ظرفیت ۱۰ میلیارد دلاری مبادلات تجاری ایران و مالزی
خبرگزاری میزان - به گزارش خانه ملت، محمدمهدی زاهدی رئیس گروه دوستی پارلمانی جمهوری اسلامی ایران و مالزی که بنا به دعوت مجلس نمایندگان مالزی، در رأس هیأتی از اعضای گروه دوستی پارلمانی با هدف دیدار و رایزنی با مقامات بلند پایه دولتی و پارلمانی به کوالالامپور سفر کرده است، در ادامه دیدارهای خود ضمن آشنایی با روند انتخابات و نحوه قانونگذاری در مجلس نمایندگان و سنای مالزی و همچنین بازدید از پارلمان این کشور با راملی محمد نور نایب رئیس مجلس نمایندگان مالزی دیدار و در خصوص موضوعات اقتصادی، سیاسی و پارلمانی گفتگو کرد.
محمد مهدی زاهدی در ابتدای این دیدار ضمن ابراز خرسندی از حضور هیأت پارلمانی جمهوری اسلامی ایران در مجلس مالزی بر نقش مهم دیپلماسی پارلمانی در تقویت همکاریهای فیمابین تاکید کرد و گفت: دیپلماسی پارلمانی نقش مهمی در تعمیق ارتباطات دو کشور دارد از این رو مجلس شورای اسلامی از توسعه مناسبات سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و بویژه پارلمانی با کشور مالزی استقبال و حمایت میکند.
وی با اشاره به دیدار روسای مجالس ایران و مالزی در حاشیهٔ اجلاس کشورهای اسلامی در الجزایر افزود: پارلمانهای دو کشور همکاری خوبی با یکدیگر دارند، لازم است از این ظرفیت برای گسترش بیش از پیش روابط استفاده نمود.
رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و مالزی در ادامه ضمن تاکید بر رفع موانع موجود در برقراری مجدد پرواز مستقیم تهران - کوالامپور، از آمادگی کشورمان برای توسعه همکاریهای فیمابین از جمله در زمینه گردشگری با ارائه تسهیلات بیشتر همچون روادید فرودگاهی خبر داد.
نماینده مردم کرمان در مجلس شورای اسلامی با انتقاد از سطح روابط اقتصادی و تجاری ایران و مالزی، گفت: با توجه به ظرفیتهای جمهوری اسلامی ایران در زمینههای مختلف از جمله بهداشت و درمان، معادن، نفت و گاز، علم و فناوری، هوا و فضا، نانو تکنولوژی، سلولهای بنیادین، متاسفانه سطح همکاریهای اقتصادی فیمابین رضایت بخش نیست. امیدواریم با بهره گیری از ظرفیتهای موجود بتوانیم حجم مبادلات تجاری دو کشور را به بیش از ده میلیارد دلار برسانیم.
وی افزود: موقعیت ژئوپلیتیک جمهوری اسلامی ایران در خلیج فارس و نیز مالزی در تنگه مالایا، میتواند به توسعه روابط فیمابین کمک نماید.
عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی در پایان این دیدار ضمن اشاره به اقدام موهن در سوئد در اهانت به قرآن کریم، این اقدام را محکوم و تصریح کرد: انتظار داشتیم همه کشورهای اسلامی یکصدا علیه این اقدام در سراسر دنیا و نیز در سازمان ملل قوی ظاهر شوند. معتقدیم اگر تمام امت اسلامی در جوامع بینالمللی با یکدیگر متحد شوند، دیگر اسلام هراسی در جهان رخ نخواهد داد.
نایب رئیس مجلس نمایندگان مالزی: برقراری مجدد پرواز مستقیم تهران - کوالالامپور توسط ماهان ایر در دستور کار است.
راملی محمد نور نایب رئیس مجلس نمایندگان مالزی نیز این دیدار ضمن ابراز خرسندی از حضور اعضای گروه دوستی پارلمانی ایران در مالزی، بر ارتقاء سطح همکاریهای اقتصادی و تجاری دو کشور تاکید کرد و بیان داشت: با توجه به نقش و جایگاه جمهوری اسلامی ایران در منطقه و نیز در سیاست خارجی دولت و پارلمان جدید مالزی، از هیچ کوششی برای تعمیق مناسبات فیمابین دریغ نخواهیم کرد.
وی در ادامه با اشاره به توقف پرواز مستقیم ماهان ایر به کوالالامپور افزود: برقراری مجدد پرواز مستقیم تهران - کوالالامپور توسط ماهان ایر در دستور کار وزارت راه و ترابری مالزی میباشد و در آینده نزدیک شاهد برقراری مجدد این ایر لاین که میتواند بستر مناسبی برای توسعه و گسترش همکاریهای دو کشور باشد خواهیم بود.
نایب رئیس مجلس نمایندگان مالزی در ادامه گفت: ثبات سیاسی که توسط دولت جدید در مالزی ایجاد گردید، تمرکز ما را بیش گذشته نسبت به تقویت و تحکیم همکاریها در حوزههای گوناگون با کشورهای اسلامی از جمله جمهوری اسلامی ایران کرده است.
شایان ذکر است علی اکبر علیزاده، حسین بامیری، جلیل مختار، اله ویردی دهقانی از اعضای دیگر گرو دوستی پارلمانی کشورمان که محمدمهدی زاهدی را در این سفر همراهی میکنند در خصوص تقویت تعاملات اقتصادی، فرهنگی و کشاورزی بویژه ارتباطات پارلمانی سخنانی ایراد کرده و بر ضرورت تداوم گفتگوها میان نمایندگان دو کشور تاکید کردند.
انتهای پیام/