صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

بحران مهاجرتی ایتالیا؛ مواضع تند «ملونی» علیه پناهجویان

۲۸ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۵:۵۸:۵۵
کد خبر: ۴۷۳۵۰۶۸
دسته بندی‌: حقوق بشر ، عمومی
همزمان با اوج ورود پناهجویان به ایتالیا، مقامات این کشور مواضع تندی را در قبال موضوع مهاجرت اتخاذ می‌کنند

خبرگزاری میزان - جزیره کوچک ایتالیایی «لامپدوزا» در روز‌های اخیر برای مقابله با افزایش قایق‌های مهاجر از شمال آفریقا آماده می‌شود.

این تصمیم در حالی اتخاذ می‌شود که بر اساس گزارش رسانه‌ها، شمار پناهجویانی که به این جزیره رسیده‌اند به حدود ۷ هزار نفر رسیده است.

یک مرکز پذیرش محلی که برای اسکان کمتر از ۴۰۰ نفر ساخته شده بود، مملو از مردان، زنان و کودکان بود که مجبور بودند بیرون از اتاق‌ها روی تخت‌های پلاستیکی موقت بخوابند.

تنش در این مرکز روز چهارشنبه گذشته زمانی بالا گرفت که مواد غذایی از سوی صلیب سرخ ایتالیا که این مرکز را اداره می‌کند توزیع می‌شد و باعث مداخله پلیس شد.

صحنه‌های هرج و مرج در این مرکز پذیرش پناهجویان در لامپدوزا خشم را برانگیخته و انگشت اتهام را نه‌تنها به قاچاقچیان انسان، بلکه به سمت جورجیا ملونی، نخست وزیر ایتالیا، مقامات اتحادیه اروپا و شریک تونسی آن‌ها نشانه رفته است.

بیش از ۱۲۰ قایق کوچک در مدت حدود ۲۴ ساعت وارد لامپدوزا شدند و تعداد افراد در مراکز پذیرش محلی را در یک مرحله به ۷ هزار نفر رساند که این رقم ۱۵ برابر ظرفیت آن و بیشتر از جمعیت تمام وقت جزیره است.

به گفته وزارت کشور ایتالیا، بیش از ۱۲۷ هزار مهاجر در سال جاری از طریق دریا به ایتالیا رسیده‌اند که این رقم حدود ۲ برابر نسبت به مدت مشابه سال گذشته است.

وضعیت بحرانی

برای سال‌ها، به‌اصطلاح «نقطه داغ» مهاجران، جزیره لامپدوزا، برای مقابله با مهاجران تلاش کرده و سازمان‌های بشردوستانه کمبود آب، غذا و مراقبت‌های پزشکی را در این منطقه گزارش کردند.

صلیب سرخ ایتالیا در ماه ژوئن مسئولیت پذیرش پناهجویان را به عهده گرفت و متعهد شد که استقبال «محترمانه‌تری» ارائه کند، اما این نهاد ایتالیایی به تازگی اذعان کرد که با افزایش تعداد ورودی‌ها مشکل داشته است.

«فرانچسکا باسیل»، رئیس اداره مهاجرت صلیب سرخ ایتالیا، می‌گوید: وضعیت قطعا پیچیده است و به تدریج، ما در تلاش برای بازگشت به حالت عادی هستیم؛ با وجود شرایط بحرانی، ما همچنان سعی کردیم تختخواب را بین پناهجویان توزیع کنیم تا از خوابیدن آن‌ها در فضای باز جلوگیری کنیم.

دولت راستگرای افراطی ایتالیا ۴۵ میلیون یورو (۴۸ میلیون دلار) را در اوایل ماه سپتامبر به لامپدوزا اختصاص داد تا این جزیره وضعیت مهاجران را بهتر مدیریت کند.

اما جورجیا ملونی، نخست وزیر ایتالیا، که یک سال پیش با تعهد برای پایان دادن به مهاجرت گسترده انتخاب شد، خواستار کمک اتحادیه اروپا است.

در سال جاری میلادی تاکنون نزدیک به ۱۲۴ هزار مهاجر وارد سواحل ایتالیا شده‌اند که این رقم در مدت مشابه سال گذشته ۶۵ هزار و ۵۰۰ نفر بود؛ با این حال این ارقام هنوز از سال ۲۰۱۶ پیشی نگرفته است، زمانی که بیش از ۱۸۱ هزار نفر در طول موج مهاجرت غیرقانونی به اروپا وارد شدند.

اروپا پیش از این با تعداد بسیار بیشتری از ورود روزانه مواجه بوده است، از جمله در بحران مهاجرت ۲۰۱۵-۲۰۱۶ و پس از جنگ اوکراین، اما ورود متوالی به این جزیره کوچک در مدت زمان کوتاه، مدیریت را دشوار کرده است.

مواضع تند دولت ایتالیا

دولت راستگرای افراطی ایتالیا با اتخاذ تدابیری به مقامات این کشور اجازه می‌دهد تا مهاجران را به مدت ۱۸ ماه بازداشت کنند و دستور ساخت مراکز جدید برای اسکان آن‌ها را صادر کرده است.

لامپدوزا، در فاصله ۱۰۰ کیلومتری سواحل تونس، دروازه ورود به اروپا برای بسیاری از مهاجرانی است که به دنبال یک زندگی جدید هستند.

جورجیا ملونی یک سال پیش به قدرت رسید و قول داد که مهاجرت را محدود کند، اما طبق داده‌های دولت، تعداد مهاجران در سال ۲۰۲۳ حدود ۲ برابر شده است.

«اورسولا فون در لاین»، رئیس کمیسیون اروپا، با رویکرد سختگیرانه ایتالیا در مورد مهاجرت همسو است.

به گفته یکی از مقامات دفتر نخست وزیری، کابینه رم به تازگی اقداماتی را برای افزایش مدت زمان نگهداری مهاجران غیرقانونی از ۳ ماه به ۱۸ ماه تصویب کرد.

وزیران دولت ایتالیا همچنین ساخت بازداشتگاه‌های جدیدی را تصویب کردند که برای همه کسانی که بدون روادید وارد می‌شوند تا زمانی که به نظر می‌رسد حق پناهندگی دارند، بازداشت می‌شوند.

«ملونی» گفت: ما تمام زمان لازم را نه‌تنها برای انجام بررسی‌های لازم، بلکه برای ادامه بازگرداندن کسانی که حق حمایت بین‌المللی ندارند، خواهیم داشت؛ نبرد علیه مهاجرت «یک نبرد دورانی برای ایتالیا و اروپا» است.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *