صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

اسلامی: تولید ۴۰۰ هزار دوز رادیو دارو در کشور/ تجهیزات تحریمی بومی‌سازی شدند

۰۴ شهريور ۱۴۰۲ - ۲۲:۳۷:۵۲
کد خبر: ۴۷۳۱۳۲۱
رییس سازمان انرژی اتمی ضمن تشریح دستاوردهای هسته‌ای کشورمان، گفت: در سال گذشته ۴۰۰ هزار دوز رادیو دارو تولید شد.

خبرگزاری میزان - محمد اسلامی، معاون رییس جمهور و رییس سازمان انرژی اتمی با حضور در برنامه «گفت‌وگوی ویژه خبری» با اشاره به آخرین دستاورد‌های صنعت هسته‌ای در یک سال گذشته درباره تولید رادیودارو‌های گالیوم و لوتیشیوم، گفت: برای ما مهم بود که نیاز جامعه به خصوص جامعه تحقیقاتی را در بحث سلامت و تولید رادیودارو‌ها تامین کنیم.

وی همچنین گفت: این موضوعی بود که جامعه پزشکی از ما طلب می‌کرد که به‌همین دلیل تامین رادیودارو‌ها در دستور کار ما قرار گرفت؛ این ۲ رادیو دارو سال گذشته به مرحله تولید رسید و با طی کردن فرآیند بالینی خود، هم‌اکنون با یک تقاضای قابل ملاحظه‌ای مواجه شده است.

معاون رییس جمهور با اشاره به اینکه سال گذشته ۴۰۰ هزار واحد از این محصول تولید شده و نقش به‌سزایی در درمان بیماران داشته، اظهار کرد: در سازمان انرژی اتمی ایران نگاه مسئله محور بودن و تاکید بر تحقیقات نتیجه‌گرا، ما را به سمت پاسخگویی حداکثری به نیاز‌های جامعه هدایت می‌کند.

به گفته رییس سازمان انرژی اتمی تولید رادیودارو‌ها به‌طور کلی براساس سفارش بوده و این میزان سفارش به شکل طبیعی و به‌صورت سازمان یافته و مطابق یک برنامه منظم به شکل روزانه یا هفتگی در اختیار بیمارستان‌ها یا مراکز درمانی قرار می‌گیرد.

اسلامی تاکید کرد: این ۲ نوع رادیو دارو به‌طور ویژه کاربرد بسیار موثری دارند و با توجه به میزان تولید انجام شده توانسته‌ایم به تقاضای فراوان برای این دارو‌ها پاسخ دهیم.

معاون رییس جمهور با بیان اینکه محصولات رادیودارویی به معنای واقعی در اختیار جامعه قرار گرفته و اثربخشی لازم را داشته است، تصریح کرد: این مسیر همچنان ادامه دارد و همکاران ما اهتمام ویژه‌ای در زمینه تحقیقات و تولیدات محصولات و تاکید و تمرکز ویژه‌ای بر افزایش دقت و تاثیر رادیودارو‌های تشخیصی و درمانی دارند و این مهم را با جدیت دنبال می‌کنند.

اسلامی در مورد رادیوداروی گالیوم به‌عنوان یک دستاورد بزرگ صنعت هسته‌ای گفت: این محصول هم اکنون بازار صادراتی خوبی دارد و از کشور‌های مختلف برای این رادیودارو درخواست داریم؛ هرکجا که شبکه پروازی مناسب و دارای صلاحیت موجود باشد و امکان انتقال راحت این دارو را را داشته باشیم، برای ارائه این محصول اقدام خواهیم کرد؛ خوشبختانه وضعیت انجام پرواز‌های بین‌المللی بهتر شده و صادرات ما نیز شروع شده است.

توجه ویژه نسبت به تربیت و تامین نیروی انسانی شایسته

معاون رییس جمهور در ادامه صحبت‌های خود در این برنامه با اشاره به نگاه سازمان انرژی اتمی در زمینه تامین نیروی انسانی متخصص، اظهار کرد: در این دوره یکی از مهم‌ترین موارد در سازمان انرژی اتمی ایران، توجه ویژه به تربیت و تامین نیروی انسانی شایسته است.

وی افزود: با توجه به شرایط سازمان انرژی اتمی و نیاز به نیرو‌های متخصص امیدواریم دستگاه‌های مربوطه اجازه دهند در بستری که برای سازمان وضع شده است، کار را ادامه دهیم و این الزام را نداشته باشیم که ما مشابه دیگر دستگاه‌ها باشیم؛ چراکه کار کردن در محیط این مجموعه به لحاظ جمیع جهات از شرایط سخت‌تری برخوردار است و ایجاب می‌کند که این‌گونه موارد متفاوت‌تر دیده شود.

اسلامی ادامه داد: در همین چارچوب برای تامین نیروی انسانی در فرآیند آموزش و توسعه منابع انسانی و همچنین جذب آن‌ها، گام‌های بزرگی برداشته‌ایم؛ همچنین در سند توسعه منابع انسانی سازمان نیز گسترش ظرفیت انسانی مورد تاکید قرار گرفته و این مسئله جزو سند‌های راهبردی ما به حساب می‌آید.

اعطای بورسیه تحصیلی به رتبه‌های برتر کنکور ۱۴۰۲

رییس سازمان انرژی اتمی در ادامه بیان کرد: یک گام دیگر که در این چارچوب برداشته شده، بورسیه کردن دانشجو از ۱۰ دانشگاه در ۱۰ رشته در دفترچه کنکور بوده که این روند به صورت مستمر در سازمان انرژی اتمی دنبال خواهد شد؛ همچنین تعدادی از نخبگان در داخل و خارج کشور و از طریق بنیاد ملی نخبگان به ما معرفی شده‌اند؛ تعدادی از این افراد در مرحله مصاحبه و ارزیابی قرار دارند و گروهی از آن‌ها توانسته‌اند در ۲ ماه گذشته آموزش‌های مقدماتی را طی کنند و وارد مشاغلی شوند که برای آن جذب شده‌اند و این جریان همچنان ادامه دارد.

این عضو کابینه دولت سیزدهم در ادامه با اشاره به نوع سوم جذب نیروی انسانی مورد نیاز سازمان انرژی اتمی توضیح داد: مرحله دیگر جذب نیروی مورد نیاز از طریق فراخوان است که به شکل آزمون‌های دوره‌ای فراخوان داده‌ایم.

اسلامی گفت: با توجه به وضعیت هریک از واحد‌های خود، برنامه‌ریزی کرده‌ایم که بعد از اینکه نیرو‌های بازنشسته از چرخه خدمت‌رسانی خارج شدند، ظرفیت جدید ایجاد شود؛ به‌همین خاطر با توجه به طرح‌های بزرگی که روی آن‌ها کار می‌کنیم در ۷ سال آینده ۳ برابر شدن ظرفیت نیروی انسانی سازمان انرژی اتمی پیش‌بینی شده است.

به گفته معاون رییس جمهور  با توجه به ظرفیت پژوهشگاه علوم و فنون هسته‌ای و نیز ضوابطی که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی دارد، مرکز آموزش‌های بین‌المللی تخصصی در این پژوهشگاه پیش‌بینی شده است؛ این مرکز نیرو‌های دانشی دارای مهارت هسته‌ای را تربیت و آماده می‌کند تا بعد از ورود با آزمون‌هایی که می‌دهند در نهایت گواهینامه صلاحیت در رشته‌های مدنظر را به‌دست آورند.

رییس سازمان انرژی اتمی در ادامه با اشاره به نگاه جدید سازمان در تامین منابع انسانی مورد نیاز صنعت هسته‌ای در آینده گفت: به جز سه موردی که اشاره شد، در سازمان یک کار جدید را پایه‌ریزی کرده‌ایم که بر مبنای آن در دبیرستان‌های انرژی اتمی که به‌عنوان مدارس نخبه پرور شناخته می‌شوند، نیرو‌های شایسته تربیت شوند.

وی افزود: در این زمینه برنامه‌ریزی شده تا دانش‌آموزانی که از طریق این دبیرستان‌ها در بهترین دانشگاه‌های کشور قبول می‌شوند، براساس یک برنامه تعریف شده از همان بدو ورود به دانشگاه در سازمان انرژی اتمی جذب شده و وارد چرخه خدمت شوند.

اسلامی گفت: بر این اساس مدارس انرژی اتمی را توسعه دادیم؛ در سال ۱۴۰۰ ما هفت مدرسه در سطح کشور داشتیم که امسال این تعداد از ۲۰ مدرسه عبور خواهد کرد؛ این ویژگی‌ها و سازوکار‌ها در این زمینه است که نیروی انسانی مورد نیاز صنعت هسته‌ای را به‌صورت همیشگی و در یک جریان زنده در فرآیند‌های سازمانی تربیت کرده و به کار بگیریم.

لزوم ملموس بودن آثار فناوری هسته‌ای در زندگی مردم

معاون رییس جمهور در ادامه با اشاره به ۲ سند بالادستی برای سازمان انرژی اتمی شامل افق ۲۰ ساله و همچنین بیانات اخیر مقام معظم رهبری در دیدار با فعالان و کارکنان صنعت هسته‌ای کشور، گفت: در این زمینه، موضوع مهم و حایز اهمیتی که مقام معظم رهبری روی آن تاکید داشتند، آثار فناوری هسته‌ای در زندگی مردم است؛ در این زمینه ما یک جاماندگی داریم؛ اما وارد این عرصه شده‌ایم تا آثار فناوری هسته‌ای در زندگی مردم به شکل ملموس پدیدار شود.

اسلامی با بیان اینکه یکی از این موارد جاماندگی در بحث پرتودهی بوده است، گفت: پرتودهی کمک می‌کند باقی‌مانده آفات و سموم در در محصولات کشاورزی از بین برود و این محصولات از قابلیت ماندگاری بالاتری برخوردار شوند و بر این اساس آفات و سموم به بدن مردم انتقال پیدا نمی‌کند و زندگی آن‌ها را به خطر نمی‌اندازد.

وی افزود: این یک اصل مهم بود که باید اجرا می‌کردیم و در یک سال گذشته توسط یک شبکه دانش بنیان کار طراحی، مهندسی، ساخت، آزمایش و ارزیابی همه سامانه‌های مولد پرتویی انجام شده است.

رییس سازمان انرژی اتمی ادامه داد: سامانه‌هایی که به واسطه تحریم‌ها و قیمت گزافی که دارند به راحتی قابل خریداری نبود، اما ما همه آن‌ها را ساختیم و آماده کردیم و هم اکنون به‌عنوان یک معیار برای تولید در اختیار ما قرار دارد.

این عضو کابینه دولت سیزدهم تصریح کرد: در این دوره بر اساس تعامل با وزارت جهاد کشورزی، ۱۲ قطب در کشور برای پرتودهی محصولات کشاورزی شناسایی شده است؛ همان‌طور که گفته شد با یک کار دانش‌بنیانی و همکاری با بخش خصوصی برنامه استقرار این سامانه‌ها را شروع کرده‌ایم؛ کار را در تعدادی از این قطب‌های شناسایی شده، آغاز کرده‌ایم و به دنبال این هستیم که در یک سال آینده دست‌کم در ۵ و حداکثر ۱۰ مرکز نه تنها سامانه پرتودهی با گاما بلکه سامانه پرتو مایکروویو مستقر شود و با شروع کار خود به ایفای نقش بپردازند.

رییس سازمان انرژی اتمی تاکید کرد: با انجام پرتودهی علاوه بر دفع سموم و حفظ سلامت مردم کشورمان، از ضایعات محصولات نیز جلوگیری می‌شود؛ بر اساس آمار منتشر شده حدود ۳۰ درصد محصولات کشاورزی کشور تبدیل به ضایعات می‌شود که با پرتودهی می‌توان از هدر رفت محصولات کشاورزی ممانعت کرد و این کار باعث تامین غذای انسان‌های زیادی می‌شود و در نهایت نقش به‌سزایی در زمینه صادرات محصولات کشاورزی و مواد غذایی دارد.

وی افزود: پرتودهی محصولات کشاورزی، مشکلات صادرات برخی از اقلام را حل می‌کند، به‌همین خاطر به دنبال این هستیم که در ۵ سال آینده در زمینه پرتودهی محصولات کشاورزی توسعه فراوانی را شاهد باشیم.

رییس سازمان انرژی اتمی تصریح کرد: کل موضوع بر اساس فرآیند مهندسی تعریف شده و این نیست که یک فرض ذهنی باشد بلکه کار در این زمینه انجام شده است؛ با یاری خداوند این مهم‌ترین کاری است که می‌تواند نقش تاثیرگذاری به شکل مستقیم در زندگی مردم و حتی معشیت داشته باشد که آن را در دست اجرا داریم و این یکی از مهم‌ترین کار‌ها بعد از تولید رادیودارو‌ها بوده است.

توان ساخت شبیه‌ساز‌ها برای آموزش دقیق کارکنان و دانشجویان

در ادامه برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری اسلامی با اشاره به تاثیر صنعت هسته‌ای در صنایع مختلف گفت: یکی از کاربرد‌های فناوری هسته‌ای در صنعت و بهره‌گیری در ابزار دقیق صنعتی و تمامی سامانه‌های کنترلی است که بحث فرآیندی و ایمنی دارند؛ همه این ابزار‌ها که در صنایع مختلف کاربرد دارند، در سازمان انرژی اتمی ساخته شده و در اختیار صنایع مختلف قرار گرفته است.

معاون رییس جمهور در ادامه با اشاره به اینکه در این زمینه تعدادی محصول جدید نیز طراحی و خلق شده است، اظهار کرد: در این مسیر یکی از اقدام‌های موثر، ساخت شبیه‌ساز نیروگاه‌های هسته‌ای است که ما هم اکنون قابلیت طراحی برای هر مجموعه‌ای را در اختیار داریم.

وی افزود: نکته حایز اهمیت برای ما این است که لوازم و آموزش‌های مهارتی مورد نیاز برای نیرو‌های فعال در یک نیروگاه را به عنوان یک زیرساخت مهم فراهم کنیم؛ هم‌اکنون با دانشگاه‌های مختلف در ارتباط هستیم تا شبیه‌ساز‌های نسل جدید را به جای شبیه‌ساز‌هایی که قبلا در مقیاس کوچک‌تر به آن‌ها داده شده بود، با هدف تقویت بنیه علمی دانشجویان این عرصه جایگزین کنیم؛ این مهم، گام بزرگی است، زیرا شبیه‌ساز‌ها به عنوان اتاق کنترل یک نیروگاه جای حساسی محسوب می‌شود و خوشبختانه همکاران ما به تکنولوژی و توان ساخت آن دست یافته‌اند.

توجه جدی به افزایش ظرفیت تولید برق هسته‌ای در کشور

اسلامی در ادامه با اشاره به توسعه نیروگاه‌ها در کشور و تولید ۲۰ هزار مگاوات برق هسته‌ای در سند راهبردی صنعت هسته‌ای گفت: در سند چشم راهبردی ۲۰ ساله سازمان انرژی اتمی برنامه‌ریزی شده بود که ۱۵ درصد سهم برق کشور را داشته باشیم که با فرمایشات مقام معظم رهبری این ظرفیت را به ۲۰ هزار مگاوات افزایش دادیم.

وی با اشاره به اینکه مکان سایت‌ها انتخاب شده است، گفت: کار انتخاب مکان سایت‌ها تقریبا رو به اتمام است و عملیات اجرایی مواردی را که قطعی شده‌اند، آغاز کرده‌ایم و با ایجاد ساختار‌های مناسب، برنامه‌ها شروع شده است.

رییس سازمان انرژی اتمی در ادامه با اشاره به آغاز ساخت بومی تجهیزات گفت: جا دارد از رییس جمهور محترم و معاون اول گرامی ایشان تشکر داشته باشم که در کنار دیگر سران قوا، حمایت جدی از ما برای تامین منابع مالی مورد نظر در این زمینه داشتند؛ هم اکنون در فاز‌های ۲ و سه نیروگاه اتمی بوشهر فعالیت‌ها در همه بخش‌ها با سرعت بیشتری شتاب گرفته و ساخت تجهیزات مورد نیاز در داخل و خارج کشور با انعقاد قرارداد‌ها در دستور کار قرار دارد.

وی ادامه داد: جمعیت حاضر در این پروژه‌ها از اواخر سال ۱۴۰۰ تاکنون از مرز ۲ هزار نفر گذشته است.

ادامه رکوردزنی دانشمندان در تولید محصولات فناورانه

اسلامی با اشاره به رکوردزنی دانشمندان هسته‌ای در سال گذشته گفت: سال گذشته دانشمندان و متخصصان صنعت هسته‌ای توانستند ۱۵۹ محصول فناورانه را به ثبت برسانند و امسال نیز این مسیر ادامه دارد؛ این روند یک جریان فعال و زنده در سازمان انرژی اتمی است و امسال هم از آغازین روز‌های فعالیت شاهد تداوم آن بوده‌ایم.

رییس سازمان انرژی اتمی با تاکید بر اینکه این روند رو به رشد همچنان برقرار است، گفت: فعالیت‌های صنعت هسته‌ای کشور به‌معنای واقعی یک جریان خلاق و نوآور است و برای هر مسئله‌ای که به آن می‌دهید، امکان داشتن یک جواب وجود دارد؛ یک سازمان خلاق با استفاده از ثروت الهی و در خدمت مردم، کار خود را دنبال می‌کند.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *