صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

نوسازی ۳ درصد از بافت فرسوده پایتخت در سال ۱۴۰۲

۰۹ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۵:۱۹:۰۶
کد خبر: ۴۷۲۶۵۸۳
مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران از برنامه و تکلیف شهرداری تهران مبنی بر نوسازی ۳ درصد از بافت فرسوده شهر تهران در سال ۱۴۰۲ خبر داد.

خبرگزاری میزان- به گزارش شهر؛ سید مهدی هدایت در نشست خبری خود با اهالی رسانه گفت: سازمان نوسازی ۳ اولویت را در بازسازی بافت فرسوده در نظر گرفته که نخست تسریع در روند نوسازی، دوم پیگیری بازآفرینی محدوده‌های ناکارآمد و سوم تسهیل در روند خانه‌دار شدن مردم با اولویت بافت فرسوده را شامل می‌شود.

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران ادامه داد: اعتقاد داریم حل موضوع مسکن کلانشهر‌ها بدون همراهی شهرداری‌ها امکان پذیر نیست و اگر دولت کمک کند خانه‌دار شدن مردم با ساخت مساکن استطاعت پذیر در بافت فرسوده امکان‌پذیر می‌شود.

وی بیان کرد: قرار است تا یک ماه آینده محدوده‌های جدید باز آفرینی شهری اعلام شود تا در یک سال آینده تدقیق نقشه‌های جدید صورت بگیرد و بازسازی بافت فرسوده تسریع شود.

هدایت یادآور شد؛ در واقع مقرر شده تا به جای عنوان محدوده‌های بافت فرسوده از اصطلاح محدوده‌های جدید باز آفرینی شهری استفاده شود.

وی تاکید کرد: همچنین طبق هماهنگی‌های انجام شده قرار است پویشی تحت عنوان «طرح پویش محله امت» را اجرا کنیم. براساس این طرح، ۴۰۰ نفر از علاقه‌مندان و نخبگان به محدوده‌های بافت فرسوده با مالکان حدود ۱۲۶ هزار املاک ارتباط می‌گیرند و پرسشنامه‌های تهیه شده را پر می‌کنند تا وضعیت نوسازی را در این محدوده‌ها بررسی کنیم.

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران ادامه گفت: در قالب این پویش در نظر داریم تا اول مشوق‌های بافت را چهره به چهره پیش ببریم و بعد موانع نوسازی را به صورت رو در رو بررسی کنیم.

۵۰ درصد از بافت فرسوده شهر تهران هنوز بازسازی نشده است

وی با بیان اینکه ۵۰ درصد از بافت فرسوده شهر تهران هنوز بازسازی نشده است؛ افزود: می‌خواهیم موانع عدم نوسازی را بررسی کنیم.

سید مهدی هدایت ادامه داد: همچنین در شهر تهران طرح‌های موضعی و موضوعی در قالب ۲۶ طرح در قالب ۳۸۰۰ هکتار انجام می‌شود. طرح اقدام مشترک دولت و شهرداری در محدوده بازار هم با رویکرد ایمنی و مخاطرات تهیه شده است.

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران یادآور شد: مقرر شده تا امسال ۳ درصد از بافت فرسوده پایتخت بر اساس تکلیفی که شورای شهر تهران مقرر کرده، نوسازی شود، این در حالی است که در سال گذشته ۱.۹ درصد از بافت فرسوده پایتخت نوسازی شد.

وی در بخش دیگر صحبت‌های خود با اشاره به تکمیل باغ راه حضرت فاطمه به طول ۹ کیلومتر گفت: قرار است در این باغ راه انواع خدمات تفریحی، آموزشی و ... در مناطق ۱۷ و ۱۸ ارائه شود.

سید مهدی هدایت افزود: در حال حاضر ۶ پیمانکار در سه شیفت فعالیت می‌کنند و پروژه ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و قرار است ۳۰۰۰ واحد پارکینگ سرپوشیده و مسیر دوچرخه سواری و ... در این محدوده ایجاد شود.

وی ادامه داد: قرار است باغ راه در کنار بوستان ولایت و شن چاله‌های منطقه ۱۸ به عنوان یک مسیر فرهنگی و گردشگری شکل بگیرد.

۱۰ هزار پروژه مشارکتی داریم

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران بیان کرد: درمورد شن چاله‌های منطقه ۱۸ هم مقرر شده تا در قالب برگزاری یک مسابقه بین‌المللی به دستور شهردار تهران طرحی انتخاب شود؛ در واقع با بهبود وضعیت شن چاله‌ها یک مسیر گردشگری از باغات خرمالوی کن شروع و به شن چاله‌ها و بوستان ولایت ختم می‌شود؛ این پروژه در شمال غرب تا جنوب غربی پایتخت اجرایی می‌شود.

هدایت همچنین ضمن اشاره به اجرای فاز دوم طرح موزه صنعت و استقرار شرکت‌های استارتاپی در این محدوده یادآور شد: سازمان نوسازی ۱۰ هزار پروژه مسکونی به صورت مشارکتی است که سهم سازمان یا صرف تامین مسکن معاوض یا تامین سرانه‌های خدماتی می‌شود.

وی تاکید کرد: خواسته ما از دولت این است که در قانون جهش مسکن به بافت فرسوده تمرکز کند. در واقع؛ به جای اینکه در شهر‌های اطراف تهران تمرکز محدوده ایجاد شود این کار در بافت‌های فرسوده شهر تهران انجام شود.

افزایش ۳ تا ۴ برابری صدور پروانه در بافت فرسوده تا پایان امسال

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران در ادامه گفت: در سال گذشته ۶۲ درصد افزایش پروانه داشتیم که امسال در بافت فرسوده افزایش ۳ تا ۴ برابری خواهیم داشت.

وی افزود: برای اولین بار محله‌های الگو تعریف کرده‌ایم؛ بعد از انقلاب محله‌های الگو نداشتیم و اولین محله در منطقه ۱۹ است.

هدایت ادامه داد: کمک به شکل دهی قلمرو‌های فضایی و تمام خدمات محله به صورت همزمان با محوریت مساجد فاخر و کاهش آلودگی هوا اجرا می‌شود و فضا‌های خوب برای تعاملات اجتماعی پیش بینی شده است. ضمن اینکه، تنوع مساحت‌هایی را در این واحد‌ها و بالکن‌هایی در قالب حیاط‌های کوچک در نظر گرفته‌ایم.

به گفته وی؛ ۸ محله الگو تعریف کرده‌ایم و دومین محله در منطقه ۲۱ انجام می‌شود؛ طرح محله الگو به صورت مسابقه است و دموکراتیک انجام می‌شود.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *