صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

کاهش ۴۰ درصدی تولید نیروگاه‌های برق‌آبی نسبت به سال گذشته

۱۲ آذر ۱۳۹۷ - ۱۵:۵۰:۰۱
کد خبر: ۴۷۲۶۱۷
دسته بندی‌: اقتصاد ، اقتصاد ایران
مدیر مرکز مدیریت نیروگاه‌های برق‌آبی کشور کفت: با وجود بارندگی‌های مناسب دو ماه اخیر، افت بی‌سابقه بارش‌های سال آبی گذشته باعث شده تا انرژی تولید شده از واحد‌های برق‌آبی در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته حدود ۴۰ درصد کاهش پیدا کند.

به گزارش گروه اقتصاد به نقل از ایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، فربد استیری به تشریح آخرین وضعیت بارندگی مناطق تحت پوشش واحد‌های برق‌آبی پرداخت و افزود: بیش از ۸۵ پتانسیل نیروگاه‌های برق‌آبی در حوضه آبریز خلیج فارس و دریای عمان واقع شده است که میزان بارش‌های این حوضه از ابتدای سال آبی تاکنون به ۱۴۸ میلیمتر رسیده است که در مقایسه با سال آبی گذشته ۳۹۸ درصد و در مقایسه با مدت متوسط بلندمدت حدود ۲۰۵ درصد افزایش پیدا کرده است که از این حیث حوضه آبریز خلیج فارس و دریای عمان تاکنون پربارش‌ترین سال آبی نیم قرن اخیر خود را تجربه می‌کند.

وی با اشاره به اینکه بیش از هشت هزار و ۵۰۰ مگاوات ظرفیت نیروگاه‌های برق‌آبی در حوضه کارون بزرگ نصب شده است، گفت: در ابتدای سال آبی جاری پیش‌بینی شده بود که آورد این حوضه تا دهم آذرماه حداکثر به ۱۰۸۸ میلیون مترمکعب برسد که خوشبختانه تاکنون بیش از دو میلیارد و ۵۰۰ میلیون مترمکعب در حوضه آبریز کارون بزرگ آورد داشته‌ایم.

استیری تاکید کرد: ذخیره آب در سد‌های حوضه‌های کارون بزرگ، کرخه و مارون از ابتدای سال آبی جاری تاکنون به حدود ۱۴ میلیارد مترمکعب رسیده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۵ درصد افزایش یافته است؛ از این رو امیدواریم با ادامه بارندگی‌ها تا پایان سال جاری میزان ذخیره آب پشت سد‌ها به گونه‌ای باشد که تولید انرژی توسط واحد‌های برق‌آبی کشور با حداکثر ظرفیت در پیک سال آینده صورت پذیرد.

وی خاطرنشان کرد: با وجود بارندگی‌های مناسب دو ماه اخیر، افت بی‌سابقه بارش‌های سال آبی گذشته موجب شده است تا انرژی تولید شده از واحد‌های برق‌آبی از ابتدای سال جاری تا دهم آذرماه به هفت هزار و ۷۳۸ گیگاوات ساعت برسد که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته حدود ۴۰ درصد کاهش یافته است.

استیری در بخش دیگری از سخنان خود گفت: هم‌اکنون جهت ذخیره آب پشت سد‌ها برای تولید انرژی حداکثری و مشارکت تأسیسات برق‌آبی در پیک سال ۹۸ برنامه تعمیرات نیروگاه‌های برق آبی در نیمه دوم سال جاری در دست انجام است.

مدیر مرکز مدیریت نیروگاه‌های برق‌آبی کشور تاکید کرد: براساس برنامه‌ریزی صورت گرفته از تعداد ۱۲۹ واحد برق‌آبی در دست بهره‌برداری با ظرفیت ۱۲۰۱۱ مگاوات، ۱۲۷ واحد به ظرفیت ۱۲۰۱۰ مگاوات دارای برنامه تعمیرات بوده و دو واحد به ظرفیت یک مگاوات در اختیار پیمانکار است.

استیری با اشاره به اینکه تعمیرات ۱۸ واحد به ظرفیت دو هزار و ۲۷۲ مگاوات در دست انجام است، ادامه داد: تعمیرات ۷۴ واحد به ظرفیت پنج هزار و ۸۳۳ مگاوات به اتمام رسیده است و تعمیرات ۳۶ واحد باقی مانده به ظرفیت سه هزار و ۹۰۴ مگاوات در زمان باقی مانده تا انتهای سال جهت آمادگی حداکثری پیک در تابستان سال آینده انجام خواهد شد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *