صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ثبات مالی محصول مشترک همکاری بورس و بانک

۱۳ آذر ۱۳۹۷ - ۱۶:۲۵:۰۲
کد خبر: ۴۷۳۰۱۵
دسته بندی‌: اقتصاد ، عمومی
دبیر شورای عالی بورس گفت: یکی از بحث‌هایی که همواره مطرح بوده بحث ثبات مالی است و بازار پول، بازار سرمایه و بازار بیمه باید در راستای دستیابی به ثبات مالی با یکدیگر همکاری کنند.

به گزارش گروه اقتصاد ، شاپور محمدی با بیان اینکه در ادبیات مالی در خصوص بانک پایه و بازار پایه زیاد صحبت شده است، اظهار کرد: اخیرا بحث‌های قانون پایه بودن بازار‌ها مطرح شده است و انتظار می‌رود هر بخشی که ارزان‌تر تامین مالی را انجام دهد، مورد توجه قرار بگیرد.

دبیر شورای عالی بورس با بیان اینکه بانک و بازار سرمایه هر دو مهم هستند، گفت: هر بازاری که بتواند تامین مالی ارزان تری را برای شرکت‌ها انجام دهد، باید در آن مقطع خاص مورد توجه قرار بگیرد؛ بنابراین ممکن است محوریت بازار‌ها در زمان دیگری تغییر کرده و اولویت‌ها عوض شود.

محمدی ادامه داد: بازار سرمایه در سال‌های اخیر تلاش زیادی برای تامین مالی از طریق انتشار اوراق کرده است، امسال ۴ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان تامین مالی از طریق انتشار اوراق در بازار سرمایه صورت گرفت که البته این رقم بدون در نظر گرفتن افزایش سرمایه‌ها است.

محمدی با تاکید بر اینکه بازار سرمایه شفاف‌ترین بازار در اقتصاد کشور به شمار می‌رود، تصریح کرد: تمامی اطلاعات شرکت‌های در تابلو‌های بورسی منتشر می‌شود.

بورس کالا، فرصتی برای تامین مالی

وی در ادامه با اشاره به پتانسیل‌های بورس کالا برای تامین مالی بیان کرد: بورس کالا نیز در بخش تامین مالی می‌تواند فعالیت بسیار خوبی داشته باشد. این بازار از طریق پیش فروش اوراق کالایی می‌تواند تامین مالی‌های خوبی انجام دهد.

همکاری‌های مشترک بورسی و بانکی

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه بازار سرمایه و بازار پول در کنار هم می‌توانند اثر بخش باشند، تصریح کرد: عمدتا بحث ثبات مالی ناظر بر بحث ریسک فراگیر است و این بازار‌ها باید بتوانند ریسک فراگیر را مدیریت کنند. از همین رو سه نهاد بازار سرمایه و بانک و بیمه باید کنار هم باشند.

محمدی ابراز داشت: بانکداری شرکتی و تامین مالی شرکت‌ها از بازار سرمایه دو رویکردی هستند که از بازار پول و بازار سرمایه تامین می‌شود.

وی با اشاره همکاری بازار سرمایه و بازار پول گفت: یکی از بحث‌هایی که همواره مطرح بوده بحث ثبات مالی است و بازار پول، بازار سرمایه و بازار بیمه باید در راستای دستیابی به ثبات مالی با یکدیگر همکاری کنند.

محمدی ادامه داد: بانکداری شرکتی در حوزه این تعاملات می‌تواند معنا پیدا کند برای مثال تامین سرمایه در گردش به‌عهده بانک‌ها گذاشته شده، اما بازار سرمایه از طریق انتشار اوراق مرابحه و اوراق اجاره تامین نقدینگی می‌تواند به این مسئله کمک کند.

رئیس سازمان بورس ابراز داشت: شرکت‌ها معمولا آشنایی زیادی با تامین مالی ندارند و باید در این زمینه فرهنگ سازی مناسبی انجام شود تا جایگاه تامین مالی شرکت‌ها از طریق بازار سرمایه ارتقا یابد. در عین حال باید زمینه‌ای فراهم شود تا شرکت‌ها با حق انتخاب‌های متعدد روبرو باشند.

هماهنگی در قوانین بازار‌ها

سخنگوی سازمان بورس افزود: بحث یکسان سازی مقررات در بازار‌های مالی نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. باید بین بازار سرمایه و بازار مالی هماهنگی و یکسان سازی انجام شود.

محمدی خاطرنشان کرد: سهل گیری بیش از حد یعنی ریسک و سخت گیری بیش از حد، امکان تامین مالی آسان را از بین می‌برد، از این جهت باید یک توازن خوبی برقرار کرد.

وی با تاکید بر اینکه در تامین مالی چه از طریق بازار مالی و چه از طریق بازار سرمایه، مساله نرخ بسیار با اهمیت است، افزود: باید بین نرخ تامین مالی و نرخ بخش واقعی اقتصاد هارمونی ایجاد شود.

محمدی یادآور شد: یکی از تنگنا‌هایی که بازار سرمایه را درگیر خود کرده است، محدودیت‌های قانون تجارت برای افزایش سرمایه، است. برای افزایش سرمایه زمان‌های ۶۰ و ۳۰ روزه درنظر گرفته شده و اگر ۳۰ روز هم امور اجرایی به طول بینجامد، فرایند افزایش سرمایه طولانی می‌شود و باید این فرایند در زمان کوتاه تری به انجام برسد.

ناشران بورسی، شفاف‌ترین شرکت‌های کشور

رئیس سازمان بورس و اوارق بهادار در پایان گفت: مکاتباتی با مقامات دولتی انجام شده تا تسهیلات مالیاتی برای شرکت‌های بورسی فراهم شود.

وی افزود: ناشران بورسی شفاف‌ترین شرکت‌های کشور هستند که بخش عمده‌ای از ارزش افزوده کشور را تولید می‌کنند و بخش عمده‌ای از اشتغال را بر دوش دارند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *