صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

سخنگوی شورای نگهبان: آگاهی‌بخشی رسالت رسانه‌ها است

۲۸ مرداد ۱۴۰۲ - ۰۸:۴۸:۴۳
کد خبر: ۴۷۲۹۷۷۲
دسته بندی‌: سیاست ، عمومی
سخنگوی شورای نگهبان گفت: آگاهی‌بخشی رسالت رسانه‌هاست و موازین اسلامی چارچوب این موضوع را روشن کرده است.

خبرگزاری میزان - به گزارش شورای نگهبان، هادی طحان‌نظیف عضو حقوقدان و سخنگوی شورای نگهبان پنجشنبه ۲۶ مرداد ۱۴۰۲ میهمان و سخنران ویژه یادواره شهدای رسانه استان خراسان رضوی بود که در سالن همایش‌های نمایشگاه بین‌المللی شهر مقدس مشهد برگزار شد.

وی در ابتدای صحبت‌هایش ضمن عرض سلام و عرض ادب خدمت حضرت علی بن موسی الرضا (ع)، یاد و خاطره شهدای خطه خراسان به ویژه شهدای رسانه استان خراسان رضوی را گرامی داشت. سپس به روز خبرنگار که مصادف با ۱۷ مرداد بود اشاره کرد و با توجه به اینکه بسیاری از شرکت‌کنندگان در آن یادواره از اهالی رسانه بودند، از تلاش‌ها و اقدامات آن‌ها در راستای اطلاع‌رسانی صحیح و آگاهی‌بخش به مردم عزیز ایران اسلامی قدردانی کرد.

سخنگوی شورای نگهبان در ادامه بیان داشت: انقلاب اسلامی یک اتفاق نو و تحول‌آفرین در تمامی ساحت‌ها بود. انقلاب اسلامی بسیاری از ارزش‌ها را که به فراموشی سپرده یا کم‌رنگ شده بود، زنده کرد و مبنای این حرف نو هم خداباوری بود و انقلاب اسلامی خداباوری را به زندگی انسان بازگرداند.

وی در همین رابطه عنوان کرد که خداباوری در قانون اساسی نظام جمهوری اسلامی ایران تبلور یافته و در عرصه‌های فردی و اجتماعی انسان تراز این قانون صبغه الهی مشاهده می‌شود.

نقش و جایگاه رسانه در قانون اساسی

طحان‌نظیف در بخش دیگری از صحبت‌هایش به نقش و جایگاه «رسانه» در قانون اساسی پرداخت و گفت: طبق بند دوم اصل سوم قانون اساسی، بالا بردن آگاهی‌های عمومی در همه زمینه‌ها با استفاده صحیح از مطبوعات و رسانه‌های گروهی در صدر وظایف دولت قرار گرفته است.

وی در تبیین جایگاه رسانه در قانون اساسی کشور ضمن اشاره به اصول ۲۴ و ۱۷۵ این قانون در ادامه تأکید کرد: آگاهی‌بخشی رسالت رسانه‌هاست و موازین اسلامی چارچوب این موضوع را روشن کرده است. اگر همه رسانه‌ها بر مدار آگاهی‌بخشی حرکت می‌کردند، ریشه تمامی مفاسد خشک می‌شد و دنیا تبدیل به آرمان‌شهری می‌شد که مصلحان جهان در رأس آن انبیاء و اولیای الهی قرار می‌گرفتند.

سخنگوی شورای نگهبان با بیان اینکه رسالت انبیاء نابودی ریشه ظلم و جهل است، افزود: طاغوت و استعمار پیش از آنکه ظلم خود را جاری کند، پذیرش ظلم را به وجود می‌آورد و اگر کسی در ذهن خود در برابر ظلم تسلیم نشود، در عالم واقع نیز در مقابل ظلم تسلیم نخواهد شد.

طحان‌نظیف بر همین اساس خبرنگاری را تنها یک شغل برای کسب درآمد ندانست و تاکید کرد: اگر تلاش اهالی رسانه در مسیر اگاهی بخشی باشد، تنها شغلی برای معیشت نیست که مجاهدت فی سبیل الله است و به همین دلیل است که جانفداکردگان این مسیر را شهید می‌نامیم.

ضرورت امیدآفرینی

سخنگوی شورای نگهبان در ادامه صحبت‌هایش گفت: البته این نگاه نو و الهی انقلاب اسلامی در همه ساحت‌ها و به ویژه در ساحت رسانه از سوی جبهه باطل، بدون واکنش نماند و جهان سطه با انقلاب اسلامی وارد نبردی تمام عیار و همه جانبه شد و تمام ابزار‌های خود را به کار گرفت؛ چه ابزار‌های سخت و چه ابزار‌های نرم. توسل آشکار به تروریسم، تحمیل جنگ هشت‌ساله، تحریم‌های غیرانسانی اقتصادی و بسیار موارد دیگر. اما در جنگ نرم مهم‌ترین ابزار، رسانه است؛ جهان سلطه در این جنگ، به طراحی ابزار‌های جدید روی آورد و با تمام توان به اقدامات دیگری دست زد.

طحان‌نظیف با بیان این نکته که در جهان امروز «روایت‌ها» مهم هستند و این روایت‌ها توسط رسانه‌ها شکل می‌گیرد، عنوان کرد: باید به موضوع روایت توجه جدی داشت و اگر روایت صحیح و دقیق از اتفاقات ارائه نشود، روایت‌های جعلی و غلط جای آن‌ها را خواهد گرفت. تصویر‌های ذهنی و رفتار‌ها نیز براساس روایت‌ها شکل می‌گیرد.

وی همچنین هدف دشمن در جنگ شناختی را ناامید کردن مردم و جوانان از آینده انقلاب اسلامی دانست و بیان داشت: ملتی اگر امید به آینده را از دست بدهد، شکستش قطعی خواهد بود. از این رو اقدامات فرهنگی، رسانه‌ای و… باید در راستای امیدآفرینی در جامعه باشد و این نسبت‌سنجی مشخص می‌کند که اقدامات در چه جهتی است لذا هر کس که دلسوز ایران اسلامی است، باید محور فعالیت‌هایش امیدآفرینی باشد.

این استاد دانشگاه با اشاره به سیره و سخنان ائمه اطهار (ع) تاکید کرد که هیچگاه نباید از پیروزی جبهه حق ناامید شد و گفت: امام سجاد (ع) پس از حادثه عاشورا نقش مهمی در امیدآفرینی داشت. فضای یاس و تاریکی که پس از عاشورا به وجود آمده بود، می‌توانست اسلام را نابود کند، اما روشنگری‌ها و به تعبیری جهاد تبیین امام سجاد (ع) و حضرت زینب (س) مانع از آن اتفاق شد.

سخنگوی شورای نگهبان در پایان صحبت‌هایش درباره انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری که روز جمعه ۱۱ اسفند ۱۴۰۲ برگزار خواهد شد، از رسانه‌ها خواست تا به نقش‌آفرینی و مطالبه‌گری درباره راهبرد‌های اعلامی از سوی رهبر معظم انقلاب مبنی بر مشارکت، رقابت، امنیت و سلامت بپردازند.

گفتنی است؛ در این یادواره که مهندس مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران نیز حضور داشت، از خانواده‌های شهدای رسانه خراسان رضوی تقدیر به عمل آمد.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *