «خویش تن‌دار» نیز دیدن کنید. این نمایشگاه‌ها تا ۲۸ آذرماه ادامه دارد.

گالری ساربان

احمد وکیلی نیز از فردا ۱۶ آذرماه ۴۰ تابلوی نقاشی خود را با عنوان «انعکاس ذهن» در گالری ساربان به نمایش می‌گذارد.

وی در این نمایشگاه آثارش با موضوع طبیعت را که با تکنیک‌های رنگ روغن، اکریلیک روی بوم و نقاشی روی کاغذ کارکرده برای بازدید و فروش ارائه کرده است. این نمایشگاه تا ۲۶ آذرماه قابل برپاست.

عکاسخانه شهر

نمایشگاه عکس‌های تئاتر گروهی که شامل ۳۰ اثر از ۱۵ عکاس است نیز از فردا ۱۶ آذرماه در موزه عکسخانه شهر برگزار خواهد شد.

در بیانیه نمایشگاه به قلم رضا جلالی آمده است: نمایشگاه عکس پرده آخر مجموعه‌ای است گردآوری شده از میان عکس‌ها و نمایش‌های بسیاری که پانزده نفر از عکاسان نسل فعلی آن‌ها را ثبت کرده‌اند.

بی‎شک تعداد نمایش‌ها، عکس‌ها و عکاسان پیگیر نمایش‌ها بیش از ظرفیت این نمایشگاه است. نمایش‌های بسیار زیادی در شهرستان‌ها بر روی صحنه می‌رود که در این نمایشگاه به دلیل محدودیت فضا نمایش عکس‌های آن‌ها مقدور نبود و به همین دلیل تصمیم گرفتیم از میان آن‌ها این پانزده نفر انتخاب شوند و از هر کدام دو عکس را برای این نمایشگاه گزینش کردیم.

جالب آنکه با مروری بر آثار این نمایشگاه می‌توان یک نگاه کلی نسبت به بخشی از هنر نمایشی و صحنه‌ای در سال‌های اخیر به دست آورد. هنری که به اجرای لحظه زنده است و اگر عکس آن را ثبت نکند از یاد‌ها می‌رود. عکس مطمئن‌ترین راه برای ثبت گوشه‌ای از آن چیزی است که با نام نمایش بر صحنه تئاتر‌ها اجرا می‌شود. پس از گذر سال‌ها تنها این تصاویر یک نمایش است که به ما کمک می‌کند آن را به یاد بیاوریم و یا در بررسی‌ها بتوانیم به آن ارجاع دهیم. بی‌دلیل نیست که در این نمایشگاه با اتکا به دیدگاه فوق سعی شده از میان آثار بسیار زیاد نمونه‌های متفاوت نمایش‌ها و روش‌های عکاسانه مورد توجه قرار گیرد. از سویی دیگر تجربه‌گرایی نیز یکی دیگر از عناصر مهم این تصاویر است که بر انتخاب آن‌ها تأثیر گذاشته است.

عکاسی نمایش مانند شناسنامه‌ای بدون تاریخ است برای شناسایی طراحی صحنه، نورپردازی، چهره آرایی، طراحی لباس و … تنوع آثار حاضر در این نمایشگاه خود تصدیقی  بر این ادعا است. امید آن که امکان برگزاری چنین نمایشگاه‌هایی به شکل مستقل تداوم یابد و در سال‌های آینده آثار این گروه به شکلی شاخص روایتگر نمایش در ایران باشد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *