صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

بازگشت وانگ یی به راس وزارت خارجه چین/ چرا کین گانگ برکنار شد؟

۰۴ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۱۸:۳۳
کد خبر: ۴۷۲۵۷۶۴
رسانه‌های چین به تازگی اعلام کردند که وانگ ویی بار دیگر به عنوان وزیر خارجه این کشور و جایگزین کین کانگ شده است.

خبرگزاری میزان - «کین گانگ»، وزیر خارجه چین چهار هفته پس از آخرین حضور در انظار عمومی از سمت خود برکنار شد. 

رسانه‌های دولتی چین اعلام کردند «گانگ»، که تنها ۷ ماه این سمت را برعهده داشت، جای خود را به «وانگ یی» خواهد داد.

هیچ دلیلی برای این موضوع ذکر نشده است.

به گزارش «الجزیره»، غیبت مرموز «گانگ» ۵۷ ساله که زمانی فردی نزدیک به «شی جین پینگ»، رئیس جمهور چین در نظر گرفته می‌شد، گمانه‎زنی‌هایی گسترده‌ را برانگیخت.

مقام‎های چین پیش از این بدون اشاره به جزئیات، به موضوع سلامتی «گانگ» اشاره کرده بودند.

کین گانگ کیست؟

«کین» در سال ۱۹۶۶ در شهر «تیانجین» در شمال چین به دنیا آمد و در دانشگاه معتبر روابط بین‌الملل چین در پکن در رشته سیاست بین‌الملل تحصیل کرد و وارد فعالیت دیپلماتیک شد.

وی در چندین سمت در وزارت خارجه و همچنین در سفارت چین در انگلیس فعالیت کرد.

«کین گانگ» ۲ بار سخنگوی وزارت خارجه چین بین سال‌های ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۴ و افسر ارشد پروتکل بین سال‌های ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۸ بود و بر بسیاری از تعاملات «شی» با سران ارشد خارجی نظارت داشت.

وی در سن ۵۷ سالگی در دسامبر ۲۰۲۲ به یکی از جوانترین مقاماتی تبدیل شد که پس از ۲ سال نمایندگی سفارت چین در آمریکا به عنوان وزیر خارجه چین منصوب شد. 

یک کارشناس، می‌گوید: «کین» موفق شد در طول سال‌ها به چیزی دست یابد که برای سایر مقام‎ها چندین دهه طول می‌کشید.

 

 

وی به‌عنوان سخنگوی وزارت خارجه چین یکی از اولین دیپلمات‌هایی بود که در دفاع از سیاست خارجی قاطعانه‌تر این کشور، سبکی که به دیپلماسی «گرگ جنگجو» معروف شد، صحبت کرد.

«کین» که متاهل و دارای یک فرزند پسر است، پس از تصدی پست وزیر خارجه چین به کشور‌های مختلف از جمله چندین کشور در آفریقا و اروپا سفر کرد و در آنجا درخواست چین برای آتش‌بس در اوکراین را مطرح کرد. 

وی در اولین اظهارات خود به عنوان وزیر خارجه چین، گفت که در حل چالش‌های مشترک برای همه بشریت، دیپلماسی چین، خرد چینی، ابتکارات چینی و قدرت چین را ارائه می‌دهد.

این مقام پکن همچنین به عنوان یکی از جوان‌ترین وزرای خارجه چین به دوره خود به عنوان کوتاه‌مدت‌ترین مقام این کشور برای تصدی این پست پایان داد. 

وانگ یی کیست؟

«وانگ یی»، دیپلمات ارشد چین است که در سلسله مراتب دولتی به عنوان رئیس ارشد تصمیم‎گیری سیاست خارجی چین از «کین» مقام بالاتری داشت.

این مرد ۶۹ ساله از سال ۲۰۱۳ به بعد، یعنی تقریباً یک دهه سمت وزیر خارجه چین را برعهده داشت و همچنین در خلال غیبت «کین» در ماه گذشته، این سمت را به عهده گرفت. 

یک کارشناس معتقد است که نقش دوگانه «وانگ یی» باعث می‌شود برخی از تحلیلگران بر این باور باشند که انتصاب او می‌تواند موقتی باشد تا زمانی که وزیر خارجه جدید معرفی شود.

به گفته وی، «وانگ» با تجربه است، چهره‌ای آشنا و کسی که به عنوان یک نیروی تثبیت کننده در زمانی که با تحولات زیادی مشخص شده است، دیده می‌شود. 

 

 

«وانگ یی» که به زبان ژاپنی مسلط است، قبلا به عنوان سفیر چین در توکیو و رئیس دفتر سیاست‎گذاری چین در امور تایوان فعالیت می‌کرد.

وی همچنین به عنوان رئیس کمیسیون امور خارجی چین نقش مهمی در میانجی‌گری یک توافق صلح غیرمنتظره بین ایران و عربستان در مارس سال جاری داشت. 

در هفته‌های اخیر چه اتفاقی افتاده است؟

«کین» آخرین بار در ۲۵ ژوئن (چهارم تیر)، زمانی که با همتایان خود از روسیه، ویتنام و سریلانکا گفت‎وگو کرد، در انظار عمومی دیده شد.

از آن زمان وی در زمان فعالیت‌های دیپلماتیک شدید پکن، از جمله تلاش‌ها برای تثبیت روابط با واشنگتن، به طور آشکار غایب بوده است. 

«کین» قرار بود در چهارم جولای (۱۳ تیر ماه) با «جوزپ بورل»، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا دیدار کند، اما مقام‎های اتحادیه اروپا اعلام کردند که پکن بدون هیچ توضیحی مذاکرات را لغو کرد.

پس از آن، «کین گانگ» در نشست‌هایی با «جانت یلن»، وزیر خزانه‌داری آمریکا و «جان کری»، فرستاده آمریکا در زمینه آب‌وهوا شرکت نکرد. 

وزارت خارجه چین در ۱۱ جولای (۲۰ تیر)، اعلام کرد که وزیر خارجه به دلیل دلایل مربوط به سلامتی قادر به شرکت در جلسه‌ای در اندونزی نیست.

«وانگ یی» در جریان نشست وزرای خارجه در نشست سران انجمن کشور‌های جنوب شرقی آسیا(آسه آن) در جاکارتا در هفته گذشته، به نمایندگی از دولت چین حضور داشت. 

تحلیلگران می‌گویند که انتظار می‌رود تغییر ناگهانی مدیریت در وزارت خارجه چین باعث ایجاد تاثیراتی در صفوف دیپلماتیک پکن شود. 

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *