صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

بحران پناهجویی انگلیس در نقطه اوج/افزایش انتقادها از طرح مهاجرتی دولت سوناک

۲۸ تير ۱۴۰۲ - ۱۴:۲۹:۲۰
کد خبر: ۴۷۲۴۴۹۹
دسته بندی‌: حقوق بشر ، عمومی
بحران پناهجویی در انگلیس با سیاست‌ها و طرح‌های ناکارآمد این کشور در زمینه مهاجرت در مسیر وخامت بیشتر پیش می‌رود.

خبرگزاری میزان – طرح‌ها و سیاست‌های ضد مهاجرتی انگلیس یکی پس از دیگری با دیوار بلند مخالفت‌ها مواجه شده و از اجرایی شدن باز می‌مانند.

پس از آن که دادگاه اروپایی حقوق بشر در سال گذشته و دادگاه تجدیدنظر لندن، پایتخت انگلیس ماه گذشته، طرح دولت انگلیس برای اخراج پناهجویان به روآندا به عنوان کشور امن ثالث را غیر قانونی اعلام کردند، اکنون بنادر انگلیس از پذیرش کشتی‌های در نظر گرفته شده برای اسکان پناهجویان خودداری کردند.

در عین حال، دولت انگلیس همچنان برای قانون و اجرایی کردن طرح‌های بحث برانگیز مهاجرتی خود تلاش می‌کند؛ کابینه «ریشی سوناک»، نخست وزیر انگلیس امیدوار است که از این طریق بتواند پناهجویان بازداشت شده را به سرعت به کشور‌های ثالثی مانند «روآندا» منتقل کند.

انگلیس در حالی اجرای طرح‌های ضد مهاجرتی را در دستور کار خود قرار داده که این کشور از امضاکنندگان کنوانسیون ۱۹۵۱ پناهندگان است؛ این کنوانسیون تصریح دارد که پناهجویان ممکن است مجبور شوند به طور غیرقانونی وارد یک کشور شوند.

مخالفت بنادر انگلیسی با پهلو گرفتن کشتی‌های اسکان پناهجویان

طرح بحث برانگیز اسکان پناهجویان در کشتی‌های مازاد اجاره‌ای، پس از ناموفق بودن اقدام دو کشتی در نظر گرفته شده برای این امر از پهلو گرفتن در بنادر انگلیس، کاملا بهم ریخته است.

بر اساس گزارش‌ها، دلیل مخالفت بنادر انگلیسی با استقرار کشتی‌های محل اسکان پناهجویان مخالفت‌های گسترده محلی با آن چه زندان‌های شناور پناهجویان توصیف شد، بود.

پهلو گرفتن موفقیت آمیز یک کشتی محل اسکان ۵۰۰ پناهجو نیز به بروز درگیری‌هایی میان موافقان و مخالفان این طرح منجر شد.

دولت انگلیس پس از ناکامی در استقرار دو کشتی مذکور بر اساس برنامه ریزی‌های انجام شده، آن‌ها را به صاحبان قبلی خود بازگرداند.

وزیر مهاجرت در سایه انگلیس ضمن انتقاد از شرح‌های شکست خورده دولت این کشور در زمینه بحران پناهجویی گفت که تعداد پناهجویان در این کشور ۹ برابر شده است.

بر اساس گزارشی از وضعیت یکی از این کشتی‌ها، برای این که دولت بتواند رقم ادعایی اسکان ۵۰۰ پناهجوی خود در این کشتی را اجرایی کند، باید آن‌ها را به صورت متراکم در حدود ۲۰۰ اتاق این کشتی اسکان دهد.

یک سخنگوی وزارت کشور انگلیس در این رابطه گفت که بررسی تمام گزینه‌های موجود برای استفاده از این نوع اقامتگاه ادامه خواهد داشت.

«صادق خان»، شهردار لندن، پایتخت انگلیس به شدت با طرح اسکان پناهجویان در کشتی‌ها مخالفت کرد و این طرح را عامل به خطر انداختن امنیت، سلامت و رفاه پناهجویان خواند.

درگیری پلیس با معترضان

اختلاف نظر میان موافقان و مخالفان استقرار «بیبی استکهلم»، کشتی محل اسکان پناهجویان در بندر «پورتلند» در جنوب غربی انگلیس با مداخله پلیس به خشونت کشیده شد.

«بیبی استکهلم» یکی از سه کشتی است که دولت انگلیس برای اسکان پناهجویان در نظر گرفته است؛ این کشتی با وسعتی به اندازه یک زمین فوتبال برای استقرار ۵۰۰ پناهجوی مرد ۱۸ تا ۶۵ ساله در نظر گرفته شده و در بندر «پورتلند» لنگر انداخته است.

دولت انگلیس به یک شرکت خصوصی ۱.۶ میلیارد پوند برای مدیریت «بیبی استکهلم» می‌پردازد؛ این سوای هزینه ۳۵ هزار پوندی به ازای هر تخت اشغال شده و کمک هزینه ۳۸۰ هزار پوندی است که دولت به شورای شهر «دورست» پرداخت کرد.

هشدار‌های سازمان ملل به انگلیس

آژانس‌های سازمان ملل هشدار می‌دهند که لایحه مهاجرتی انگلیس به طور قابل توجهی نقض حقوق بشر و قانون حمایت از پناهجویان است.

رئیس کمیساریای حقوق بشر و رئیس کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل در رابطه با لایحه اخیرا تصویب شده مهاجرتی انگلیس هشدار دادند.

آن‌ها تاکید کردند که قانون مذکور پناهجویان را در معرض خطر آزار و اذیت قرار داده و نقض حقوق بشر است.

«ولکر تورک»، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل، گفت: انجام اخراج تحت این شرایط برخلاف ممنوعیت‌های بازگرداندن و اخراج دسته‌جمعی، حقوق مربوط به دادرسی، زندگی خانوادگی و خصوصی، و اصل بهترین منافع کودکان پناهجو است.

کارشناسان پناهجویان و حقوق بشر سازمان ملل تاکید دارند که قانون جدید ضد مهاجرتی انگلیس وضعیت آسیب پذیری پناهجویان در این کشور را تشدید و بهره مندی آن‌ها از حقوق بشر را محدود می‌کند و بسیاری از آن‌ها را در معرض خطر بازداشت و فقر قرار می‌دهد.

اخراج پناهجویان افغانستانی از اقامتگاه‌ها

دولت انگلیس اقدام به اخراج پناهجویان افغانستانی ساکن در اقامتگاه‌های مهاجرتی کرده است؛ عمده این پناهجویان همکاران دولت انگلیس در دوره اشغال این کشور هستند.

شمار پناهجویان افغانستانی که اکنون در معرض بی خانمانی قرار دارند، به حدود ۸ هزار نفر می‌رسد.

شورا‌های محلی درباره افزایش بحران بی خانمانی پناهجویان افغانستانی در ماه آگوست سال جاری هشدار دادند.

بر اساس گزارش «گاردین»، این اقامتگاه‌ها برای اسکان پناهجویانی که با قایق‌های کوچک از مانش عبور کردند، تخلیه می‌شوند.

«سوئلا براورمن»، وزیر کشور انگلیس نامه‌های تهدیدآمیزی برای اخراج پناهجویان افغانستانی از این اقامتگاه‌ها ارسال کرده است.

انگلیس از اصلی‌ترین ناقضان حقوق پناهجویان

انگلیس دهه هاست که در راستای تعهدات بین المللی خود عمل نکرده است و با نقض قوانین بین المللی، پناهجویان را در معرض خطرات جدی از جمله برده داری مدرن و قاچاق انسان قرار داده است.

سیاست‌ها و طرح‌های ضد مهاجرتی انگلیس سبب شده تا از یک سو زندگی و جان پناهجویان در معرض خطر قرار گرفته و از سوی دیگر رویه‌ای نگران کننده مبنی بر نقض حقوق پناهجویان را رقم بزند.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *