صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ساماندهی ۷۰۰ گروه دوام در تهران/شناسایی ۵۲ مورد حادثه طبیعی و غیر طبیعی در تهران

۱۳ آذر ۱۳۹۷ - ۱۶:۵۹:۱۷
کد خبر: ۴۷۳۰۴۸
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در نخستین نشست استان‌های معین تهران با اشاره به اقدامات انجام شده در تهران گفت: تاکنون ۲۰ هزار داوطلب واکنش اضطراری محله (دوام) در قالب گروه‌های مدیریت بحران محلات جذب و در ۷۰۰ گروه ساماندهی شده اند.

به گزارش خبرنگار گروه جامعه ، احمد صادقی در این جلسه که با حضور رئیس سازمان مدیریت بحران کشور، مدیران کل بحران استان‌های کشور و دبیران ستاد‌های مدیریت بحران مناطق ۲۲ گانه تهران برگزار شد، با اعلام این خبر گفت: با توجه به مطالعات انجام گرفته طی ۵ سال گذشته در تهران ۵۲ مورد حادثه طبیعی و غیر طبیعی شناسایی شده که مهمترین آن‌ها زلزله، سیل، آتش سوزی، فرونشست و تغییرات جوی دیگر مثل طوفان و بارش برف سنگین بشمار می‌آیند.

وی با اشاره به این نکته که طی ۱۰ سال گذشته اقدامات بسیار خوبی در حوزه مدیریت بحران تهران انجام شده، از راه اندازی سامانه فرماندهی مدیریت بحران به عنوان یکی از مهمترین اقدامات در این زمینه نام برد که شامل سامانه‌های هوشمندی متعددی برای رصد مخاطرات، پایش و تحلیل آن است.

صادقی افزود: این مجموعه در ۲۲ منطقه شهر تهران در قالب پایگاه‌های ویژه طراحی و ساخته شده است. همچنین رویکرد ما در محلات شهر تهران بر اساس رویکرد جامعه محور طراحی شده که مسئولیت اش با شهروندان است و فعالیت‌های آن از طریق شورایاری‌ها انجام می‌شود.

وی گفت: از سال ۹۴ تا کنون ۲۰ جلسه شورای هماهنگی مدیریت بحران برگزار شده که ۱۰ جلسه آن فصلی و ۱۰ جلسه دیگر به صورت ویژه برگزار شده است.

به گفته‌ی رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در این ۲۰ جلسه ۱۷۵ مصوبه تصویب و ۸۱ درصد آن نیز اجرایی شده است.

استفاده از ظرفیت استان‌های معین

اسماعیل نجار رئیس سازمان مدیریت بحران کشور نیز در حاشیه اولین نشست مدیران کل بحران استان‌های سراسر کشور و دبیران ستاد مدیریت بحران مناطق ۲۲ گانه تهران، در جمع خبرنگاران با اعلام این که ما هرروز شاهد حوادث مختلف در سراسر کشور هستیم، گفت: در پیشگیری و مقابله باید سطح آمادگی را ارتقا دهیم.

رئیس سازمان بحران کشور با بیان این که بنا به دستور وزیر کشور مقرر شد تا همه استان‌ها به عنوان معین استان تهران در نظر گرفته شوند، افزود: دستورالعمل مذکور با هماهنگی تمام دستگاه‌های اجرایی کشور، سازمان‌ها و نهاد‌های مربوطه و نیز سایر استان‌ها تهیه و تصویب و ابلاغ شد.

نجار در ادامه در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران با اشاره به زلزله تهران و با بیان این که کارشناسان ظرفیت گسل‌های موجود در تهران را بیش از ۷.۳ ریشتر نمی‌دانند، گفت: در زلزله ۷ ریشتر تهران حدود ۲ میلیون نفر تحت تاثیر مستقیم حادثه قرار خواهند گرفت و ۸ میلیون باقی مانده، تحت تاثیر غیر مستقیم خواهند بود. آلاینده ها، منابع نفتی، گاز و ... خود عامل تشدید رخداد‌ها خواهند شد، از این رو تهران نیازمند استفاده از ظرفیت استان‌های معین در شرایط بحران‌های بزرگ خواهد بود.

وی با بیان این که در صورت وقوع بحران با توجه به ریزش دیوار‌ها و مسدود شدن راه‌ها در تهران به بالگرد نیاز داریم، گفت:: تاکنون در حال شناسایی تمامی پد‌های موجود و اماکنی که امکان فرود بالگرد دارند، بوده ایم و با سازمان‌های مربوطه نیز در حال هماهنگی‌های لازم هستیم تا بتوانیم از ظرفیت‌های هوایی موجود استفاده نماییم.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در خصوص بودجه این سازمان گفت: در حال حاضر دولت با مشکل مواجه است، اما ۵% از اعتبارات کشور برای مباحث مدیریت بحران که شامل ۳ درصد پیشگیری و ۲ درصد مقابله در نظر گرفته شده است و در زلزله کرمانشاه شاهد بودیم دولت با تسهیلات و امکانات بانکی قریب به ۱۲ هزار میلیارد تومان مصوبه در نظر گرفته و بیش از نیمی از آن را پرداخت کرده است که عددی قابل توجه است و این نشان از آن دارد که هر جا لازم باشد بودجه تخصیص داده میشود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *