صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

لزوم تقویت برگزاری جلسات دادرسی الکترونیک/ کاهش اطاله دادرسی و حفظ رعایت حقوق شهروندی با بهره‌گیری از فناوری‌های نوین در دستگاه قضا

۲۵ مرداد ۱۴۰۲ - ۰۸:۳۱:۲۶
کد خبر: ۴۷۲۹۲۹۳
دسته بندی‌: قضایی ، حقوقی
رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه در بازدید از یکی از مجتمع‌های قضایی تهران بر لزوم تقویت برگزاری جلسات دادرسی الکترونیک تاکید کرد. 

خبرگزاری میزان_ محمد کاظمی فرد رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه در در بازدید از یکی از مجتمع‌های قضایی تهران با بیان اینکه تسریع در فرآیند‌های قضایی باعث ارائه شکل جدیدی از خدمات شده است، گفت: پیش از این، انجام فرایند‌های قضایی به روش سنتی و قدیمی با مشکلاتی مواجه بود که عمدتا این چالش‌ها علاوه بر ایجاد اطاله دادرسی، زمینه سوء استفاده را فراهم می‌کرد.

کاظمی فرد در ادامه به دادرسی الکترونیک میان زندانیان اشاره کرد و آن را نشانه تحول اساسی در این حوزه دانست و افزود: بررسی‌های میدانی از رسیدگی الکترونیک در دادرسی‌ها، نشان از رضایتمندی در بین زندانیان و حتی قضات دارد.

رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه با اشاره به رعایت و حفظ حقوق شهروندی زندانیان، بر لزوم بهره‌گیری از فناوری‌های نوین در این حوزه تاکید کرد و گفت: باید با استفاده از این فناوری‌ها، همه امور را با سرعت انجام داد تا هیچ حقی از افراد تضییع نگردد.

کاظمی فرد با بیان اینکه باید دادرسی الکترونیک در میان زندانیان و حتی مردم جامعه تقویت شود، از برگزاری ۵۱۷ هزار جلسات دادرسی الکترونیک طی سال گذشته خبر داد.

رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه با اشاره به اثربخش بودن برگزاری جلسات دادرسی به صورت الکترونیک تاکید کرد: تسریع در فرایند‌های قضایی، صرفه جویی در وقت و هزینه مردم، جلوگیری از انحرافات اداری، کاهش جمعیت دادگاه، از بین بردن محدودیت‌های جغرافیایی و محدودیت‌های زمانی ایجاد شده از جمله اثرات برگزاری جلسات الکترونیک دادرسی است.

محمد کاظمی فرد در تشریح جزییات برگزاری جلسات دادرسی میان مردم گفت: در این شکل از دادرسی، هر فرد در هر مکان جغرافیایی دنیا، می‌تواند در جلسات دادرسی به صورت الکترونیک حضور یابد و در واقع این امکان فراهم است تا افراد به صورت مجازی در دادگاه حضور یابند.

رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه در ادامه با اشاره به سامانه‌ها و ابزار‌های مورد استفاده از سوی قضات گفت: طبق اعلام قضات و متخصصان، این سامانه‌ها باعث تسریع در فرایند‌های قضایی شده است تاجایی که تعیین وقت جلسه رسیدگی برای مدت خیلی کوتاهی نیز صادر می‌شود در حالی که در گذشته، مدت زمان زیادی را به خود اختصاص می‌داد.

محمد کاظمی‌فرد در این بازدید ضمن استماع اظهارات قضات پیرامون موضوع فناوری قوه قضاییه، دستورات لازم را برای ارتقا تقویت نقاط قوت و رفع برخی مشکلات صادر کرد.

سید محمد شفیعی، سرپرست معاونت فناوری اطلاعات و برنامه ریزی استان تهران نیز در این بازدید ضمن گفتگو با همکاران قضایی در خصوص نحوه اجرای دادرسی الکترونیک، اظهار داشت: طی بازدید‌های صورت گرفته از واحد‌های قضایی استان تهران مشاهده شد که اجرای دادرسی الکترونیک به طور قابل ملاحظه‌ای رشد داشته و این روش دادرسی در حال تبدیل شدن به امری رایج در واحد‌های قضایی استان است. با توجه به اینکه توسعه کاربرد فناوری اطلاعات در امور قضایی جزو سیاست‌های دستگاه قضایی است، مجموعه فناوری اطلاعات استان با تکیه بر این موضوع ضمن تلاش برای توسعه کمّی دادرسی‌های الکترونیک، جهت ارتقای کیفی این امر در تعامل مستقیم با قضات و واحد‌های قضایی بوده و از دیدگاه‌ها و نظرات آنان در پیشبرد این هدف بهره می‌گیرد.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *