بریکس چه میزان از تولید ناخالص داخلی جهان را تشکیل میدهد؟
خبرگزاری میزان - کشورهای عضو بریکس در چند سال گذشته رشد اقتصادی قابل توجهی را تجربه کردهاند و پتانسیل خود را برای تأثیرگذاری بر اقتصاد جهانی و به چالش کشیدن سلطه سنتی غرب به نمایش گذاشتهاند.
کشورهای عضو BRICS (برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی) سهم خود را در تولید ناخالص داخلی جهانی افزایش داده و عملکرد بهتری از گروه هفت دارند.
تولید ناخالص داخلی چیست؟
تولید ناخالص داخلی با مخفف GDP به معنای تولید ناخالص داخلی است، که ارزش کل همه کالاها و خدمات تولید شده در یک کشور در یک دوره معین، معمولاً یک ساله است. این مانند مجموع تمام پولی است که از فعالیتهای مختلف در یک کشور به دست میآید.
تولید ناخالص داخلی روشی برای اندازهگیری کل تولید اقتصادی یا اندازه اقتصاد یک کشور است. این موضوع به درک میزان تولید یک کشور درباره کالاها و خدمات کمک میکند.
برای درک بهتر این موضوع، اقتصاد جهان را به عنوان یک فروشگاه بزرگ تصور کنید که در آن چیزهای زیادی خرید و فروش میشود؛ تولید ناخالص داخلی مانند خلاصه کردن ارزش تمام اقلام فروخته شده در آن فروشگاه در طول یک سال است.
تولید ناخالص داخلی = مصرف + سرمایه گذاری + مخارج دولت برای کالاها و خدمات + (صادرات - واردات)، نوشته شده به صورت: Y = C + I + G + (X-M) - این فرمول نحوه محاسبه و معنای هر جزء را خلاصه میکند.
تا سال ۲۰۲۲، مجموع تولید ناخالص داخلی جهان تقریباً ۱۰۰.۵ تریلیون دلار بود، در حالی که در سال ۲۰۲۲، تولید ناخالص داخلی گروه بریکس به تنهایی بالای ۲۶.۰۳ تریلیون دلار بود.
بنابراین، تولید ناخالص داخلی کشورهای بریکس تقریباً ۲۵.۹ درصد از تولید ناخالص داخلی جهان در سال ۲۰۲۲ را تشکیل میدهد.
بریکس چگونه به تولید ناخالص داخلی جهانی کمک میکند؟
پیدایش بریکس امکان انتقال قدرت از بخش شمالی جهان به جنوب را نشان داده است. بریکس به دلیل عواملی مانند جمعیت شناسی، منابع طبیعی، گستره جغرافیایی، و ظرفیتهای صنعتی در حال گسترش، نفوذ زیادی دارد.
کارشناسانی که دادههای صندوق بینالمللی پول درباره تولید ناخالص داخلی را بر اساس برابری قدرت خرید از سال ۱۹۸۲ به بعد مطالعه کردهاند، روندهای قابل توجهی را درباره کشورهای بریکس مشاهده کردهاند. در بازه زمانی ۱۹۸۲ تا ۲۰۲۲، سهم تولید ناخالص داخلی کشورهای عضو بریکس در اقتصاد جهان با نرخ رشد سالانه ۲.۷۵ درصد به طور مداوم افزایش یافته است.
بر اساس گزارش سرمایه گذاری بریکس در سال ۲۰۲۳ از سوی کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل (UNCTAD)، اگر قدرت خرید پول را در هر کشور در نظر بگیریم، میانگین درآمد افراد در کشورهای عضو بریکس ۱۷ هزار و ۹۹۰ دلار بوده که تقریباً با میانگین جهانی ۱۸ هزار و ۷۲۱ دلار برابر است.
وقتی صحبت از تجارت بینالمللی میشود، اقتصادهای بریکس ۱۸ درصد از صادرات جهانی را تشکیل میدهند. بر اساس گزارش «آنکتاد»، با این وجود، سهم این کشورها در حال افزایش بوده و نرخ رشد صادرات داخل بریکس از میانگین جهانی فراتر رفته است.
صندوق بینالمللی پول پیشبینی میکند که تا سال ۲۰۲۸، کشورهای بریکس مجموعاً حدود یک سوم (۳۳.۷ درصد) از اقتصاد جهان را بر اساس PPP (برابری قدرت خرید، استاندارد زندگی یا رفاه اقتصادی بین کشورهای مختلف را مقایسه میکند) مشارکت خواهند داشت.
انتهای پیام/