صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

غلبه چالش‌های اخلاقی بر فوتبال اسپانیا

۰۵ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۵:۴۰:۰۳
کد خبر: ۴۷۳۱۴۸۴
دسته بندی‌: حقوق بشر ، عمومی
فوتبال اسپانیا در سال‌های اخیر شاهد رسوایی‌های متعدد اخلاقی بوده که بسیار جنجال برانگیز شدند.

خبرگزاری میزان – فدراسیون فوتبال اسپانیا در روز‌های اخیر با رسوایی چالش برانگیزی مواجه شده که پیامد‌های آن همچنان ادامه دارد.

رسوایی جدید در فوتبال اسپانیا

رفتار ناشایست و جنجالی «لوئیس روبیالس»، رئیس فدراسیون فوتبال اسپانیا با یکی از بازیکنان زن تیم ملی فوتبال زنان این کشور در مراسم اهدای جوایز قهرمان جام جهانی فوتبال زنان در واقع ادامه رویکرد خشونت و آزار زنان در این کشور است.

رفتار ناشایست رئیس فدراسیون فوتبال اسپانیا اکنون به نبردی فراتر از زمین مستطیلی شکل فوتبال تبدیل شده و مشکل‌های دیرینه‌ای را افشا می‌کند؛ برخی از رفتار ناشایست رئیس فدراسیون فوتبال اسپانیا به عنوان سوءاستفاده جنسی یاد کرده و از فیفا خواستند تا علیه «روبیالس» وارد عمل شود.

با وجود اعتراض‌های گسترده به اقدام «روبیالس» و استعفای شماری از مقام‌های فدراسیون فوتبال اسپانیا از سمت خود در پی این رویداد، وی تاکید کرد که از سمت خود استعفا نمی‌دهد؛ در عین حال، زنان فوتبالیست اسپانیایی اعلام کردند که مادامی که وی در راس فدراسیون فوتبال این کشور حضور دارد، رقابت‌ها را تحریم می‌کنند.

فدراسیون فوتبال اسپانیا در واکنش به اقدام ۷۹ فوتبالیست زن اسپانیایی مبنی بر امضای نامه‌ای در اعتراض به ادامه حضور «روبیالس» در سمت خود، آن‌ها را به شکایت تهدید و اعلام کرد که اقدام‌های قانونی لازم را علیه بازیکنان زن انجام می‌دهد.

این فدراسیون همچنین اعلام کرد که از «جنی هرموسو»، بازیکنی که در مرکز این جنجال قرار داشته، به دلیل دروغگویی و افترا شکایت می‌کند.

«هرموسو» می‌گوید که از سوی فدراسیون فوتبال اسپانیا تحت فشار قرار گرفته است.

براساس جدیدترین گزارش‌ها، همه کادر مربیگری تیم ملی فوتبال زنان اسپانیا از سمت خود کناره‌گیری کرده و از این اقدام به عنوان محکومیت قاطعانه اقدام «روبیالس» یاد کردند.

در عین حال، فیفا «روبیالس» را به مدت ۹۰ روز از تمامی فعالیت‌های مرتبط با فوتبال محروم کرد تا تحقیقات در رابطه با اتفاق اخیر انجام شود؛ این اقدام مورد حمایت دولت اسپانیا قرار گرفت.

اسپانیا به تازگی نخستین قهرمانی جام جهانی فوتبال زنان را کسب کرده و با فهرستی از ستارگان جوان و با استعداد خود توانسته است در میان نخبگان فوتبال قرار بگیرد.

فدراسیون فوتبال اسپانیا در سال‌های اخیر با چالش‌های اخلاقی جدی مواجه شده که موج‌های گسترده انتقاد را به دنبال داشته است.

نژادپرستی؛ بحران مهارناپذیر در فوتبال اسپانیا

از مهم‌ترین انتقاد‌ها درباره فدراسیون فوتبال اسپانیا، سیطره نژادپرستی در این ورزش است؛ حملات و توهین‌های نژادپرستانه در ورزشگاه‎های اسپانیا موضوع غیرمعمول یا جدیدی نیست و این کشور سال‎‏هاست که شاهد خشونت‌های نژادپرستانه در سکو‌های خود است.

دلیل پر رنگ شدن این ماجرا نیز تا حدی به موضوع میزبانی اسپانیا از یک رویداد مهم ورزشی باز می‌گردد؛ اسپانیا در حال حاضر به دنبال حمایت جهانی جهت تضمین حق میزبانی جام جهانی ۲۰۳۰ در چارچوب بخشی از تلاش مشترک با پرتغال و مراکش است.

«لوئیس روبیاس»، رئیس فدراسیون فوتبال اسپانیا در پی موضع‎گیری‌ها و واکنش‌های مختلف به موضوع توهین‌های نژادپرستانه به «وینیسیوس» در نهایت اعتراف کرد که نژادپرستی در فوتبال این کشور وجود دارد.

در واقع فشار انتقاد‌ها و موضع گیری‌ها که طیف گسترده‌ای از شخصیت‌های سیاسی و ورزشی را شامل می‌شد، لالیگا را برای مبارزه بیشتر با نژادپرستی تحت فشار قرار داد.

استاد تاریخ دانشگاه بارسلونا، می‌گوید: نژادپرستی در اسپانیا وجود دارد و فوتبال آینه جامعه است.

روزنامه ورزشی «مارکا» اسپانیا در گزارشی که به موضوع توهین‌های نژادپرستانه به بازیکنان رنگین پوست اختصاص داد، نوشت که بیشتر باشگاه‌های اسپانیایی تمایلی به اظهار نظر در این باره ندارند.

«مارکا» به نقل از کارشناسان ورزشی آورده است که برای توهین‌های نژادپرستانه در لالیگا جریمه و محرومیتی وجود ندارد یا در حد شوخی وجود دارد؛ دروغ است که بگوییم در لالیگا نژادپرستی وجود ندارد؛ نژادپرستی در اسپانیا در دیگر کشور‌های اروپایی وجود دارد.

برای تداوم نژادپرستی در فوتبال اسپانیا می‌توان از دو دلیل به عنوان دلایل اصلی یاد کرد: عدم آموزش ضد نژادپرستی، عدم موضع گیری روشن باشگاه، نبود جریمه و محرومیت.

دلیل تداوم چالش‌ها در فوتبال اسپانیا

منتقدان تاکید دارند که دلیل تداوم و وخامت این موضوع، بی‌توجهی مقام‌های اسپانیایی برای مقابله با این روند است.

در عین حال، گزارش‌ها و بررسی‌های متعدد نشان می‌دهند که زنان اسپانیایی از فرهنگ آزار، خشونت و سوءاستفاده جنسی در این کشور آسیب می‌بینند و قربانی می‌شوند.

اگرچه واکنش گسترده سیاسی و عمومی نتوانسته «روبیالس» را ساقط کند، اما اکنون اسپانیا گرفتار رسوایی تبعیض علیه زنان است که مانند گلوله برفی پیش می‌رود و بزرگ و بزرگ‌تر می‌شود.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *