۵۳ حکم استفاده از پابند الکترونیک در استان کرمان صادر شد
خبرگزاری میزان - حجت الاسلام و المسلمین ابراهیم حمیدی در دوره آموزشی مراقبت الکترونیکی ویژه قضات و همکاران اجرای احکام زندانهای استان کرمان اظهار کرد: طی سال گذشته در مجموع ۹۰ حکم نظارت سامانههای الکترونیک در استان کرمان صادر شده است که این میزان باید افزایش یابد.
وی ضمن بیان اینکه استفاده از تاسیسات حقوقی که در قانون برای مددجویان زندانها پیش بینی شده، باید به عنوان یک مساله مهم مورد توجه تمامی قضات قرار گیرد، ادامه داد: استفاده از پابندهای الکترونیک به معنای فرار از مجازات نیست و مانیتورینگ و کنترلهای انجام شده این اطمینان را حاصل میکند که فرد استفاده کننده از پابند، به صورت کامل تحت مراقبت قرار دارد.
رییس کل دادگستری استان کرمان ضمن تاکید بر اینکه سیاست کیفری اسلام که قوانین و مقررات ما عمدتا از این سیاستهای تبعیت میکند، تنها سزاگرایانه نیست و سیاستی پرورشی و مبتنی بر بازپروری شخصیت انسان است، بیان کرد: هر جرم و گناهی که اتفاق میافتد انسان را از جایگاه انسان بودن و مقام خلیفه اللهی دور میکند و اعمال مجازاتها نیز برای تنبیه افراد جهت برگشتن آنها به جایگاه اصلی خود و بازپروری شخصیت فرد است.
حجت الاسلام و المسلمین حمیدی گفت: قاضی در تعیین مجازاتها باید تناسب بین جرم و مجازات، شخصیت فرد، شرایط ارتکاب جرم و ... را مد نظر قرار دهد تا در نهایت هدف اصلی بازپروری شخصیت افراد محقق شود.
رییس کل دادگستری استان کرمان گفت: در چهار ماهه سال گذشته ۲۸ حکم در زمینه استفاده از سامانههای الکترونیک صادر شده بود که این میزان در چهار ماهه سال جاری ۵۳ حکم بوده است که به یقین، امکان افزایش دارد و باید دراین زمینهها تجدید نظر شود.
وی از قضات به عنوان افرادی دارای دانش و اختیارات لازم یاد کرد و گفت: قاضی در جایی که میخواهد به متهم تخفیف دهد، مجازات فرد را تشدید کند، مجازاتهای جایگزین پیش بینی کند و ... باید به تمامی ابعاد یک پرونده، شخصیت فرد و شرایط مجرم توجه کند، زیرا در صورت عدم توجه به این موارد، حق الناس وی راتضییع کرده ایم.
رییس کل دادگستری استان کرمان با تاکید بر این مطلب که در حوزه کار قضایی باید از افراط و تفریط دور باشیم، عنوان کرد: فردی که نباید مورد تخفیف قرار گیرد و آزادی وی موجب اخلال در نظم جامعه میشود و جامعه را با ناامنی روبرو میکند، به هیچ عنوان نباید آزاد شود و از سوی دیگر اگر فردی با استفاده از سامانههای الکترونیک مورد مراقبت قرار داده و بدانیم که نتیجه نهایی از مجازات وی حاصل میشود، باید از این سامانهها استفاده کنیم.
حجت الاسلام و المسلمین حمیدی اظهارکرد: قاضی باید تمامی اقدامات خود و استفاده از تاسیسات حقوقی و ارفاقی را در چارچوب قانون پیگیری کند و هیچ فردی نباید از قاضی انتظار رفتار خلاف قانون داشته باشد.
وی بر بازدید مستمر قضات از زندانها به منظور ارزیابی رفتار مددجویان زندانها و راههای کمک به اصلاح و تربیت این افراد تاکید کرد و ادامه داد: باعث افتخار است که امکان استفاده از پابندهای الکترونیک در کشور فراهم شده و قضات میتوانند از این امکان استفاده کنند.
رییس کل دادگستری استان کرمان تصریح کرد: وقتی میتوانیم فردی را در بیرون از زندان مورد نظارت قرار دهیم؛ باید از این سامانهها استفاده کنیم، زیرا با این اقدام، ضمن کاهش جمعیت کیفری زندان ها، هدفهای اصلاحی و تربیتی نیز محقق میشود و در کنار این موارد، خانواده زندانیان نیز از آسیبهای احتمالی مصون خواهند بود.
حجت الاسلام و المسلمین حمیدی گفت: کاهش جمعیت کیفری زندان ها، صرفه جویی در هزینه زندان ها، پیشگیری از آسیبهای احتمالی برای خانواده مددجویان، ایجاد زمینه جبران ضررو زیان شاکی از سوی محکوم، ایجاد زمینه فعالیت محکوم برای تامین معیشت خانواده خود و ایجاد آرامش برای مددجو و خانواده وی از جمله دستاوردهای استفاده از سامانههای الکترونیک در مجازات افراد است.
۲۵۰ مددجوی واجد شرایط در استان کرمان با استفاده از پابندالکترونیک در حال تحمل کیفر هستند
مدیرکل زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی استان کرمان نیز گفت: امروز در دنیا تعداد بسیار زیادی از زندانیان با استفاده از پابندهای الکترونیکی در زندانهای بسته نگهداری نمیشوند و استفاده از پابندهای الکترونیک یکی از راهکارهای مهم برای کاهش جمعیت کیفری زندانها به شمار میرود.
رضا ذوالفعلی نژاد با اشاره به این مطلب که یکی از اقدامات ویژه قوه قضاییه و سازمان زندان ها، استفاده از سامانههای نظارت الکترونیکی است، تصریح کرد: یکی از سامانههای الکترونیک مورد استفاده در زندان ها، پابندهای الکترونیک است.
وی ضمن بیان این مطلب که در برنامه پنجم توسعه، سازمان زندانها موظف شد در راستای اجرای سامانههای الکترونیک اقدام کند، تصریح کرد: در سال ۹۲ و پس از تصویب قانون مجازات اسلامی، این موضوع مورد تاکید قرار گرفته است.
مدیرکل زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی استان کرمان اظهارکرد: توسعه استفاده از سامانههای الکترونیک به منظور کاهش جمعیت کیفری زندانها، از اولویتها و تاکیدات ریاست قوه قضاییه و رییس کل دادگستری استان کرمان به شمار میرود.
ذوالفعلی نژاد ضمن اشاره به این مطلب که جمعیت کیفری زندانها رو به افزایش است، بیان کرد: افزایش تعداد مددجویان زندانها موجب تاثیرگذاری بر برنامههای مختلف سازمان زندانها از جمله در حوزه امنیت زندان ها، برنامههای فرهنگی و اصلاحی و ... تاثیر میگذارد.
وی با اشاره به این مطلب که مددجویان واجد شرایط استفاده از پابندهای الکترونیک میتوانند از این ظرفیت استفاده کنند، گفت: در حال حاضر ۲۵۰ مددجوی واجد شرایط با استفاده از پابندالکترونیک در حال تحمل کیفر هستند و ۴۵۰ پابند الکترونیک نیز آماده واگذاری به مددجویان واجد شرایط است.
مدیرکل زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی استان کرمان ضمن تاکید بر این مطلب که ظرفیت زندان سما (مرکز مراقبت الکترونیکی) در استان کرمان بیش از ۷۰۰ مددجو است، ادامه داد: جلوگیری از ورود مددجویان به زندانها به منظور پیشگیری از آسیبها و مشکلات احتمالی و بازاجتماعی کردن مددجویان از جمله مزایای استفاده از پابندهای الکترونیک است.
ذوالفعلی نژاد یادآور شد: از ابتدای اجرای طرح پابندالکترونیک در استان کرمان در تاریخ ۱۱ شهریورماه سال ۱۳۹۷ تاکنون، یک هزار و ۲۵۲ نفر از این پابندها استفاده کرده اند.
انتهای پیام/