صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

پرونده پرستار قاتل ۷ نوزاد؛ نوک کوه یخ بحران در بیمارستان‌های انگلیس

۲۸ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۳:۱۹:۲۵
کد خبر: ۴۷۲۹۸۸۲
دسته بندی‌: حقوق بشر ، عمومی
بخش نوزادان بیمارستان‌های انگلیس از لحاظ امنیتی با بحران جدی مواجه است که نشان دهنده شکستی فاجعه بار است.

خبرگزاری میزان – «لوسی لتبی»، پرستار انگلیسی به تازگی در پی کشتن ۷ نوزاد(۵ نوزاد پسر و ۲ نوزاد دختر) و تلاش برای کشتن ۶ نوزاد دیگر (۴ پسر و ۲ دختر)، مجرم شناخته شد.

از «لتبی» به عنوان بدترین بچه‌کش زنجیره‌ای تاریخ معاصر انگلیس یاد شده است.

پلیس انگلیس اعلام کرد که پرونده‌های ۴ هزار نوزادی را که در دوران فعالیت این پرستار در بیمارستان‌های محل کار او پذیرش شدند، بررسی خواهد کرد.

دادستان‌ها در طول محاکمه طولانی «لتبی»، گفته‎اند که بیمارستان محل خدمت فرد مذکور از سال ۲۰۱۵ شاهد افزایش قابل توجه نوزادان دچار مشکلات سلامتی بدون دلایل مشخصی شد؛ برخی از این نوزادان جان خود را از دست داده و برخی دیگر جان سالم به در بردند.

«لتبی» در تمام مدتی که به قتل نوزادان و تلاش برای کشتن آن‌ها مشغول بود، موفق شد با حذف شواهد و آثار آسیب‎رسانی به کودکان، همکاران خود را متقاعد کند که مرگ‌ها به صورت طبیعی رخ داده‎اند.

وی در طول جلسات دفاع در دادگاه نیز ادعا می‌کرد که نوزادان فوت شده به دلیل نارس به دنیا آمدن در معرض خطر مرگ قرار داشتند و مرگ آن‌ها به دلیل بی‎کفایتی پزشکان همکار، کمبود نیروی انسانی و شرایط غیربهداشتی واحد زایمان رخ داد، اما بررسی‌ها نشان داد که «لتبی» با ۲۵ رویداد از ۳۸ رویداد منجر به مرگ نوزادان مرتبط بود.

پلیس تحقیقات را درباره مرگ نوزادان در بیمارستان محل خدمت «لتبی» از مه ۲۰۱۷ آغاز کرد و وی در نهایت در نوامبر ۲۰۲۰ متهم شد؛ فرد مذکور از زمان دستگیری و تعلیق شدن از کار در جولای ۲۰۱۸ تا زمان متهم شدن در نوامبر ۲۰۲۰ دستمزد سالانه خود را به صورت کامل دریافت کرد.

در واقع پیدا شدن یادداشتی در خانه «لتبی» در سال ۲۰۱۸ که نوعی اعتراف بود، سبب شد تا ادعا‌های اولیه وی درباره بیگناهی رنگ ببازد؛ وی در آن یادداشت نوشته بود که من لیاقت زنده بودن ندارم؛ من آن‌ها را عمدا کشتم.

«لتبی» پس از قتل نوزادان با خانواده‌های آنان همدردی می‌کرد و حتی پس از تشییع جنازه آنان برای خانواده‌هایشان کارت‌های ابراز همدلی می‌فرستاد.

هیئت منصفه دادگاه منچستر در نهایت پس از ۲۲ روز مشورت، «لتبی» ۳۳ ساله را به دلیل قتل ۷ نوزاد بین ژوئن ۲۰۱۵ و ژوئن ۲۰۱۶ محکوم دانست؛ اعلام رسمی محکومیت «لتبی» روز دوشنبه انجام می‌شود.

انگیزه‌های «لتبی» برای قتل ۷ نوزاد و تلاش برای کشتن شش نوزاد دیگر نامشخص است؛ اما نگاهی به جنایت‌های ارتکابی وی نشان‎دهنده یک برنامه ریزی پیچیده است.

وی متهم است که به روش‌های مختلف به صورت عامدانه به نوزادان آسیب زده است؛ از روش‌های مورد استفاده او می‌توان به تزریق هوا به خون، وارد کردن هوا به شیر یا معده کودکان، مسموم کردن نوزادان با افزودن انسولین به خوراک‌های داخل ورید و ... بودند.

خانواده‌های قربانیان «لتبی» با انتشار بیانیه‌ای تاکید کردند که از دست دادن نوزاد یک تجربه دلخراش است و هیچ والدینی نباید آن را تجربه کند، اما از دست دادن یک نوزاد یا آسیب رساندن به نوزاد در این شرایط خاص غیر قابل تصور است.

نکته جالب توجه این که خانواده‌های نوزادان قربانی تا مدت‌ها اطلاعی از آن چه بر سر فرزندشان آمده نداشتند و نمی‌دانستند که نوزادشان به قتل رسیده است؛ آن‌ها زمانی از ماجرا آگاه شدند که  تحقیقات خود را آغاز کرد.

دولت انگلیس بلافاصله پس از صدور حکم مذکور تحقیقات مستقلی را آغاز کرد که به بررسی شرایط گسترده‌تر در مورد حوادثی که در بیمارستان‌ها رخ داده، می‌پردازد.

یکی از پزشکان محل کار «لتبی»، می‌گوید که بیمارستان، پزشکانی را که قصد داشتند در مورد «لتبی» با پلیس تماس بگیرند، ساکت کرد.

مدیران بیمارستان‌های محل کار «لتبی» اکنون با پرسش‎های جدی مواجه هستند؛ مهم‌ترین سوال این است که چرا آن‌ها از اخراج «لتبی» پس از اعتراض‌های پزشکان اطفال خودداری کردند.

یک جرم شناس، معتقد است که نشانه‌های خودشیفتگی و عقده قهرمان بودن در «لتبی» قابل مشاهده است؛ به گفته وی، تلاش «لتبی» برای قرار دادن خود در مرکز یک بحران نشان دهنده وضعیت روانی مونچاوزن(اختلال روانی که شخص وانمود می‌کند دائم بیمار است یا علائم بیماری را در خود ایجاد می‌کند) است.

سیلی از شکست‌های فاجعه بار

پرونده قتل نوزادان به دست یک پرستار در انگلیس فقط بخشی از شکست‌های فاجعه بار بیمارستان‌های این کشور در مراقبت از نوزادان است.

بسیاری از کارشناسان پرونده «لتبی» را نوک کوه یخی می‌دانند که همان جنایت علیه نوزادان در بیمارستان‌های انگلیس است؛ جنایتی که نوزادان را در معرض خطر مرگ قرار داده یا آسیب‌هایی را به آن‌ها تحمیل می‌کند.

بر اساس گزارش‌ها، سالانه هزار نوزاد در بیمارستان‌های انگلیس بر اثر مرگ‌های قابل پیشگیری جان خود را از دست می‌دهند.

تحقیقات انجام شده در این زمینه نشان می‌دهند که دست‌کم ۴۶ نوزاد در سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۰ در واحد‌های زایمان بیمارستان‌های انگلیس دچار آسیب مغزی شدند و ۱۹ نوزاد مرده به دنیا آمدند.

در عین حال، تحقیقات صورت گرفته متعاقب مرگ یک نوزاد در سال ۲۰۱۹ نشان داد که کوتاهی کارکنان سبب از دست رفتن فرصت‌هایی شد که می‌توانست جان این نوزاد را نشان دهد.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *