بحران گرسنگی در آفریقا؛ ۷۸۴ میلیون نفر در ناامنی غذایی قرار دارند
خبرگزاری میزان – مجمع سالانه سیستمهای غذایی آفریقا روز ۵ سپتامبر در دارالسلام تانزانیا برگزار میشود.
مقامات دولتی، کارشناسان، سیاستگذاران و سران تجاری گرد هم میآیند تا در مورد «ساخت سیستمهای غذایی بهتر و حاکمیت غذایی» گفتوگو کنند.
این انجمن که از سوی اهداکنندگان بینالمللی بشردوستانه و دوجانبه و شرکتهای کشاورزی و بیوتکنولوژی حمایت میشود، بذرهای هیبرید و اصلاح شده ژنتیکی، کودهای شیمیایی و آفتکشهای مورد استفاده در کشاورزی در مقیاس صنعتی را که در ارائه «غذای بهتر» شکست خورده است، ترویج میکند.
شکست در مقابله با ناامنی غذایی
این رویکرد برای رشد مواد غذایی، شامل شیوههای مشکلساز که به خاک آسیب میرساند، محیطزیست را آلوده میکند و به نفع زمینداران بزرگ و تجارتهای بزرگ کشاورزی است، در چند دهه گذشته در آفریقا اعمال شده است اما کمکی به این قاره برای غلبه بر ناامنی غذایی نکرده است.
این تدابیر نتوانسته است به وعدههای خود مبنی بر افزایش بهرهوری و درآمد میلیونها خانوار کشاورز عمل کند و در عین حال ناامنی غذایی را تا سال ۲۰۲۰ به نصف کاهش دهد.
در کشورهایی مانند کنیا و نیجریه که هر دو از سیاستهای کشاورزی صنعتی استقبال کردهاند، تعداد افراد کمتغذیه به ترتیب ۴۴ درصد و ۲۴۷ درصد افزایش یافته است.
در مجموع، جمعیت افراد کمتغذیه در ۱۳ کشوری که AGRA عمدتا با آنها کار کرده است، در ۱۵ سال گذشته عملا ۵۰ درصد افزایش یافته است.
یک ارزیابی از سوی اهداکنندگان کمکهای بشردوستانه که در سال ۲۰۲۲ منتشر شد، تایید کرد که AGRA به هدف اصلی خود در افزایش درآمد و امنیت غذایی برای ۹ میلیون خرده مالک در پنج سال گذشته دست نیافته است.
زامبیا با وجود داشتن یکی از بالاترین نرخهای پذیرش بذر و کودهای تجاری، نتایج توسعه ضعیفی دارد؛ سوءتغذیه را تا ۲ درصد کاهش داده است، اما سه چهارم ساکنان مناطق روستایی زامبیا همچنان در فقر شدید زندگی میکنند.
برای رسیدگی به این ناکامیها، یک طرح ملی سرمایهگذاری کشاورزی از سوی دولت زامبیا با مشورت آزاد با کشاورزان، کارشناسان در حال تدوین است؛ از جمله اقدامات دیگر، این بود که تنوع وسیعتری از محصولات را ترویج کند و نه فقط ذرت، که مورد علاقه طرفداران کشاورزی صنعتی قرار گرفته است.
سطح نگران کننده گرسنگی در آفریقا
برآورد میشود که ۷۸۴ میلیون آفریقایی که از نظر غذایی ناامن هستند باید به غذای کافی دسترسی داشته باشند.
در موریتانی، بسیاری از کودکان به دلیل عدم امنیت غذایی و تغذیه ناکافی در معرض خطر سوءتغذیه هستند، که بسیاری از کشورهای دیگر در جنوب صحرای آفریقا را نیز تحت تاثیر قرار داده است.
مادران هر روز در کنار فرزندان خود قرار میگیرند و میتوانند اولین نشانههای سوء تغذیه را تشخیص دهند.
ترکیبی مرگبار از درگیریها، تغییرات آب و هوایی و پیامدهای اقتصادی، میلیونها نفر از جمله کودکان آسیبپذیر را در سراسر آفریقا به یک بحران گرسنگی حاد سوق داده است که از سوی عوامل خارجی دیگر بدتر شده است.
میلیونها کودک گرسنه در آفریقا در صورت عدم دریافت فوری کمکهای غذایی که نیاز دارند، با عواقب سلامتی درازمدت مواجه خواهند شد یا جان خود را از دست خواهند داد.
سازمان بهداشت جهانی گزارش میدهد که سوء تغذیه با ۴۵ درصد مرگ و میر کودکان در آفریقا مرتبط است.
درگیریها و تغییرات آب و هوایی همچنان بزرگترین محرک گرسنگی در آفریقا هستند؛ کودکان آواره مجبور میشوند که در معرض موقعیتهای تهدید کننده زندگی قرار بگیرند.
گاهی اوقات خطر بیرون رفتن برای یافتن غذا بسیار خطرناک است، اما خطر ابتلا به سوء تغذیه به همان اندازه نگران کننده است.
با افزایش فقر و آسیبپذیری، کودکان بیشتر در معرض خطر آسیب و سوء استفاده قرار میگیرند؛ کودکان خردسالی که تغذیه کافی ندارند در معرض آسیب رشد هستند، کودکانی که گرسنه هستند نمیتوانند به طور موثر مطالعه کنند و از مدرسه به محل کار کشیده میشوند، آنها با خشونت مواجه میشوند یا برای دریافت پول نقد یا غذا هدف آزار جنسی قرار میگیرند.
انتهای پیام/