صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

پیامدهای یک گفت‎وگوی محرمانه/ درباره برکناری وزیر خارجه لیبی چه می‎دانیم

۰۷ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۳:۲۷:۰۰
کد خبر: ۴۷۳۱۸۶۵
برکناری نجلا المنقوش از تصدی وزارت خارجه لیبی در پی دیدار محرمانه با وزیر خارجه رژیم صهیونیستی با واکنش‎های زیادی همراه شده است.

خبرگزاری میزان - «عبدالحمید دبیبه»، رئیس دولت وحدت ملی لیبی مستقر در طرابلس به تازگی «نجلا المنقوش»، وزیر خارجه این کشور را پس از افشای دیدار با «الی کوهن»، همتای صهیونیست خود در رم برکنار کرد.

منابعی در لیبی می‎گویند که «المنقوش» از آن زمان از کشور فرار کرده است.

تحلیلگران می‌گویند که نخست وزیر لیبی به دلیل نقش گزارش شده‌اش در تلاش برای عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی مورد بررسی قرار گرفته و برخی خواستار برکناری وی هستند. 

وزارت خارجه رژیم صهیونیستی روز یکشنبه اعلام کرد که «المنقوش» و «کوهن» درباره راه‌های برقراری «روابط عالی» بین لیبی و رژیم صهیونیستی گفت‎وگو کردند. 

این موضوع باعث آغاز اعتراضات در طرابلس و دیگر شهر‌های لیبی شد و تظاهرات کنندگان با در دست داشتن پرچم‌های فلسطین نسبت به این دیدار واکنش نشان دادند.

مخالفان دولت وحدت ملی لیبی اعلام کردند که جلسات استماعی را درباره این نشست برگزار خواهد کرد در حالی که شورای ریاست مستقر در طرابلس از «دبیبه» خواستار شفاف‌سازی شد و شورای عالی دولتی، یکی دیگر از نهاد‌های مهم لیبی، آن را محکوم کرد.

غیرقانونی بودن برقراری روابط با رژیم صهیونیستی

طبق قانون ۱۹۵۷ در لیبی، داشتن روابط رسمی با رژیم صهیونیستی غیرقانونی است. 

تحلیلگران معتقدند این نشست با تلاش‌های آمریکا برای تحت فشار قرار دادن بیشتر کشور‌های عربی برای عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی مرتبط است.

«انس الگوماتی»، کارشناس مسائل لیبی، می‎گوید که «دبیبه»، «خلیفه حفتر»، رقیب نظامی او و پارلمان مستقر در شرق که از «حفتر» حمایت می‌کند، از اولین وزیر خارجه زن لیبی به عنوان قربانی برای تصمیماتی که همگی در آن مشارکت داشتند، استفاده کرده‌اند.

۲ مقام لیبیایی به «آسوشیتدپرس» گفته‎اند که ژانویه گذشته «دبیبه» با «ویلیام برنز»، مدیر سیا آمریکا در طرابلس دیدار کرد تا درباره عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی گفت‎وگو کند.

به گفته یک منبع آگاه، «دبیبه» موافقت اولیه را برای پیوستن به توافقنامه «آبراهام» با میانجیگری آمریکا صادر کرد، اما نگران واکنش عمومی در کشوری بود که به حمایت از آرمان فلسطین معروف است. 

اکنون مناقشه بر سر این دیدار به بحران سیاسی داخلی لیبی دامن زده و دست منتقدان و مخالفان دولت لیبی را باز گذاشته است.

«جلیل هارشاوی»، متخصص امور لیبی در مؤسسه خدمات مطالعات دفاعی و امنیتی مستقر در لندن، می‎گوید که «دبیبه» سعی کرد با استفاده از دیپلماسی به توافقی با رژیم صهیونیستی برسد، اما شکست خورد، چرا که پاسخ لیبیایی‌ها که مخالف روابط با این رژیم هستند را ارزیابی نکرد.

فرار وزیر خارجه لیبی

در همین حال «نیویورک تایمز» در خبری از فرار «المنقوش» به ترکیه خبر داد.

«سالمین اسعد»، مشاور وزیر خارجه لیبی، می‎گوید که «المنقوش» پس از تعلیق شدن و برکناری از سوی «عبدالحمید الدبیبه»، از ترس جانش به ترکیه گریخته است.

«اسعد» با اشاره به خشم عمومی در لیبی و شعله‌ور شدن آتش اعتراضات در این کشور، گفته بود که «المنقوش» از ترس جان از طریق هوایی به ترکیه رفته است.

همچنین برخی منابع گزارش داده‎اند که وزیر خارجه حکومت وحدت ملی لیبی که به ترکیه گریخته بود، استانبول را به مقصد لندن ترک کرده است.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *