صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

استفاده از بانک‌های توسعه‌ای به عنوان ابزار‌های توسعه در اقتصاد کشور

۰۱ مرداد ۱۴۰۲ - ۰۸:۳۲:۴۹
کد خبر: ۴۷۲۵۰۳۴
دسته بندی‌: اقتصاد ، عمومی
خاندوزی گفت: دولت و بانک مرکزی باید نگاه خود به مجموعه بانک‌های توسعه‌ای به صرف اینکه از نظر عملکرد تجاری خوب عمل کنند و شاخص‌های آن‌ها در آستانه‌های خطر قرار نداشته باشد تغییر دهند و از بانک‌های توسعه‌ای به عنوان اهرم‌ها و ابزار‌های جدی توسعه بخشی در اقتصاد کشور بهره گیرند.

خبرگزاری میزان - به گزارش شادا، سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد، با اشاره به اهمیت و تمایز بانک‌های توسعه‌ای نسبت به سایر بانک‌ها گفت: متاسفانه در نظام بانکداری ما و در معیار‌های ارزیابی این تمایزات کمرنگ است، در حالیکه می‌توان بسیار بسیار بیش از آنچه که اکنون هست، از ظرفیت بانک‌های توسعه‌ای و تخصصی استفاده کرد.

خاندوزی در ادامه گفت: اساسأ می‌توان بانک‌های توسعه‌ای و تخصصی را با شاخص‌های دیگری سنجید و برای آن‌ها اهداف و مقررات متمایزی وضع کرد، که ثمره آن تامین مالی بیشتر و بهینه‌تر در بخش صنعت، صادرات و… از سطح فعلی خواهد بود.

وزیر اقتصاد اظهار داشت: جریانی در سنوات گذشته وجود داشت که تلاش می‌کرد الگویی که از طرف مقام پولی در نظر گرفته می‌شد و عمدتا نیز این الگوی بانک تجاری بوده که تلاش می‌کرده این جامه را بر قامت هر آن چیزی که بانک هست بپوشاند، به نحوی که حتی وقتی بانک قرض الحسنه ایجاد می‌شد نیز سعی می‌کردند آن را در قامت بانک تجاری ببینند.

خاندوزی با اشاره به اینکه این معضل شاید یکی از مهمترین کژکارکرد‌هایی است که در حدود طول سی سال گذشته در کشور وجود داشته است افزود: من به نوبه خود مکاتبه و گفتگو کرده‌ام و اجمالا نظر رییس کل بانک مرکزی نیز این است که ما در این زمینه باید قدری متفاوت و متمایز عمل کنیم.

وزیر اقتصاد در ادامه گفت: باید دولت و بانک مرکزی نگاه خود به مجموعه بانک‌های توسعه‌ای به صرف اینکه از نظر عملکرد تجاری خوب عمل کنند و شاخص‌های آن‌ها در آستانه‌های خطر قرار نداشته باشد تغییر دهند و به بانک‌های توسعه‌ای به عنوان اهرم‌ها و ابزار‌های جدی توسعه بخشی در اقتصاد کشور بهره گیرند.

خاندوزی در پایان ابراز امیدواری کرد با ایجاد یک دفتر تخصصی برای بانک‌های توسعه‌ای کشور در معاونت بانکی، بیمه و شرکت‌های دولتی وزارت اقتصاد شاهد شروع فصل جدیدی از عملکرد بانک‌های تخصصی و توسعه‌ای در کشور باشیم.

گفتنی است، در ادامه این نشست شریف زادهمعاون امور بانکی، بیمه و شرکت‌های دولتی وزارت اقتصاد، ضمن تقدیر از اقدامات مزده وحسینی سرپرست و مدیرعامل سابق بانک توسعه صادرات ایران، ابراز امیدواری کرد که با حضور افشین خانی مدیر عامل جدید بانک توسعه صادرات ایران که هم از خانواده نظام بانکی است و هم دارای تجربیات ارزنده در حوزه ارزی و بانکداری مرکزی است، این بانک تخصصی بتواند در مسیر پیشرفت و بهبود عملکرد‌ها گام بردارد.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *