ضرورت ایجاد زبان مشترک در بین فعالان حوزه گردشگری سلامت
خبرگزاری میزان- به گزارش وبدا، محمدحسین نیکنام در «نشست هم اندیشی توسعه خدمات بین المللی سلامت» در ستاد وزارت بهداشت، گفت: دیپلماسی سلامت یکی از دیپلماسیهای بسیار پرجاذبه، معقول، کم هزینه، منطقی و مبتنی بر تعامل در معنای وسیع سلامت است که با هدف حفظ، گسترش هویت و اعتبار یک ملت و کمک به تحقق اهداف مورد نظر در حوزه سلامت از طریق مناسبترین روشها انجام میشود.
وی افزود: دیپلماسی سلامت از مهمترین حیطههای تاثیرگذار در گسترش و تعمیق همکاریهای بینالمللی کشورها و یکی از اجزای تاثیرگذار در دیپلماسی عمومی است و روابط کشورها را بهبود میبخشد و حتی میتواند بین کشورهای متخاصم یک پل ارتباط مردمی ایجاد کند.
دستیاور ویژه وزیر بهداشت و مدیرکل همکاریهای بینالملل وزارت بهداشت بیان کرد: از مصادیق موثر دیپلماسی سلامت، خدمات بینالمللی موثر سلامت است و رفت و آمدهای گردشگران سلامت که به منظور ارائه خدمت درمانی صورت میگیرد، میتواند روابط اجتماعی کشورها را تقویت کند.
نیکنام اضافه کرد: این نشست در همین راستا و به منظور تمرکز هر چه بیشتر بر مفاهیم و مصادیق دیپلماسی سلامت و ایجاد زبان مشترک در میان فعالان حوزه گردشگری سلامت، برگزار میشود.
وی با بیان این که اهداف این نشست ارائه آخرین سیاستها و برنامههای سطح ملی در حوزه گردشگری سلامت است، گفت: بهرهمندی از نظرات، دیدگاهها و تجارب موفق فعالان حوزه گردشگری سلامت یکی از اهداف این نشست است. در واقع محور اصلی نشست ایجاد فرصتی برای استماع این صاحبان فرآیند خواهد بود.
دستیاور ویژه وزیر بهداشت و مدیرکل همکاریهای بینالملل وزارت بهداشت، اظهار امیدواری کرد در سایه مباحث و تصمیمات صحیح در این نشست بتوان جایگاه برتر منطقهای را در رابطه با گردشگری سلامت به دست آورده و نقشه راه موثری از میان مباحث مطروحه در نشست استخراج کرد.
نیکنام افزود: ایجاد زبان مشترک در بین فعالان حوزه گردشگری سلامت هدف دیگر این نشست است. برای رسیدن به اهداف بلند در هر حوزهای زبان مشترک نقش محوری دارد. نیروهای موثر در گردشگری سلامت باید هم افزایی داشته باشند و یکدیگر را خنثی نکنند و باید به یک دیدگاه مشترک برسیم.
وی هفت نکته کلیدی که مزیت رقابتی را در گردشگری سلامت رقم میزند، کیفیت بالا و برجسته آموزش علوم پزشکی، توانمندی، ظرفیت و مهارتهای بالای شاغلان حرفههای پزشکی، زیرساختها و تجهیزات پیشرفته نظام درمانی، زیرساختهای مطلوب اقامتی، اقلیمی و فرهنگی و گردشگری، قیمتهای رقابتی گردشگری سلامت در کشور و وجود تقاضای بسیار زیاد در منطقه برای دریافت خدمات گردشگری سلامت در ایران عنوان کرد و گفت: اقبال مردم منطقه به ویژه مسلمانان به کیفیت خدمات پزشکی در ایران به ویژه در حوزههای ناباروری و پیوند سلولهای خون ساز و پیوند اعضا با توجه به احکام شرعی و دینی بسیار زیاد است.
دستیاور ویژه وزیر بهداشت و مدیرکل همکاریهای بین الملل وزارت بهداشت گفت: یکی از مهمترین عوامل تاثیرگذار بر موفقیت در جذب بیماران بین المللی سیاستهای و برنامهها و مقرراتی است که برای پیشبرد این صنعت لازم است و باید این مقررات را بدانیم و در مرحله بعد برای بهتر شدن و تکمیل آنها قدم برداریم.
نیکنام اضافه کرد: استفاده بهینه از علوم و فناوری پیشرفته، کاهش هزینههای ارائه خدمات سلامت و یک سیستم نظارتی که بر تعرفه گذاری کنترل دارد، دریافت هزینه که هر مرکز درمانی باید هزینههای درمانی خود را شفاف اعلام کند و همکاری بین المللی در حوزه بیمه و تدوین نظام بیمه درمانی جامع و بین المللی و مناسب بودن وضعیت سلامت کشور مقصد، همگی نقش موثری در توسعه گردشگری سلامت دارند.
وی عنوان کرد: با سیاستهای خوب دولت سیزدهم و دیپلماسی فعال، شاهد بهبود تعاملات بین المللی هستیم که فرصت بسیار خوبی را برای بازاریابی مناسب فراهم میکند. همچنین وجود مشابهتهای فرهنگی و زیارتی از نقاط قوت کشور ماست.
وی با اعلام این که همایشی در شهرهای مذهبی در زمینه گردشگری سلامت برگزار خواهیم کرد گفت: اولین همایش در قم با عنوان «زیارت، سیاحت و سلامت» برگزار خواهد شد.
دستیاور ویژه وزیر بهداشت و مدیرکل همکاریهای بین الملل وزارت بهداشت نزدیکی جغرافیایی و نیاز و اقبال همسایگان ایران به برخورداری از خدمات سلامتی در کشور را از زمینههای خوب برای توسعه گردشگری سلامت دانست و گفت: همچنین وجود جاذبههای طبیعی و زیرساختهای گردشگری در ایران راه را برای توسعه گردشگری سلامت هموارتر میکند.
گفتنی است در این نشست کریمی معاون درمان وزارت بهداشت، شالبافیان معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی و گردشگری، محسنی بندپی نایب رییس کمسیون بهداشت و درمان و نایب رییس فراکسیون گردشگری مجلس شورای اسلامی و چگینی مدیرکل اقتصاد مقاومتی وزارت امور خارجه سخنرانی کردند.
انتهای پیام/