صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

گرمای هوا در چهارگوشه جهان/دوران جوشش جهانی فرا رسیده؟

۰۷ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۲:۴۰:۲۷
کد خبر: ۴۷۲۶۱۵۷
دبیرکل سازمان ملل به تازگی درباره عواقب گرمایش شدید زمین هشدار داد و گفت دوران جوشش جهانی فرارسیده است.

خبرگزاری میزان - گرم‌ترین دوره ۳ هفته‌ای تاریخ در این ماه به همراه مجموعه‌ای از گرم‌ترین روز‌ها ثبت شده است، در حالی که دمای اقیانوس‌ها در بالاترین سطح ثبت شده خود برای این زمان از سال است.

«آنتونیو گوترش»، دبیرکل سازمان ملل پس از اینکه دانشمندان تایید کردند که جولای گرمترین ماه ثبت شده در جهان است، گفت: دوران گرم شدن کره زمین به پایان رسیده و دوران جوشش جهانی فرا رسیده است. 

«گوترش» پس از تایید سازمان جهانی هواشناسی و سرویس تغییرات آب و هوایی «کوپرنیک» کمیسیون اروپا که یک سری از رکورد‌های آب و هوایی شکسته شده است و جولای ۲۰۲۳ در مسیر تبدیل شدن به گرم‌ترین رکورد تاریخ قرار دارد، کنفرانس مطبوعاتی برگزار کرد.

به گفته وی، در روز‌های آینده، رکورد‌ها در سراسر جهان خواهد شکست. برای دانستن این موضوع لازم نیست تا پایان ماه منتظر بمانیم. 

دبیرکل سازمان ملل به عواقب این موضوع اشاره کرد و آن را واضح و غم انگیز توصیف کرد. 

افزایش متوسط دمای کره زمین نتیجه انتشار گاز‌های گلخانه‌ای است که مقدار زیادی از گرمای خورشید را در جوّ به دام می‌اندازد.

بر اساس تجزیه و تحلیل شبکه جهانی آب و هوا، افزایش متوسط دمای کره زمین دمای امواج گرما را در اروپا، آسیا و آمریکای شمالی افزایش داده و آن‌ها را کشنده‌تر کرده است. 

دبیرکل سازمان ملل همچنین گفته است که برای دانشمندان و کارشناسان روشن و واضح است که مقصر این وضعیت خود انسان‌ها هستند.

موج گرما در آمریکا

به گزارش «رویترز»، ده‌ها میلیون آمریکایی با موج گرمای بی‌امان در غرب میانه و ساحل شرقی مواجه هستند و انتظار می‌رود تا آخر هفته نیز ادامه داشته باشد.

سرویس ملی هواشناسی آمریکا (NWS) اعلام کرد که بیش از ۱۷۵ میلیون نفر در این کشور حداقل تا بعد از ظهر امروز (به وقت محلی) تحت هشدار‌ها و توصیه‌های مربوط به گرمای بیش از حد باشند.

شاخص گرما در بسیاری از نقاط آمریکا به بالای ۱۰۰ درجه فارنهایت(۳۸ درجه سانتیگراد) رسیده است.

برخی از بزرگترین شهر‌های این کشور از جمله شیکاگو، نیویورک و فیلادلفیا، مراکز خنک کننده را در کتابخانه‌های عمومی و مراکز اجتماعی برای کسانی که قادر به فرار از دمای گرم نیستند، باز کرده‌اند.

 

 

مقام‎های شهر بوستون پس از اعلام وضعیت اضطراری گرما، اعلام کردند که گرمای شدید می‌تواند برای سلامتی خطرناک و حتی کشنده باشد.

مقام‎های شهری و پیش‌بینی‌ها از مردم می‌خواهند که از هوای گرم دوری کنند، زیرا این هوا می‌تواند باعث بیماری‌های مرتبط با گرما شود، به‌ویژه برای کسانی که کار می‌کنند یا در فعالیت‌های خارج از خانه شرکت می‌کنند.

گرمای شدید در اروپا


گرمای شدید در این ماه جنوب اروپا را تحت تاثیر قرار داده است و گرمای شدید شرایط را برای آتش‌سوزی‌های جنگلی در برخی از کشور‌ها فراهم کرده است.

«واسیلیس کیکیلیاس»، وزیر حفاظت مدنی یونان، گفت که آتش سوزی‌های شعله‌ور در سراسر یونان تحت کنترل درآمده است. 

به گفته وی، شماری از غیرنظامیان در ۱۰ روز گذشته پس از وقوع ۶۶۷ آتش سوزی در اراضی جنگلی در سراسر این کشور جان خود را از دست داده‌اند.

 

 

با این حال، سازمان آتش نشانی یونان هشدار داد که باد‌های شدید پیش بینی شده می‌تواند شعله‌های آتش را دوباره شعله‎ور کند.

آتش‌سوزی‌های جنگلی به دلیل افزایش دما و باد‌های شدید، گردشگران و ساکنان مناطق مختلف در یونان را تحت تأثیر قرار داده است، به‌ویژه در جزایر «رودس»، «کورفو» و «اویا».

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *