پناهجویان آفریقایی، هدف اصلی تشدید سیاستهای ضد مهاجرتی رژیم صهیونیستی
خبرگزاری میزان – در حالی که در ماههای اخیر سیاستهای ضد مهاجرتی آمریکا و کشورهای اروپایی و پیامدهای ضد حقوق بشری این سیاستها بسیار جنجالی و انتقادبرانگیز شده است، رژیم صهیونیستی که همواره سیاست مهاجرتی و پناهجویی بحثبرانگیزی داشته، با حرکت در مسیر متحدان و شرکای غربی خود، بهوضوح اعلام کرد که سیاستهای ضد مهاجرتی خود را تشدید میکند.
در واقع، تب تشدید سیاستهای ضد مهاجرتی از کشورهای غربی حامی رژیم صهیونیستی به این رژیم رسید.
خشونت گسترده روز شنبه در تل آویو، بار دیگر موضوع مهاجران و پناهجویان را به کانون بحثهای جنجالی این رژیم وارد کرد؛ احیای بحثها درباره این بحران در میانه اعتراضهای گسترده و ادامهدار سراسری به طرح بازنگری قضایی «بنیامین نتانیاهو»، نخستوزیر رژیم صهیونیستی سبب شده که گمانه زنیهای جدی درباره تلاش کابینه این رژیم برای اعمال کنترل بر دادگاهها بهعنوان عوامل اصلی اخراج مهاجران تقویت شود.
سیاست مهاجرتی بحثبرانگیز رژیم صهیونیستی
رژیم مجعول صهیونیستی از زمان تاسیس خود برای جنبه واقعیت بخشیدن به ادعاهای خود به جمعیت نیاز داشته است و این امر سبب شد تا در چارچوب تبلیغات گسترده، به جذب افراد بهویژه آسیبپذیرین اقشار جمعیتی از کشورهای مختلف جهان اقدام کند، اما رویکرد مهاجرپذیری رژیم صهیونیستی از همان ابتدا با انتقادهای جدی مواجه بود.
آنچه سبب بروز این انتقادها میشد، حوادثی بود که به دلیل اهداف پشتپرده رژیم صهیونیستی رخ میداد؛ یکی از مهمترین این حوادث ربودن کودکان مهاجر یمنی و آفریقایی بود.
جدیدترین مورد از این دست حوادث، به جدال سیاسی جدی میان اوکراین و رژیم صهیونیستی بهعنوان مدعی استقبال از پناهجویان اوکراینی منجر شد.
جنجال پناهجویی میان اوکراین و رژیم صهیونیستی بهتازگی در پی انتشار گزارشهایی مبنی بر عدم دسترسی پناهجویان اوکراینی به خدمات بهداشتی به دلیل انقضای بیمه آنها شکل گرفت؛ این موضوع با انتقاد شدید سفیر اوکراین در اراضی اشغالی مواجه شد.
اگرچه دفتر نخست وزیر رژیم صهیونیستی متعاقبا اعلام کرد که بیمه درمانی و دیگر کمکهای ارائه شده به پناهجویان اوکراینی در اراضی اشغالی تا پایان سال تمدید میشود، اما جنجال مذکور به دلایل متعددی پایان نیافت.
دلیل اصلی تداوم این جدال میان رژیم صهیونیستی و اوکراین ورای موضوع مذکور است و ریشه در موانع مختلفی است که این رژیم با سیاستهای مختلف خود برای پناهجویان اوکراینی ایجاد کرده است.
براساس دادههای سفارت اوکراین در اراضی اشغالی، تا نیمه اول سال ۲۰۲۳، رژیم صهیونیستی بیش از ۲ هزار شهروند اوکراینی را اخراج کرده است؛ این میزان در سال قبلتر از آن نیز بیش از ۲ هزار و ۷۰۰ نفر بوده است.
در عین حال، مهاجرت رژیم صهیونیستی نیز تایید کرده است که از ورود ۲ هزار و ۵۰۰ اوکراینی به اراضی اشغالی ممانعت به عمل آورده است؛ رژیم صهیونیستی مدعی است که این افراد به دنبال کار غیرقانونی در اراضی اشغالی بودند؛ این ادعا از سمت اوکراین غیر قابل قبول خوانده شده است.
در حال حاضر حدود ۱۴ هزار پناهجوی اوکراینی در اراضی اشغالی زندگی میکنند؛ رفتار رژیم صهیونیستی با پناهجویان اوکراینی از ابتدای امر مورد انتقاد شدید قرار داشت؛ تا جایی که نماینده سازمان ملل در امور پناهندگان در اراضی اشغالی گفت که رژیم صهیونیستی مانع زندگی اوکراینیها میشود.
وی ضمن ابراز ناامیدی خود از ناهماهنگی و سوءرفتار رژیم صهیونیستی در قبال پناهجویان اوکراینی و آینده پناهجویان اوکراینی در اراضی اشغالی تاکید کرد که رژیم صهیونیستی عامدانه از تنظیم سیاست مشخص پناهجویی خودداری میکند.
از سوی دیگر گزارشهای مختلف نشان دهنده اعمال محدودیت و مانع تراشی در مسیر اشتغال پناهجویان اوکراینی از سوی رژیم صهیونیستی است؛ موضوعی که آنها را بیش از پیش در دام مشکلات متعدد گرفتار میکند.
در عین حال، تاکنون گزارشهای متعددی از وضعیت نامناسب زنان پناهجوی اوکراینی در اراضی اشغالی منتشر شده است؛ بر اساس گزارشها، این زنان به دلایل متعددی مانند گرفتار شدن در دام قاچاقچیان، ناتوانی در تامین معیشت، ... مورد تجاوز، آزار و اذیت جنسی، بهره کشی در محل کار و انواع دیگر آزار قرار میگیرند.
بررسیها در این زمینه نشان میدهند که اگرچه گزارش مربوط به این سوءاستفادهها و جرایم آشکار به اطلاع مقامهای صهیونیست به ویژه پلیس رژیم صهیونیستی میرسند، اما آنها عمدا این گزارشها را نادیده میگیرند و این امر فرصت بیشتر برای جنایتکاران فراهم میکند؛ این رویکرد به ایجاد چرخهای از خشونت و فقر برای زنان پناهجوی اوکراینی منجر میشود و آنان را در معرض بالای خطر خودکشی قرار میدهد.
برخی از زنان پناهجوی اوکراینی در اراضی اشغالی برای زنده ماندن ناچار به تنفروشی شدهاند.
درگیری اخیر پلیس رژیم صهیونیستی با پناهجویان آفریقاییتبار، بهانه لازم برای نتانیاهو
نخستوزیر رژیم صهیونیستی در پی درگیری خشونت بار پلیس این رژیم با پناهجویان اریترهای ساکن مناطق حاشیهای تل آویو فرصت را برای اعلان آشکار سیاست ضد مهاجرتی خود مناسب دید.
او ضمن توصیف پناهجویان اریترهای به عنوان تهدیدهای واقعی برای رژیم صهیونیستی و اعلام خبر اخراج هزار نفر از آنها از وزرای کابینه خود خواست تا طرحهای پیشنهادی خود را برای اخراج آنچه نتانیاهو «مهاجران غیرقانونی» خواند، ارائه کنند.
«مهاجران غیرقانونی» و «مهاجرت غیرقانونی» در حال حاضر کلیدواژه کشورهای اروپایی و آمریکا برای تسهیل روند نقض حقوق مهاجران و پناهجویان است.
کارشناسان میگویند که هدف نتانیاهو از این موضعگیری، اخراج مهاجران و پناهجویان آفریقاییتبار از اراضی اشغالی است.
براساس آمارها حدود ۳۰ هزار مهاجر آفریقایی عمدتا اریترهای و بعضا سودانی در اراضی اشغالی ساکن هستند؛ این افراد از درگیریها و خشونت داخلی مزمن در کشورشان به اراضی اشغالی گریخته اند.
رژیم صهیونیستی تاکنون تعداد کمی از پناهجویان آفریقایی را به رسمیت شناخته و ادعا میکند که تعهد قانونی برای نگهداری این مهاجران اقتصادی ندارد.
حرکت رژیم صهیونیستی در مسیر نقض قوانین بینالمللی مهاجرت
موضوع نقض حقوق مهاجران و پناهجویان در اراضی اشغالی، موضوعی است که در تاریخ جعلی رژیم صهیونیستی همواره چالشبرانگیز بوده و حلوفصل نشده است.
کارشناسان حقوق بشری تاکید دارند که رویکردهای مهاجرتی و پناهجویی رژیم صهیونیستی به شدت سیاستزده هستند؛ زندگی این افراد در مناطق حاشیهای و تحت فقر شدید موید این ادعاست.
در عین حال، آنها تاکید دارند که کابینههای پیدرپی رژیم صهیونیستی تلاشهای متعددی برای ناچار کردن پناهجویان آفریقاییتبار از اراضی اشغالی کرده و میکنند.
رژیم صهیونیستی تاکنون تاکتیکهای مختلفی را برای اخراج مهاجران و پناهجویان آفریقاییتبار آزموده است؛ از حبس آنها در زندانهای دورافتاده تا مسدود کردن بخشی از درآمدشان به شرط موافقت با ترک اراضی اشغالی، ...
رژیم صهیونیستی در حالی پا در مسیر اخراج مهاجران و پناهجویان آفریقاییتبار ساکن اراضی اشغالی نهاده است که براساس قوانین بینالمللی، این رژیم برای اخراج پناهجویان و مهاجران باید محدودیتها و مقررات خاصی را در نظر داشته باشد.
انتهای پیام/