مرزهای آمریکا و مکزیک؛ گورستان مهاجران و قربانیان باندهای جنایتکار
خبرگزاری میزان – کشف گورهای بی نشان و دسته جمعی در کشورهای آمریکایی به موضوعی معمولی تبدیل شده است.
گورهای بی علامت یکی پس از دیگری در محوطه مدارس سابق شبانه روزی ویژه کودکان بومی در کانادا کشف میشود؛ گورهای دسته جمعی مربوط به قربانیان تهاجم آمریکا به پاناما در سال ۲۰۲۱ این کشور کشف شد؛ کشف گور دسته جمعی ناشی از کودتای آمریکایی در شیلی از اوایل دهه ۲۰۰۰ در دستور کار قرار گرفت؛ گورهای جمعی کودکان بومی در محوطه مدارس سابق شبانه روزی کودکان بومی، گور دسته جمعی کشتار نژادی سال ۱۹۲۱ در سال ۲۰۲۰، گور دسته جمعی کارگران آفریقایی، ... در آمریکا کشف شد.
به تازگی ۱۱ گور بی نشان حاوی احتمالا ۲۲ جسد در شمال مکزیک کشف شد.
قربانیان خفته در گورهای بینشان و دسته جمعی در کشورهای آمریکایی، هر یک داستانی متفاوت دارند و دلیل جان باختن همه آنها یکی نیست.
برخی قربانی سیاستهای استعماری ضد بومی شدهاند، نژادپرستی و نسلکشی دلیل قتل عام برخی از آنان است، برخی به دلیل سیاستهای مداخله جویانه آمریکا کشته شدند، باندهای جنایتکار عامل کشتار برخی دیگر هستند، ...
مرز مشترک آمریکا و مکزیک را میتوان یکی از پر تراکمترین مناطق از جهت گورهای دسته جمعی و بی نشان دانست؛ عمده قربانیان دفن شده در این گورها مهاجرانی هستند که در مسیر مهاجرت به آمریکا به دلایلی مانند بیماری، گرسنگی، تشنگی، ... جان خود را از دست دادند.
برخی از گورها نیز اجساد قربانیان باندهای جنایتکار را در خود جای دادهاند.
قربانیان باندهای جنایتکار
بر اساس اعلام مقامهای مکزیکی قربانیان احتمالا ۱۰ تا ۱۴ ماه پیش در ایالت «تامائولیپاس»، به عنوان یکی از مناطق به شدت آسیب دیده از جنایتهای سازمان یافته در مکزیک دفن شدند.
مقامهای مکزیکی همچنین اعلام کردند که آمار دقیق و نهایی اجساد کشف شده در این گورهای بی نشان پس از بررسیهای لازم اعلام میشود.
«تامائولیپاس» با حدود ۱۳ هزار ناپدید شده پس از «جالیسکو» با ۱۵ هزار ناپدید شده دارای بیشترین آمار ناپدیدشدگان در مکزیک هستند.
ایالت «تامائولیپاس» محل درگیریهای مکرر میان گروههای جنایتکار سازمان یافته است که بر سر مسیرهای پر سود قاچاق مواد مخدر باهم میجنگند.
از سال ۱۹۶۲ تاکنون مکزیک بیش از ۱۱۰ مورد ناپدید شدن را ثبت کرده که اکثریت آنها به باندهای جنایی نسبت داده شدهاند؛ سازمان ملل از این بحران در مکزیک به عنوان یک تراژدی انسانی یاد کرده است.
این کشور همچنین بیش از ۳۵۰ هزار قتل را از زمان آغاز عملیات گسترده ضد باندهای قاچاق مواد مخدر در سال ۲۰۰۶ ثبت کرده است.
از ۱۶ هزار پرونده درباره ناپدید شدن افراد در مکزیک هیچ یک تا سال ۲۰۲۰ به دادگاه نرسیدند.
شمار قابل توجهی از بستگان قربانیان در پی ناامید شدن روندهای رسمی کشف گورهای بینشان عزیزان خود، شخصا با بیل و کلنگ مناطق مرزی مکزیک و آمریکا را جست و جو میکنند.
وب سایت «Nuevo Laredo»، به ناکافی بودن تحقیقات در مورد وضعیت ۱۰۰ هزار ناپدیده مکزیکی اشاره کرده و نوشت که ۵۲ هزار جسد ناشناس در سردخانهها و گورستانها وجود دارند؛ این رقم بدون احتساب بقایای انسانی است که به دلیل نرسیدن به وزن مورد نظر از فهرست خارج شدند.
گورهای بی نشان مهاجران
مرز آمریکا با مکزیک در سالهای اخیر بیش از هر زمان دیگری شاهد تلاشهای داوطلبانه برای کشف گورهای دسته جمعی و بی نشان مهاجرانی است که قربانی سیاستهای سختگیرانه و غیر انسانی مهاجرتی آمریکا شدند.
تاکنون گورهای بینشان زیادی متعلق به مهاجران از جمله کودکان و زنان در ایالت مرزی «تگزاس» آمریکا کشف شده است و دفن اجساد ناشناس به امری عادی تبدیل شده است.
بر اساس گزارشها شمار مهاجران جان باخته در مرز آمریکا و مکزیک در سالهای اخیر رشد قابل توجهی داشته است؛ گشت مرزی آمریکا گزارش داد که در سال مالی ۲۰۲۲، که به ۳۰ سپتامبر ختم شد، ۸۵۳ جسد پیدا شد که بیش از سه برابر آمار اجساد کشف شده در سال ۲۰۲۰ است که رقم ۲۴۷ بود.
در سال ۲۰۲۱ نیز ۵۵۷ مهاجر جان خود را در مرزهای آمریکا از دست دادند.
فقط در یکی از مناطق مرزی آمریکا که گشت مرزی معمولا یک تا ۵ جسد در سال کشف میکرد، در سال ۲۰۲۲ به طور متوسط ۳۰ جسد در ماه پیدا کرد.
در دهه گذشته گروههای داوطلب بقایای بیش از ۴۵۰ مهاجر را پیدا یا از طریق نبش قبر کشف کردند.
نکته قابل توجه اینکه، برخی از شهرهای مرزی آمریکا برای اجتناب از پرداختن هزینههای کشف تا دفن جسد، به راههای میانبری مانند دفن آنها در گورهای بدون علامت دست زدند.
گورهای مهاجران؛ نماد سیاستهای مرزی آمریکا
چند وقت پیش ویدئویی از گورستان محل دفن مهاجران در ایالت تگزاس منتشر شد؛ بسیاری از این افراد هنگام عبور از دره «ریو گرانده» جان خود را از دست دادند.
گورهای بینشان در ایالت «تگزاس» آمریکا در واقع نشان دهنده تلفات سیاستهای هولناک مهاجرتی این کشور به ویژه در دوران ریاست جمهوری «دونالد ترامپ» و «جو بایدن» هستند.
هیچ فردی نمیتواند حدس بزند که چند سال و چه میزان هزینه برای کشف گورهای بینشان و دسته جمعی مهاجران در مرزهای آمریکا نیاز است، اما با قطعیت میتوان که تغییر در سیاستهای مهاجرتی آمریکا و انسانی شدن آن میتواند به شکل قابل توجهی آمار مهاجران جان باخته در مرزهای این کشور را کاهش دهد.
استاد مردم شناسی دانشگاه ایالت «آریزونا» آمریکا میگوید که زمان آن فرا رسیده که آمریکا در استراتژی مهاجرتی خود تجدیدنظر و مسیرهای قانونی بیشتری برای مهاجرت ایجاد کند.
انتهای پیام/