صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

سودان در رویارویی با آینده‌ای ناشناخته

۰۴ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۷:۴۳:۲۶
کد خبر: ۴۷۲۵۸۶۸
بحران در سودان و درگیری چند ماهه به نظر می‌رسد پشت پرده‎‌ای فراتر از دستیابی به قدرت داشته باشد.

خبرگزاری میزان - این مسئله درست نیست که جنگی که صد روز پیش در سودان آغاز شد صرفا کشمکشی بر سر دستیابی به قدرت باشد؛ اگر چنین بود، تلاش‌های ادامه‌دار عربی و منطقه‌ای در راستای رسیدن به فرمولی برای حل و فصل موفقیت آمیز بود و طرف‌های درگیری متقاعد می‌شدند که این جنگ به پیروزی منجر نمی‌شود.

اگر گزارش‌هایی که از نقشه شیطانی با هدف تجزیه سودان صحبت می‌کنند، درست باشند که احتمالا درست هستند؛ بنابراین نبرد‌ها متوقف نخواهند شد بلکه احتمالا گسترش می‌یابند و شامل مناطق دیگر نیز می‌شوند به ویژه به خاطر حضور ارتش‌های محلی متعدد در مناطق مختلف که در آمادگی کامل برای ورود به میدان جنگ هستند.

توطئه تجزیه سودان به بهانه‌هایی نیاز دارد که فراهم خواهد شد تا جهان متقاعد شود که «توقف جنگ» محال است و در نهایت چاره‌ای جز تجزیه به عنوان تنها راه حل وجود ندارد (مانند آنچه در سال ۲۰۱۱ در خصوص جنوب سودان اتفاق افتاد).

این نقشه‌ی جدیدی نیست بلکه اصل آن به طرح «خاورمیانه جدید» و «هرج و مرج خلاق» بازمی‌گردد؛ اگرچه سودان در آن زمان بهره‌ای از آن هرج و مرج خلاق نبرد؛ اما دوره‌ای خطرناک‌تر را تجربه کرد که همان جدا شدن بخشی از این کشور بود؛ اما شرایط بین‌المللی کنونی و درگیری قدرت‌های بزرگ بر سر قاره آفریقا دوباره باعث مطرح شدن مسئله تجزیه شده است تا روند صف‌بندی در شرق این قاره سیاه را تسهیل کند.

احتمالا ساده‌ترین راه برای رسیدن به این هدف تجزیه سودان به سه حاکمیت مستقل کوچک است؛ نخست در منطقه نوبه، دومی در شمال سودان و سومی در دارفور که مملو از طلا، اورانیوم و نفت است و برای رسیدن به این هدف باید همبستگی جامعه در سودان از میان برود و این امر تنها از طریق جنگ کنونی و تشدید اختلافات قبیله‌ای و منطقه‌ای امکان پذیر خواهد بود.

 در میان این نگرانی‌ها مصیبت انسانی افزایش می‌یابد و وسعت فاجعه بیشتر می‌شود. دراین راستا آمار و ارقام به ما چه می‌گویند؟
_ بیش از سه میلیون آواره سودانی وجود دارد که به خاطر نبرد‌ها مجبور به فرار به سمت مصر، چاد و سودان جنوبی شده‌اند.
_ گزارش‌های بین‌المللی از کشته شدن بیش از ۳ هزار سودانی و مجروح شدن دو برابر این رقم در درگیری‌ها خبر می‌دهند.
_ بیش از ۹۰ درصد بیمارستان‌ها قادر به خدمت‌رسانی نیستند.
_ گزارش‌های منابع مختلف غارت گسترده مغازه‌ها، خانه‌ها و بازار‌های تجاری را تایید می‌کنند.
_ فولکر تورک، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل در گزارش خود گفته است که دست کم ۵۳ زن و دختر مورد تجاوز جنسی قرار گرفته‌اند.

این موارد برخی از جنبه‌های فاجعه - توطئه گفته شده است؛ آن‌ها اعدادی تکان دهنده و وحشتناک هستند.

انتهای پیام/


برچسب ها: سودان دارفور

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *