صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

واگنر بدون پریگوژین/درباره آینده شرکتی نظامی که مخالف کرملین شد

۰۴ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۱:۱۴:۳۰
کد خبر: ۴۷۳۱۲۰۸
با مرگ فرمانده گروه واگنر بر اثر یک سانحه هوایی، پرسش‎های بسیاری درباره جایگزین‌های احتمالی پریگوژین و همچنین آینده این گروه مطرح شده است.

خبرگزاری میزان - «یوگنی پریگوژین» که به تازگی بر اثر یک سانحه هوایی جان خود را از دست داد، تقریباً یک دهه را صرف تشکیل گروه نظامی خصوصی «واگنر» کرده بود.

حضور این گروه در جنگ اوکراین نقش اساسی داشت؛ نیرو‌های «پریگوژین» به گسترش نفوذ روسیه در سراسر جهان کمک و آن‌ها از متحدان مسکو در آفریقا و برخی کشور‌های دیگر حمایت کردند.

در حال حاضر گزارش مرگ «پریگوژین» باعث شده تا حدس و گمان‌ها درباره آینده این گروه افزایش یابد.

به گزارش «سی‌بی‌اس»، مقام‎های امنیتی غربی در این فکر هستند که چه کسی جایگزین «پریگوژین» خواهد شد و چه سرنوشتی برای نظامیانی که «پریگوژین» آن‌ها را فرماندهی می‌کرد، می‌توان متصور شد. 

چه کسی واگنر را فرماندهی خواهد کرد؟

«جوآنا دی دئوس پریرا»، پژوهشگر ارشد مؤسسه خدمات متحد «رسی»، معتقد است که مرگ «پریگوژین» احتمالاً به یک بازسازی خاص در گروه «واگنر» منجر خواهد شد. 

اما وی می‎گوید که به طور کلی عملیات «واگنر» احتمالاً به همان روشی که تحت فرماندهی «پریگوژین» بود ادامه خواهد یافت. 

«پریرا» با اشاره به اینکه فعالیت گروه «واگنر» احتمالاً در آینده با نام دیگری ادامه خواهد داشت، گفت که این گروه قبلاً ثابت کرده که ظرفیت سازگاری و شکل‌گیری مجدد را دارد.

«روسلان تراد»، تحلیلگر امنیتی در شورای آتلانتیک نیز با این موضوع موافق است و می‎گوید که با مرگ «پریگوژین»، احتمالاً فردی که با سرویس اطلاعات نظامی روسیه در ارتباط است، به جای او به فرماندهی این گروه منصوب خواهد شد.

وی معتقد است که چالش اصلی برای «ولادیمیر پوتین»، رئیس جمهور روسیه ممکن است یافتن فردی با دارا بودن بودجه کافی برای تأمین مالی عملیات نظامی گروه «واگنر» باشد.

به گفته «تراد»، آن‌ها (دولت روسیه) تلاش خواهند کرد تا یک سرمایه‌گذار جدید پیدا کنند، چرا که «پریگوژین» خود حکم فرد اصلی سرمایه‌گذار این گروه را داشت.

این تحلیلگر امنیتی، می‎افزاید: من فکر می‌کنم پیدا کردن یک سرمایه‌گذار جدید که فرماندهی این گروه را بر عهده بگیرد دشوارتر خواهد بود، چرا که «واگنر» خود فرماندهان خوبی دارد، اما سرمایه نیز بسیار مهم است. 

«بنویت برینگر»، روزنامه‌نگاری که مستندی به نام «پیدایش واگنر، پیدایش یک گروه شبه‌نظامی» ساخته است، می‎گوید که یکی از گزینه‌های اصلی فرماندهی واگنر «آندری آوریانوف»، از مقام‎های اصلی سرویس اطلاعات نظامی روسیه است.

سرنوشت نظامیان واگنر در بلاروس و اوکراین چه خواهد شد؟ 

در بیش‌تر سال‌های گذشته، «واگنر» موثرترین نیروی جنگی روسیه در اوکراین بود و نیروهایش با موفقیت شهر‌های شرقی «سولدار» و «باخموت» را پس از نبرد‌های سنگین تحت کنترل خود درآوردند.

اما یک کارشناس موسسه خدمات متحد «رسی»، می‎گوید: بعید است که مرگ «پریگوژین» تأثیر جدی بر روند جنگ بگذارد. 

وی با بیان اینکه نیرو‌های «واگنر» از زمان شورش علیه مسکو از محور‌های عملیاتی اوکراین خارج شده و نظامیان آن‌ها در بلاروس مستقر یا به وزارت دفاع روسیه جذب شده‌اند، گفت: بنابراین تأثیر بر جنگ اوکراین، آن هم جایی که نیرو‌های روسیه همچنان ضد حمله اوکراین را مهار می‌کنند، احتمالا در حال حاضر حداقل خواهد بود.

به گفته وی، بعید به نظر می‌رسد که نیرو‌های «واگنر» حداقل در کوتاه مدت به میدان نبرد در اوکراین بازگردند.

«الکساندر لوکاشنکو»، رئیس جمهور بلاروس به تازگی گفت که حدود ۱۰ هزار نظامی گروه «واگنر» در چند روز آینده در اردوگاه اصلی این گروه در شهر «اوسیپوویچی»، در جنوب شرقی مینسک مستقر خواهند شد.

اما گروه رسانه‌ای «فری رادیو» که با بودجه آمریکا تامین مالی می‌شود، گزارش داد که ۱۰۱ چادر از ۲۷۳ چادر موجود در این اردوگاه قبلاً برداشته شده است.

با این حال، برخی کارشناسان معتقدند که آینده گروه «واگنر» همچنان مشخص نیست.

آیا واگنر به سرعت از حافظه‌ها محو خواهد شد؟

به گزارش «مینت»، بعید به نظر می‌رسد که عملیات «واگنر» به طور قابل توجهی تحت تأثیر مرگ «پریگوژین» قرار بگیرد؛ اما عملیات آن‌ها در دراز مدت دستخوش تغییرات خواهد شد.

یک کارشناس امور نظامی، گفت: به احتمال زیاد «واگنر» به ۲ بخش تقسیم می‌شود و گروه‌های بدون فرمانده که در بلاروس باقی مانده‌اند منحل می‌شوند و جناح دیگر فعال در خارج از کشور به چیز دیگری تبدیل می‌شود که می‌تواند در جهت مورد نیاز سیاست خارجی روسیه استفاده شود.

انتهای پیام/

مسعود بیاتی


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *