آماده برگزاری رزمایش مشترک با کشورهای همپیمان هستیم
خبرگزاری میزان - به گزارش دفاعپرس، وابستگان نظامی خارجی مقیم تهران به مناسبت پانزدهمین بزرگداشت نیروی پدافند هوایی ارتش با امیر «علیرضا صباحیفرد» فرمانده نیروی پدافند هوایی ارتش دیدار کردند.
فرمانده نیروی پدافند هوایی ارتش در این مراسم، اظهار داشت: نیروی پدافند هوایی ارتش که امروز در سالروز تشکیل آن قرار داریم، صیانت از حریم هوایی کشور را بر عهده دارد و با لطف خدا و سعی و کوشش همکاران پرتلاشم توانسته آسمان جمهوری اسلامی ایران را در چارچوب قوانین بین المللی برای کشورهای دوست به فضایی امن و برای هرگونه اقدام خصمانه به فضایی نا امن تبدیل کند.
وی افزود: پیروزی انقلاب اسلامی ایران در سال ۱۳۵۷ نخستین بارقههای تغییر در نظم ناعادلانه جهانی و فروپاشی هندسه یکجانبه گرایی در عرصه نظام بین الملل را که در آن قدرتهای بزرگ، تعیین کننده مسائل جهانی در آن روزگار بودند را رقم زد.
فرمانده نیروی پدافند هوایی ارتش با اشاره به پیروزی انقلاب اسلامی و ثمرات آن، بیان کرد: انقلاب اسلامی که با نام خدا و با تکیه بر آموزههای نورانی دین مبین اسلام به پیروزی رسید، منافع قدرتهای زورگوی جهانی را به ویژه در منطقه حساس غرب آسیا با خطر جدی مواجه کرد.
وی ادامه داد: بازدارندگی به عنوان دکترین دفاعی جمهوری اسلامی ایران مبتنی بر روابط دوستانه و متقابل با همه کشورهای جهان به ویژه کشورهای دوست و همسایه در منطقه غرب آسیا بوده است.
امیر صباحیفرد تصریح کرد: نیروهای نظامی ضمن برخورداری از آمادگی کامل و همه جانبه، با بکارگیری آخرین تجهیزات روز آمد و اتکا به توانمندیهای داخلی مطابق فتوای رهبر معظم انقلاب اسلامی و فرمانده کل قوا مد ظله العالی و از سلاحهای نامتعارف و کشتار جمعی بی نیاز بوده و بکارگیری سلاحهای مذکور در دکترین نظامی ما جایی ندارد.
وی افزود: در بازدارندگی دفاعی جمهوری اسلامی ایران، «خودکفایی و بهره گیری از توان موشکی» از اهمیت ویژهای برخوردار بوده و در راهبرد دفاعی نیروی پدافند هوایی، بازدارندگی عبارت است از؛ قدرت پاسخگویی سریع و قاطع به هرگونه اشتباه محاسباتی دشمن.
فرمانده نیروی پدافند هوایی ارتش با اشاره به توانمندیهای این نیرو، تصریح کرد: این نیرو توانسته است با همکاری صنایع دفاعی و استفاده از دانش مراکز دانشگاهی کشور با تنوع بخشی به سامانههای خود در ارتفاع پست متوسط و برد بلند در طی دو دهه گذشته ضمن ایجاد بازدارندگی مؤثر، مأموریت خود را به نحو مطلوب به انجام رساند.
امیر صباحیفرد در بخش دیگری از سخنانش ضمن اشاره به دوران دفاع مقدس، گفت: جنگ تحمیلی هشت ساله با رژیم صدام تجربه بی بدیلی برای ملت ما بود که ضرورت تلاش برای تحقق استقلال و خودکفایی در حوزه دفاعی را بیش از پیش برجسته ساخت.
وی افزود: ما در دفاع مقدس شاهد نوعی مدیریت هوشمندانه اطلاعات توأم با بهره گیری آگاهانه از ظرفیتهای داخلی نوآوری و خلاقیت در استفاده از تجهیزات و همگرایی و همافزایی برای استفاده از قابلیتها و ظرفیتهای موجود بودیم.
فرمانده نیروی پدافند هوایی ارتش، عنوان کرد: نیروی پدافند هوایی در آن دوران توانست علاوه بر موفقیت در نگهداری تعمیر و بازآماد تجهیزات پدافندی خود با استفاده از دانش روز و تجربیات کارکنان از جان گذشته خویش که برخی از پیشکسوتان این عملیات و عرصه هم اکنون در این مراسم شرف حضور دارند ابتکارات مهمی در بکارگیری سامانههای پدافندی داشته باشد.
وی ادامه داد: از ابتکارات عملیاتی شاخص و موثر دفاع هوایی در طول جنگ تحمیلی میتوان به آنچه که در عملیات والفجر ۸ انجام گرفت اشاره کرد که باعث موفقیت پدافند در انهدام ۷۲ فروند هواپیما و بالغ بر ۱۰ فروند از بالگردهای رژیم بعثی شد که این اقدام یک رکورد بی سابقه در تاریخ پدافند هوایی در نبردها محسوب میشود.
امیر صباحیفرد با بیان اینکه نیروی پدافند هوایی به عنوان خط مقدم مقابله با تهدیدات نظامی، با اتکاء به شبکه یکپارچه فرماندهی و کنترل، خود کمترین خطای محاسباتی در حراست از آسمان کشور و کنترل ترافیک هوایی را داشته است، خاطرنشان کرد: این نیرو هم اکنون نیز با بومی سازی سختافزاری و نرمافزاری این سامانه، مأموریت حراست و صیانت از قلمرو هوایی و آسمان نیلگون جمهوری اسلامی ایران را انجام میدهد.
وی افزود: این نیرو با بهره گیری از توان علمی و تخصصی کشور و بکارگیری علوم و فناوریهای نوین در حوزه مخابرات و ارتباطات و توسعه سامانههای امنیت ارتباطی ضمن حفظ محرمانگی یکپارچگی و در دسترس بودن اطلاعات با برقراری لینکهای ارتباطی داده بین سامانهها و تجهیزات، لایههای امنیت سایبری مختلفی جهت حفاظت از داراییهای مهم و با ارزش تعریف و اجرایی کرده است که همگی از فناوریهای روز و لبه دانشی بهره میبرند.
فرمانده نیروی پدافند هوایی ارتش، اظهار کرد: بعد از فرمان تاریخی فرمانده معظم کل قوا (مدظله العالی) مبنی بر تشکیل نیروی پدافند هوایی در دهم شهریور سال ۱۳۸۷، ارتش جمهوری اسلامی ایران به پیشرفتهای شگرفی در دانش طراحی و ساخت سامانههای پدافندی کشف و مقابله با پهپادهای پرسهزن، انتحاری و ریزپرنده، پیاده سازی الگوریتمهای روز بومی در ارتباطات امن، ارتقاء و بهینه سازی سامانههای موشکی با بردهای متنوع سامانههای جنگ الکترونیک و ورود به حوزههای علمی، سامانههای لیزری، هوش مصنوعی، نانو و کوانتوم دست یافته است.
وی ادامه داد: در راستای حفظ وضعیت عملیاتی سامانههای پدافندی نیروی پدافند هوایی همواره با تکیه بر اصول و روشهای نوین علمی و بهره گیری از دانش و تجربه افسران فنی و تفکرات راهبردی و مدیریت سیستمی مدیران مربوطه بعنوان نیروی پیشگام - پیوسته با، تدوین برنامه ریزی و اجرای آخرین روشهای جاری در ارتشهای جهان افزایش قابلیت اطمینان و عملکرد عملیاتی تجهیزات را در دستور کار خویش قرار داده و هم اکنون نیز جدیدترین الگوها و استانداردهای نگهداری و تعمیر سامانهها را پیاده سازی و اجرا میکند.
امیر صباحیفرد با اشاره به سایر وظایف نیروی پدافند هوایی ارتش، تصریح کرد: جمع آوری اطلاعات با کشف و شناسایی اهداف تا صدها کیلومتر فراتر از مرزها توسط سامانههای کاملاً بومی از دیگر اقدامات مبتنی بر فناوری است که با تجزیه و تحلیل اطلاعات دریافتی ضمن ایجاد آگاهی وضعیتی و اشراف اطلاعاتی، کمک شایانی به طرح ریزیهای تاکتیکی و عملیاتی نیروی پدافند هوایی کرده و به عنوان خرد و چشم بینای پدافند هوایی، قدرت بازدارندگی در پدافند هوایی کشور را ارتقاء داده است.
وی ادامه داد: این پیشرفتها را مدیون هدایت هوشمندانه فرمانده معظم کل قوا نخبگان و دانشمندان صنایع دفاعی کشور پایوران ولایت مدار و پایبند به اصول انضباطی میدانیم که شعار «ما میتوانیم» را سر لوحۀ اصول اعتقادی و عمل خود قرار دادهاند و از نتایج این راهبرد میتوان به طراحی و تولید انواع سامانه موشکی مجهز و متکی به فناوری روز مانند تلاش، ۱۵ خرداد، جوشن، باور ۳۷۳، مجید، خاتم و سراج و رادارهای کشف و شناسایی کاوش، مطلع الفجر، بینا و کاشف اشاره کرد.
فرمانده نیروی پدافند هوایی ارتش، تاکید کرد: پیام نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران و به ویژه پدافند هوایی ارتش به همه کشورهای دوست و هم پیمان که شما به عنوان نمایندگان آنها در این جلسه شرف حضور دارید پیام صلح و دوستی است. لذا؛ در چارچوب روابط فیمابین اعلام میدارم که این نیرو آمادگی گسترش همکاریهای مختلف نظامی در حوزههای آموزشی برگزاری رزمایشهای مشترک، تبادل تجربیات فنی و عملیاتی و دیدارهای دوجانبه را دارد.
وی افزود: برای همه شما وابستگان محترم نظامی به عنوان نمایندگان نیروهای مسلح کشورهای دوست که با تلاش سازنده سعی در ارتقاء روابط دفاعی و مناسبات دوستانه و انسانی با جمهوری اسلامی ایران دارید، آرزوی توفیق و سربلندی دارم.
امیر صباحیفرد در پایان خاطرنشان کرد: مجدداً حضور شما مهمانان ارجمند را در آیین گرامیداشت سالروز نیروی پدافند هوایی جمهوری اسلامی ایران ارج نهاده و از شما میخواهم سلام گرم من و همچنین، پیام صلح و دوستی ارتش جمهوری اسلامی ایران و نیروی پدافند هوایی را به ارتش و مردم میهن خود برسانید.
انتهای پیام/