صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تقویت بازار سرمایه لزوم ایجاد تحول در نظام بانکی/نظام بیمه متاثر از تنگنا‌های ساختاری

۱۲ آذر ۱۳۹۷ - ۱۱:۳۹:۴۱
کد خبر: ۴۷۲۵۶۴
دسته بندی‌: اقتصاد ، عمومی
وزیر اقتصاد گفت: یکی از مسایل اساسی در ایجاد تحول در نظام بانکی، توجه به تقویت بازار سرمایه به شکلی است که بتواند بخشی از بار تامین مالی بنگاه‌های اقتصادی کشور را بر دوش بگیرد.

به گزارش گروه اقتصاد ،فرهاد دژپسند در مراسم معارفه معاون جدید امور بانکی، بیمه و شرکت‌های دولتی این وزارتخانه اظهار داشت: نظام‌های بانکی و بیمه‌ای کشور در حال حاضر از یک سو بخاطر تحریم‌های ظالمانه و از سوی دیگر، برخی مشکلات ساختاری، تحت فشار بوده و نیازمند تحول هستند.

وی گفت: بانک‌ها و بیمه‌ها بواسطه تحریم ها، تحت فشار قرار می‌گیرند و برای عبور از این شرایط، نیازمند عملکرد قوی‌تر از سوی مجموعه مدیران بانکی و وزارت اقتصاد به عنوان نهاد ناظر و سیاستگذار هستیم.

وزیر اقتصاد گفت: بانک محور بودن نظام تامین مالی کشور از دو جنبه قابل توجه است، ابتدا به دلیل اهمیت این موضوع، میزان نگاه‌های سخت گیرانه به نظام بانکی، شدت بیشتری می‌گیرد و در مرحله بعد، همین موضوع باعث می‌شود، همه آماده همکاری برای ایجاد تحول در نظام بانکی و رفع مشکلات آن باشند.

وی افزود: به همین سبب است که در حال حاضر، علاوه بر وزارت اقتصاد و بانک مرکزی، مجلس شورای اسلامی، دولت، شورای هماهنگی اقتصادی و حتی نهاد‌های فرا ملی آماده اند برای تامین مالیِ تحول در نظام بانکی کشور همکاری کنند.

وزیر اقتصاد گفت: یکی از مسایل اساسی در ایجاد تحول در نظام بانکی، توجه به تقویت بازار سرمایه به شکلی است که بتواند بخشی از بار تامین مالی بنگاه‌های اقتصادی کشور را بر دوش بگیرد.

دژپسند تصریح کرد: معاونت امور بانکی، بیمه و شرکت‌های دولتی وزارت اقتصاد دارای اشراف و ظرفیت‌های بالای کارشناسی و علمی و یکی از ارکان مهم در ایجاد تحول در نظام بانکی، بیمه‌ای و شرکت‌های دولتی کشور است.

دژپسند در ادامه اظهار داشت: نظام بیمه‌ای کشور نیز علاوه بر مشکلات ناشی از تحریم، متاثر از برخی تنگنا‌های ساختاری است که نیازمند خلاقیت، نوآوری و توجه به طرح‌های نوین بیمه‌ای و تجربیات موفق جهانی به منظور بومی سازی و اجرای آن در برنامه‌های آتی خود است.

وی با تاکید بر اهمیت واحد‌های پژوهش و تحقیقات در مجموعه بانک ها، بیمه‌ها و شرکت‌های دولتی، گفت: متاسفانه در دستگاه‌های دولتی، واحد‌های پژوهشی و تحقیقاتی بعد از مدتی تبدیل به دفاتر و ادارات کلِ فاقد خلاقیت و نوآوری شده اند و عملا درگیر روزمرگی اداری هستند.

وزیر اقتصاد در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به برخی در هم ریختگی‌ها و بی انضباطی‌های مالی از سوی دستگاه‌های دولتی، وزارت اقتصاد را دارای نقشی بسیار مهم در جلوگیری از حیف و میل منابع توصیف کرد.

وی تاکید کرد: باید بپذیریم همانقدر که سو استفاده یا همان «میل» کردن بیت المال عمل ناپسند و زیان باری است، «حیف» بیت المال نیز که ناشی از ناکارآمدی و بی تدبیری است امری غیرقابل چشم پوشی و از اسباب ایجاد بی اعتماد دولت نزد افکار عمومی می‌تواند باشد و من تاکید دارم که مدیران اقتصادی کشور به ویژه در مجموعه وزارت اقتصاد باید نسبت به هر دو عارضه با حساسیت بالا برخورد کنند.

در این مراسم به ترتیب، امیر باقری و عباس معمار نژاد به عنوان معاونین سابق و جدید امور بانکی، بیمه و شرکت‌های دولتی وزارت اقتصاد طی سخنانی به ارائه گزارش عملکرد و برنامه‌های خود پرداختند.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *