صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

گزارشگر ویژه حقوق بشر نباید در یک حرکت ضد ایرانی شرکت کند/ اروپا در گفت‌وگو‌های برجامی در حال زمان خریدن است/ پاسخ به واکنش برخی سازمان‌های بین‌المللی نسبت به اعدام دو مفسد اقتصادی/ چهل سالگی انقلاب اسلامی ایران یک رخداد عظیم و مبارک و تجربه‌ای بینظیر است

۱۲ آذر ۱۳۹۷ - ۱۸:۲۸:۰۷
کد خبر: ۴۷۲۴۰۲
دسته بندی‌: حقوق بشر ، عمومی
محمد جواد لاریجانی به چهارمین دور گفتگو‌های بین ایران و اروپا که با محوریت برجام برگزار شد اشاره کرد و گفت: اروپا در زمینه گفت‌وگو‌های برجامی در حال زمان خریدن است.

دکتر محمدجواد لاریجانی دبیر ستاد حقوق بشر کشورمان در گفت‌وگوی تفصیلی با خبرنگار گروه حقوقی و قضایی به دیدار‌های مستمر این ستاد با سفرای خارجی اشاره کرد و گفت: سفرای کشور‌های مختلف اروپایی که در ایران ساکن هستند، بطور منظم با ستاد حقوق بشر در تماس می‌باشند.

وی گفت: بحث مهم در این دیدار‌ها نقش و جایگاه اروپا، رفتار و عملکرد اروپا در مورد حقوق بشر است. به نظرم رفتار اروپایی‌ها در بحث حقوق بشر بسیار رفتاری غیرقابل توجیه و رسوا است.

این مقام مسئول تصریح کرد: از یک طرف رفتار اروپایی‌ها کاملا مبتنی بر یک نوع پیش داوری و تبعیض است و از طرف دیگر آلوده به استانداردی دوگانه است. به عنوان مثال در یمن این چنین مردم دارند کشته می‌شوند و قحطی فشار فاجعه آمیز روی زنان و کودکان این کشور آورده است، اما کشور‌های اروپایی در این زمینه هیچ‌گونه اقدام عملی نمی‌کنند، فوقش آقای ماکرون (رئیس جمهور فرانسه) می‌گوید که وقت آن رسیده که جنگ یمن متوقف شود، البته وقتی توقف فروش سلاح به عربستان مطرح می‌شود می‌گوید این فریبکارانه است.

فرانسه، انگلیس و آمریکا در جنایاتی که در یمن انجام می‌شود، باهم شریک هستند

دبیر ستاد حقوق بشر ایران توضیح داد: ماکرون در این رابطه راست می‌گوید که این فریبکارانه است، چون واقعیت این است که فرانسه، انگلیس و آمریکا در جنایاتی که در یمن توسط نوکری به اسم عربستان سعودی دارد انجام می‌شود باهم شریک هستند.

وی به جلسه اخیر خود با سفیر بلغارستان اشاره کرد و گفت: ما این بحث را با سفیر محترم بلغارستان هم مطرح کردیم. امروز فرانسه، انگلیس، آمریکا، دانمارک و کشور‌های دیگر اروپایی مامن تروریست‌ها شده‌اند. تروریست‌هایی که حتی از داعش بدتر هستند. مگر منافقین با داعش چه فرقی دارند؟ منافقین نزدیک به ۱۷ هزار نفر از مردم بیگناه کشور ما را تکه پاره کردند، حتی برخی را زنده زنده پوست کندند. این‌ها مواردی است که سند و مدرک آن را به کشور‌های اروپایی ارائه دادیم. الان داعش را ببینید که چه کار می‌کرد؟ یا ببینید خاشقجی را چه کار کردند؟ همه روش‌ها یکی است. یعنی این‌ها یک خشونت بدون مرز دارند.

لاریجانی افزود: اتفاقا این‌ها از اصلشان دور مانده بودند و منافقین به اصلشان رجوع کردند. این‌ها نوکران آن‌ها بودند رفتند به دامنشان؛ لذا کشور‌های مذکور نمی‌توانند مدعی طرفدار حقوق بشر بشوند. حقوق بشری که با دفاع از تروریست‌هایی که در اهواز مردم بی گناه را به خاک و خون کشیدند می‌خواهد در دنیا توسعه پیدا کند این حقوق بشر نیست. این یک فریب بزرگ است.

دبیر ستاد حقوق بشر درباره قطعنامه حقوق بشر که به پیشنهاد کانادا توسط کمیته سوم اخیرا علیه ایران تصویب شد گفت: البته این اقدام جدید نیست. غربی‌ها از اول پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون حداقل سالی یک بار قطعنامه حقوق بشری علیه ما تصویب کرده اند. جالب این است که قبل از انقلاب نوکران غرب در ایران دیکتاتوری وحشتناکی داشتند، اما حقوق بشر هیچ آثار تخلفی از آن‌ها را منعکس نمی‌کرد. پس باید واقعیت مواضع غرب را کاملا توجه داشت.

گزارشگر ویژه حقوق بشر نباید در یک حرکت ضد ایرانی شرکت کند

وی گفت: البته در این اجلاس و در این کمیته کسی که به عنوان گزارشگر ویژه ایران انتخاب شده است مطالب خلاف واقعی بیان کرده است. ما معتقد هستیم که اولا این کار، تخلف به دستور‌العمل کاری او است، یعنی گزارشگر ویژه حقوق بشر نباید در یک حرکت ضد ایرانی شرکت کند. اگر هم شرکت کرد باید از این پستش استعفا داده و به این افرادی که علیه ما در رسانه‌های غربی تبلیغات می‌کنند ملحق شود؛ لذا فکر می‌کنیم کار این گزارشکر یک تخلف آشکار بوده است.

لاریجانی نسبت به اصل نصب گزارشگر ویژه هم انتقاد داشته و گفت: البته ما با نصب او به عنوان گزارشگر ویژه و یا نصب هرکس دیگری مخالف هستیم. همچنین ما هم به گزارش بسیار بی اساس این فرد که راجع به جمهوری اسلامی است و بدون پایه‌های موجه و قابل قبول ارائه شده و نیز به محتوای گزارش و هم به نحوه عرضه و بیانش ایراد داریم. چون این فرد در مصاحبه‌هایی که با رسانه‌های آمریکایی داشته گفته است که جمهوری اسلامی با محتوای گزارش مشکل ندارد، اما مثلا، چون من گزارشگر آن هستم با این موضوع مشکل دارند. خیر اینگونه نیست. ما هم به محتوای گزارش ایرادی اساسی داریم و هم به اصل نصب گزارشگر.

گزارشگر ویژه حقوق بشر بیشتر ترجیح می‌دهد چهره رسانه‌ای علیه ما باشد

وی با بیان اینکه این فرد نباید با رسانه‌های معاند ایران مصاحبه داشته باشد گفت: این فرد با رسانه‌های ضد ایرانی مصاحبه می‌کند که این یک تخلف دیگر برای او است. این امر نشان می‌دهد که وی به جای این که یک گزارشگر بی طرف باشد بیشتر ترجیح می‌دهد چهره رسانه‌ای علیه ما باشد. حالا قطع نظر از مسئله ما هم این تخلف را به شورای حقوق بشر منعکس کرده و خواهیم کرد.

دبیر ستاد حقوق بشر کشورمان به تلقّی غربی‌ها از حقوق بشر هم انتقاد کرده و گفت: من می‌خواهم بگویم که جمهوری اسلامی دو حرف خیلی اساسی در امر حقوق بشر دارد. حرف اول که بسیار کلیدی هم است این که جهان شمولی معناش تحمیل نیست. ملت ایران مانند هر ملت مسلمان دیگری حق مسلم خود می‌داند که برای زندگی مدنی خود عقلانیت اسلامی را انتخاب کند.

لاریجانی خاطرنشان کرد: هیچ نیرویی و هیچ مصوبه و قدرتی در جهان نباید ملت ایران را از این حق محروم کند. همان طور که ملت مصر و عربستان و بحرین را نباید محروم کند. این ملت‌ها باید بتوانند بر اساس عقلانیت اسلامی با روش‌های دموکراتیک زندگی خود را اداره کنند. به عبارت بهتر معنای جهان شمولی این نیست که ما زندگی مدنی خود را با الگوی غربی وفق دهیم، جهان شمولی این نیست که مثلا نحوه زندگی بی بند و بار غربی که با سبک زندگی ایرانی اسلامی ما مغایر است به عنوان سمبل آزادی در کشور‌ها رشد پیدا کند؛ لذا این تفکر را جهان شمولی نمی‌دانیم بلکه این سیاست را تحمیل یک تفکر و یک روش زندگی ناموفق و شکست خورده و مادی می‌دانیم.

حقوق بشر با فشار، تهدید، دروغ، تروریسم، استاندارد دوگانه و تبعیض پیشرفت و توسعه پیدا نمی‌کند

وی به سیاست دوم ایران هم اشاره کرد و گفت: حرف دوم ما این است که حقوق بشر با فشار، تهدید، دروغ، تروریسم، استاندارد دوگانه و تبعیض پیشرفت و توسعه پیدا نمی‌کند، بلکه راهکار پیشرفت احترام متقابل و گفت‌وگوی سازنده است. حال باید پرسید چه چیز مانع این گفت‌وگوی سازنده است؟ پاسخ این است که اولین مانع استاندارد دوگانه‌ای است که از طرف غرب ارائه می‌شود. یعنی اگر بنا باشد در کشوری مثل بحرین که مردمش می‌گویند ما فقط حق یک رای می‌خواهیم، اما اجازه‌ای داده نشود این یعنی استاندارد دوگانه.

لاریجانی گفت: به علت اینکه بحرین محل پایگاه‌های غربی‌ها بوده و نوچه آن‌ها است هیچ مشکل حقوق بشری نداشته باشد این یک تناقض است. یا عربستان سعودی و میانمار که کشور‌های مفتضحی هستند را ببینید که درباره نقض حقوق بشر به آن‌ها اشکالی وارد نمی‌شود. چون این‌ها رفیق آقای ترامپ هستند مشکلی ندارند. این صحبت آقای ترامپ که گفته است من می‌دانم چیز‌های بدی اتفاق افتاده، ولی ما منافع خودمان را داریم بسیار قابل توجه است که ماهیت آمریکایی‌ها را نشان می‌دهد.

اگر آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها شریک جنایاتی هستند که در منطقه ما رخ می‌دهد پس باید نتایج این شراکت را هم بپذیرند

دبیر ستاد حقوق بشر کشورمان در واکنش به این رویه آمریکا اظهار کرد: اگر آمریکا منافع خود را دارد دنبال می‌کند پس شریک همه جنایت‌هایی است که در منطقه رخ می‌دهد. اگر آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها شریک جنایاتی هستند که در منطقه ما رخ می‌دهد پس باید نتایج این شراکت را هم بپذیرند. چون دیگر نمی‌توانند بگویند که چرا منافع ما به خطر افتاد. طبیعتا حق مردم منطقه است که به کسانی که در حقشان جنایت کرده‌اند پاسخ دهند؛ بنابراین حرف ما این است که شرط اول گفت‌وگوی سازنده کنار گذاشتن استاندارد دوگانه است.

وی به تبعیض موجود در رفتار با کشور‌ها هم اشاره کرد و گفت: مسئله دوم برای یک گفت‌وگوی سازنده عدم تبعیض است. کشور ایران مهد تمد بشری است، اینجا گهواره تمدن بشری بوده است، اما به نظر آن‌ها کشور ما از لحاظ مدنیت کشوری ضعیف و پایین است.

لاریجانی توضیح داد: به نظر آن‌ها کشور‌هایی مثل دانمارک که از جمله کشور‌های (نردیک) هستند کشور‌های متمدنی هستند. اما باید دانست که این‌ها وایکینگ هستند. همانطور که می‌دانید وایکینگ‌ها وحشی و ویرانگرترین تبار‌های تاریخی هستند. در سفرنامه ابن بطوطه که هزار سال پیش نوشته شده و یکی از قدیمی‌ترین اسناد در این خصوص است آمده که مردم کشور‌های سوئد و کشور‌های نردیک مرده‌هایشان را می‌خوردند. حالا این‌ها آمده‌اند و برای ما راجع به مدنیت صحبت می‌کنند.

دبیر ستاد حقوق بشر ایران بیان کرد: این تبعیض خیلی مضحک است؛ یعنی در کشوری مثل سوئیس تا سال هزار و نهصد و هفتاد و خرده‌ای در بعضی کانتن‌ها زن‌ها حق رای نداشتند. کشوری مثل آلمان نمی‌تواند مدعی دموکراسی در دنیا باشد یا فرانسه و انگلیس و آمریکا هم همینطور است؛ بنابراین تبعیض نباید باشد. وقتی به ما نگاه می‌کنند باید بدانند که ما به عنوان مهد تمدن بشری تجربه عظیمی در فرهنگ داریم، چه در قبل از اسلام، چه بعد از اسلام. این هدیه بزرگ ما به بشریت بوده است. آن‌ها باید بدانند که علوم و فنون را ما رشد دادیم، نحوه زندگی را ما رشد دادیم. آنقدر زیبایی‌ها در زندگی مدنی ایران اسلامی ما وجود دارد که بی‌نظیر است. طبیعتا وجود تبعیض نمی‌گذارد که این تفاوت‌ها و پیشینه‌ها دیده شود.

این مقام مسئول به مانع دیگر در وقوع یک گفت‌وگوی سازنده اشاره کرد و گفت: سومین مانع بزرگ برای گفت‌وگوی سازنده در امر حقوق بشر این است که دفاع از حقوق بشر پوشش شده است برای کار‌های تروریستی. یعنی کسانی که جزو گروهک منافقین بوده و هستند یا جزو پژاک و الاحوازیه هستند اکنون مورد دفاع غربی‌ها قرار گرفته اند.

وی توضیح داد: این قبیل گروهک‌ها و تروریست‌ها اکنون مدافعان حقوق بشر شده‌اند و به آن‌ها می‌گویند مدافعان حقوق بشر. افراد و تفکری که با انفجار، با کشتن بیش از ۳۰-۴۰ نفر از مردم عادی در مراسم رژه اهواز، با تکه پاره کردن حدود ۱۷ هزار نفر از مردم دست شان به خون آلوده است اکنون مدافعان حقوق بشری شده‌اند. این حقوق بشر، حقوق بشری نیست که به آن افتخار کنیم.

لاریجانی افزود: این‌ها موانع مهم گفت‌وگوی سازنده است. بنابراین حرف ما در دنیا خیلی روشن و حرف بسیار منطقی است. ما طرفدار این نیستیم که با کسی صحبت نکنیم بلکه ما می‌گوییم صحبت باید سازنده باشد. یعنی اول احترام بگذار، استاندارد دوگانه و دفاع از تروریسم را کنار بگذار بعد بیا و ببین راجع به بشریت ما چه حرف‌های داریم که بزنیم.

بنده در مسئله برجام از ابتدا تقریبا یک بی اعتمادی را نسبت به آمریکا و هم اتحادیه اروپا کاملا لمس می‌کردم

دبیر ستاد حقوق بشر کشورمان در ادامه به چهارمین دور گفتگو‌های بین ایران و اروپا که با محوریت برجام برگزار شد اشاره کرد و گفت: ما از گفتگو‌هایی که دولت ایران با کشور‌های اروپا دارد دفاع می‌کنیم. البته شما نظر من را راجع به برجام می‌دانید. یعنی من از ابتدا با این روند گفتگو موافق نبودم، نه اینکه با گفتگو موافق نباشم بلکه تقریبا یک بی اعتمادی را نسبت به آمریکا و هم اتحادیه اروپا کاملا لمس می‌کردم. منتها برادران ما در دستگاه دیپلماسی و جناب آقای روحانی با خوش‌بینی بهتری به این گفت‌وگو‌ها نگاه کردند.

تحریم‌ها، تجاوز به حقوق تک تک ملت ایران است

وی اظهار کرد: طبیعتا همه ما رفع تحریم‌ها را می‌خواهیم. ما معتقدیم تحریم‌ها، تجاوز به حقوق تک تک ملت ایران است؛ بنابراین هیچ کس طرفدار این نیست که تحریم‌ها باشد. بنده معتقد هستم که چیزی از منافع برجام باقی نمانده است. البته اصلا بحث و اشاره به توافق برجام مستند قانونی درستی ندارد، چون برجام یک توافقی با حضور آمریکایی‌ها بود و بخش‌های مهمی از برجام مربوط به رفتار آمریکایی‌ها بود. اکنون وقتی آمریکا از برجام خارج شده است پس ما دیگر برجام به معنای واقعی آن نداریم بلکه یک "لاشه" داریم که اصطلاحاً بدان برجام می‌گوییم!

هرگز نباید به اروپایی‌ها امید ببنیدم

دبیر ستاد حقوق بشر تصریح کرد: اکنون یک مقدار از برجام باقی مانده که سنگینی آن بر روی ما خیلی زیاد است. یعنی ما فعالیت‌های هسته‌ای خود را تقریبا متوقف کرده‌ایم و هزینه‌های سنگین را بابت برجام پرداختیم، در چارچوب برجام ما دست‌وبال نیرو‌های علمی‌مان را بستیم و گفتیم متوقف شوند. البته این کار از نگاه به مقوله وفای به عهد یک کار قابل قبول است.

این مقام مسئول افزود: در قضیه برجام دولت محترم ما بیشترین حسن نیت را نشان داد. آقای عراقچی که در این گفتگو‌ها نماینده کشور ایران است یک دیپلمات ورزیده است و ان شاالله می‌تواند موفق شود، ولی به نظر ما هرگز نباید به اروپایی‌ها امید ببنیدم. یعنی باید رسما به دولت‌های اروپایی اعلام کنیم که راه آمدن ما در قضیه برجام یک اقدام برمدار حسن نیت است. به عبارت بهتر ایران هیچ تعهد بین‌المللی برای انجام دادن تعهدات مندرج در برجام ندارد. چون آن‌ها تعهدات را از بین برده‌اند؛ بنابراین همانطور که آقای عراقچی گفت: اگر منافع ما قابل دست یابی نباشد ادامه حضور در برجام میسر نیست. یعنی دیگر لازم نیست همین تعهدات را که در تتمه برجام باقی مانده را رعایت کنیم؛ لذا ادامه فعالیت ما در توافقنامه برجام صرفاً از روی حسن نیت است.

اروپا در زمینه گفت‌وگو‌های برجامی در حال زمان خریدن است

لاریجانی با بیان اینکه به نظر می‌رسد اروپا در زمینه گفت‌وگو‌های برجامی در حال زمان خریدن است گفت: به نظرم اروپایی‌ها اصلا در این گفتگو‌ها جلو نیامدند. اروپایی‌ها مقداری حرف و تعارف تحویل ما دادند و بیان کردند که از لحاظ سیاسی مایلند با ما همکاری و تعامل داشته باشند. اما آن‌ها در این گفت‌وگو‌ها دو کار را دارند انجام می‌دهند که به نظر ما قابل قبول نیست. یکی اینکه دارند قضیه را کش می‌دهند. یعنی ما داریم زمان را کاملا از دست می‌دهیم و این قابل قبول نیست که هرچقدر خواستند موضوع کش بدهند. اروپایی‌ها باید بدانند که زمان آن‌ها تمام شده و باید موضع خود را به صورت شفاف اعلام و به آن عمل کنند.

وی خاطرنشان کرد: نکته دوم این است که اروپایی‌ها سعی دارند بشقاب را برای آمریکایی‌ها خوشمزه کنند. مثلا دائما راجع به رفتار ما در موضوعات دیگر صحبت کرده و علیه ما موضع بگیرند. مثلا اتهام تروریسم بودن را به ما بچسبانند در حالی که تروریست‌ها در پایتخت‌های آن‌ها هستند. یا مثلا مسائلی که مربوط به داخل ایران را مطرح می‌کنند تا به آمریکا بگویند که ببین درست است که ما می‌خواهیم برجام را نگه داریم، ولی در موارد دیگر علیه ایران هستیم. باید به اروپایی‌ها گفت که این بشقاب رنگین هم می‌افتد و می‌شکند.

واکنش به تظاهرات مردم فرانسه در روز‌های اخیر

دبیر ستاد حقوق بشر در ادامه به تظاهرات مردم فرانسه در روز‌های اخیر هم اشاره کرد و گفت: آقای ماکرون باید در صدد باشد کشور خود را به درستی اداره کند. ببینید اگر یک دهم و حتی یک صدم این تظاهرات در گوشه‌ای از ایران رخ می‌داد آن‌ها چگونه موضوع را در بوق و کرنا می‌کردند؟ شما می‌بینید که چند نفر از کارگران ما در جایی نسبت به موضوعی اعتراض دارند. حکومت ما که حکومت دیکتاتوری نیست. دولت ما خودش را خادم ملت و گاهی اصلا نوکر مردم معرفی می‌کند؛ لذا می‌روند می‌نشینند با کارگران صحبت می‌کنند و موضوع را حل و فصل می‌کنند.

این مقام مسئول ادامه داد:، اما اتفاقاتی که در فرانسه می‌افتد را ببینید که هزاران نفر دستگیر شدند، چندین نفر کشته شدند و صد‌ها نفر مجروح. این‌ها کار‌ها چیست؟ این‌ها ضد حقوق بشر نیست؟ آیا مردم فرانسه حق ندارند اعتراض کنند؟ آیا پلیس باید با این‌همه خشونت معترضین را بزند و سرکوب کند؟ بنابراین دولت فرانسه قبل از اینکه برای دیگران نسخه بنویسد باید به رکورد و عملکرد خود یک نگاه بیاندازد.

لاریجانی بیان کرد: دیگر دوران تکبر گذشته است. اینکه کسی در کاخ الیزه بنشیند و برای جهان نسخه بنویسد گذشته است. همچنین آقای ترامپ هم باید بداند که این دوران گذشته است. این که در کاخ سفید بنشیند و برای دنیا نقشه بچیند، دندان تیز کند و خط و نشان بکشد گذشته است. این کار تبدیل به یک مسخره شده است و کسی دیگر این حرف‌ها را قبول نمی‌کند. دولت بریتانیا هم نمی‌تواند از وضعیت اسف بار رفتاری خود چه در داخل و چه در حمایت بلکه مشارکت و مباشرت در جنایات منطقه خود را تبرئه کند.

توصیه‌ای برای اروپایی‌ها

وی در توصیه به اروپایی‌ها گفت: لذا توصیه مان به اروپا این است که در قضیه برجام از این دو ترفند که بیان شد اجتناب کند. یعنی از کش دادن بیخود مسئله و عدم انجام تعهداتی که قولش را داده خودداری کرده و دیگر اینکه سعی نکند دل آمریکا را با رنگین کردن بشقاب اتهامات به ما به دست آورد.

محمدجواد لاریجانی دبیر ستاد حقوق بشر ایران در ادامه به عصبانیت مردم تونس و مصر از سفر بن‌سلمان به این کشور‌ها پرداخت و گفت: در ابتدا باید دانست که اصلا این سفر‌ها برای شست‌وشوی چهره کریه این حکومت است. طراح این سفر‌ها هم خود آمریکاست.

وی گفت: حال چرا آمریکا این سفر‌ها را به عربستان پیشنهاد کرده است؟ چون بنده فکر می‌کنم قتل جمال خاشقجی با سیگنال نه تنها دولت بلکه با سیگنال ترامپ و خانواده اش بوده است. باید سوال کرد که چرا این میزان حساسیت بخصوص از سوی دموکرات‌ها نسبت به کشتن یک فرد خبرنگار وجود دارد؟ خیلی از مردم دنیا هستند که دارند توسط این حکومت تکه پاره می‌شوند. اما نکته این است که به نظرم خاشقجی به اطلاعات خوبی از روابط مالی ترامپ و خانوادش با بن‌سلمان دست پیدا کرده بود.

این مقام مسئول خاطرنشان کرد: لذا ترامپ شخصا به دولت بن‌سلمان عربستان توصیه کرده است که این فرد را حذف کنید. بله نحوه حذف هم روشی است که داعشی‌ها افراد را حذف می‌کردند. یعنی منظور این است که داعشی‌ها از همین حکومت‌ها تولید شدند. مثلا اگر فردا روزی معلوم شود بخشی از اعضای بدن خاشقجی را بن‌سلمان کباب کرده و خورده است نباید تعجب کنیم. چون این روشی است که آن‌ها از قبل داشته‌اند و داعش نمونه‌ای از رفتار وحشیانه‌ای است که آمریکا و دوستانش در دنیا دارند.

عربستان سعودی از گذشته با رژیم صهیونیستی رابطه داشته است

دبیر ستاد حقوق بشر با بیان اینکه عربستان سعودی از گذشته با رژیم صهیونیستی رابطه داشته است گفت: آنچه واقعیت دارد این است که این مسائل باعث گردید عربستان چهره پنهان خود را آشکار کرده و حیثیت خود را از دست بدهد. اینکه عربستان با رژیم صهیونیستی پشت پرده کار می‌کرد کاملا برای دهه‌ها روشن بود، ولی پنهان بود. این‌ها مدعی بودند که ما خادم‌الحرمین هستیم، لذا در جهان اسلام بخصوص در میان اهل سنت یک احترام دینی داشتند. در حالی که این‌ها بی‌دین‌ترین افراد هستند.

وی توضیح داد: این‌ها در ظاهر دین دارند و به اسلام اعتقاد دارند، ولی در باطن هیچ چیزی از اسلام ندارند. این‌ها هیچ شباهتی به زندگی پیامبر گرامی اسلام و خلفای بعد از ایشان ندارند. منتها اکنون دیگر این نقاب افتاده است.

اکنون نگرانی ترامپ این است که اگر در عربستان بن سلمان جابجا شود امنیت اسرائیل در آینده به هم می‌خورد

دبیر ستاد حقوق بشر به نگرانی آمریکا در جابجایی بن سلمان اشاره کرد و گفت: اکنون نگرانی ترامپ این است که اگر در عربستان بن سلمان جابجا شود امنیت اسرائیل در آینده به هم می‌خورد. اکنون رژیم صهیونیستی رسما اعلام کرده است که ما ۵۰ سال منتظر ظهور بن‌سلمان بودیم؛ لذا روی کار آمدن این فرد با همین حساب بوده است؛ لذا برنامه اقدام آمریکا روشن است: آماده کردن شاهزاده‌ای مناسب برای تضمین منافع آمریکا و تغییر بدون دردسر، این کار حدود یکسال تقریباً وقت می‌خواهد؟!

دشمنی عربستان با ایران هم طرح صهیونیستی-آمریکایی است

لاریجانی به رابطه ایران و عربستان هم پرداخت و گفت: دشمنی عربستان با ایران هم طرح صهیونیستی-آمریکایی است. این موضوع کاملا روشن است که جنایاتی که در یمن اتفاق می‌افتد طرح صهیونیستی-آمریکایی است؛ بنابراین من بعید می‌دانم که بن سلمان بتواند چهره خود را بازسازی کند.

این مقام مسئول ادامه داد: من احتمال قوی می‌دهم که بعد از این تحرکات، در داخل عربستان به یک جمع بندی می‌رسند که برای مدت حتی موقت هم شده است بن سلمان یک قدم عقب نشینی کند و افراد دیگری عهده‌دار مسئولیت شوند. یعنی یک دوره چند ساله‌ای بگذرد و بن‌سلمان از این سمت فاصله بگیرد، البته او در این مدت بدون سمت نخواهد بود و منتظر پادشاهی خواهد ماند. با این حال من بعید می‌دانم این قبیل حرکت‌ها بتواند او را نجات دهد.

پاسخ به واکنش برخی سازمان‌های بین‌المللی نسبت به اعدام دو مفسد اقتصادی

دبیر ستاد حقوق بشر در ادامه به واکنش برخی سازمان‌های بین‌المللی نسبت به اعدام دو مفسد اقتصادی اشاره کرد و گفت: سازمان‌های به اصطلاح حقوق بشری در این خصوص چند جور انتقاد داشتند. یک جور انتقاد به اصل اعدام بود که می‌گویند به هر دلیلی که این افراد اعدام شده‌اند ما مخالفیم.

وی بیان کرد: یک تبلیغات دیگر علیه این اقدام دستگاه قضایی وجود دارد که مثلا این‌ها که مجازات شدند کله کوچک‌های فساد اقتصادی بوده اند. اما به نظر من این تبلیغات به اصطلاح پوشاندن مسئله است.

این مقام مسئول خاطرنشان کرد: این افراد شبکه بزرگی از فساد بودند. بر اساس اطلاعاتی که دستگاه امنیتی به تشکیلات قضایی داد و اطلاعاتی که از پرونده قضایی به دست آمد این پرونده یک پرونده ساده و کوچک نبوده است.

دبیر ستاد حقوق بشر کشورمان ادامه داد: این پرونده با همه ابعادش با دقت بررسی و مشخص شد این افراد توانسته بودند با اقداماتی که داشتند زندگی میلیون‌ها نفر از مردم را به سختی بیندازند و به امنیت کشور صدمه بزنند؛ بنابراین این‌ها مهره‌های درشتی بودند که مجازات شدند.

لاریجانی بر هدایت شدن این باند در خارج از مرز‌ها تاکید کرد و گفت: من این موضوع را قبول دارم که هدایت این‌ها یک رگه بیرون مرزی داشته است. رگه‌های داخل مرز را که از مسئولین بودند تحت پیگرد قرار داده اند و بعضی‌ها دستگیر شدند و برخی هم ممنوع‌الخروجی هستند تا به اتهاماتشان رسیدگی شود. اما حتما رگه بیرون مرز هم داشته اند.

وی در توضیح این مسئله تصریح کرد:، چون پدیده‌ای که ما با آن روبرو هستیم یک نکته مهم دارد و نکته دقیقش این است که ما با یک فتنه اقتصادی روبرو هستیم که بر آثار عدم کارآمدی سوار شده است؛ لذا در این موضوع دو دو تا پدیده وجود دارد. یکی فتنه اقتصادی و یکی هم عدم کارآمدی.

اکنون یک فتنه اقتصادی داریم که شبیه فتنه سال ۸۸ است

دبیر ستاد حقوق بشر کشورمان مشکلات اقتصادی اخیر را مشابه فتنه ۸۸ دانسته و گفت: ما اکنون یک فتنه اقتصادی داریم که شبیه فتنه سال ۸۸ است. در فتنه سال ۸۸ ماجرا از بیرون هدایت می‌شد و در داخل هم یک عده افراد داشتند که اهداف آن‌ها را دنبال میکردند. در فتنه ۸۸ شعار فتنه گران این بود که رای من کو؟ اما اینجا شعارشان این است که پول من کو؟ در هر دو فتنه هدف این بوده و است که می‌خواهند مردم را به کف خیابان بکشند و هر دو می‌خواهند به اصل نظام صدمه بزنند.

وی خاطرنشان کرد: لذا هدایتی بیرونی در قضایای اقتصادی کنونی وجود دارد. البته باید در برخورد با فتنه‌ها و عدم ناکارامدی‌ها تفاوت قائل شد. چون فتنه یک نوع برخورد دارد و عدم کارآمدی یک برخورد دیگر.

این مقام مسئول عنوان کرد: در برخورد با فتنه همانطور که مولا علی (ع) فرمودند: باید چشم فتنه را درآورد و فتنه را کور کرد؛ لذا برخورد قاطع قضایی برای همین است. باید برخورد امنیتی و قضایی باشد که قوه قضاییه آمادگی خود را در این خصوص نشان داد. این نوع برخورد متناسب با قسمت فتنه است.

لاریجانی در رابطه با نحوه مواجهه با عدم کارآمدی هم گفت:، اما علاج عدم کارآمدی یا افت شدید کارآمدی برخورد قضایی نیست، بلکه علاجش یک مدیریت جهادی است. جناب آقای روحانی اکنون مورد حمایت قوی همه است و همه دوست دارند که آقای روحانی در در بهبود کارآمدی کشور موفق شود.

طرفدار تز‌های عبور از آقای روحانی نیستم

این مقام مسئول در واکنش به سیاست عبور از رئیس جمهور هم گفت: من طرفدار تز‌های عبور از آقای روحانی و این حرف‌ها نیستم. این اقدامات و حرف‌ها سرگردان کردن کشور است، لذا همه ما باید از آقای روحانی در جهت روی کار آوردن یک مدیریت جهادی حمایت کنیم. مدیریتی که در صحنه باشد نه اینکه فقط از اتاق کار دستورالعمل داده شود. مدیریتی که بتواند در مقابل توطئه آمریکا و فتنه بایستد.

وی ادامه داد: افت شدید کارآمدی مرضی است که باید به دست ریاست محترم جمهوری درمان شود. رئیس جمهور در گرفتن نیرو‌های متعهد و جهادی نباید کوتاهی کند و اصلا از ملامت کسی هم نباید بترسد. نیرو‌های جهادی می‌آیند پای کار و به فرمان حکومت و نظام اوضاع را درست می‌کنند. اصلا ما که این همه سختی را پشت سر گذاشته‌ایم مشکلات کنونی در مقابل آن مشکلات خیلی کوچک است. پس نکته مهم فهم وضعیت است؛ بنابراین ما یک فتنه داریم که بر شرایط افت کارآمدی سوار شده و این دو موضوع دو نوع برخورد می‌خواهد.

غرب بزرگترین محل خشونت علیه زنان است

دبیر ستاد حقوق بشر کشورمان در ادامه به اقدامات این ستاد در رابطه با مبارزه با خشونت علیه زنان اشاره کرد و گفت: در ابتدا باید دانست که اسلام پرچمدار مبارزه با خشونت علیه زنان است. به عبارت بهتر قران مجید در این خصوص صراحت دارد و نیز پیامبر گرامی اسلام پرچم مبارزه با خشونت علیه زنان را در دوران جاهلیت به دست گرفت.

وی اظهار کرد: البته غربی‌ها اکنون مدعی این پرچم هستند، در حالی که غرب بزرگترین محل خشونت علیه زنان است. یعنی شما اگر آمار بگیرید و بر اساس آماری که خودشان در آمریکا و انگلیس اعلام کرده اند بررسی کنید می‌بینید تعداد زنانی که مورد خشونت و تعرض از طرف مردان قرار گرفته‌اند عددی بالای ۳۵ درصد است و این وحشتناک است.

لاریجانی توضیح داد: بنابراین پرچم مبارزه با خشونت علیه زنان و کودکان در دست اسلام است. صراحت قران است که چرا دختر بچه‌هایتان را می‌کشید؟ البته خشونت علیه هر فرد انسانی محکوم است و این حرف، حرف اسلام است؛ بنابراین ما در این امر باید پرچمدار باشیم. اسلام طرفدار بکارگیری خشونت علیه هیچ کسی بخصوص زنان نیست.

دبیر ستاد حقوق بشر بیان کرد: ستاد حقوق بشر در کنار تشکیلات قضایی و تشکیلات تقنینی که پیگیری می‌کند مسائل زیادی را در این قسمت پیش برده است. قوانینی که ما در این زمینه داریم قوانین بسیار خوبی است که البته احتیاج به توسیع دارد. منتها یک نکته کلیدی وجود دارد و آن این است که زیر پرچم دفاع از حقوق زنان و مبارزه با خشونت علیه زنان مقدار زیادی مطالب غلط و نادرست هم توسط غربی‌ها تبلیغ می‌شود.

لاریجانی به برخی تعاریف حمایت از زنان در نگاه غرب اشاره داشته و گفت: مثلا تساوی جنسیتی یکی از مواردی است که غرب زیاد روی آن مانور داده می‌شود. ما معتقد هستیم که تساوی جنسیتی ظلم به زنان است. این شعار فمینیسم در قرن بیستم بوده، ولی فمینیسم پسا مدرن اتفاقا معتقد است که زن و مرد با هم متفاوت هستند.

وی توضیح داد: فمینیسم پسا مدرن معتقد است که اگر تفاوت بین زن و مرد را نادیده بگیریم، زنان را از یک توان استراتژیک بزرگ مثل تولیدمثل محروم کرده ایم؛ بنابراین فمینیسم پست مدرن معتقد است ما باید اتفاقا بنا را بر مراقبت (care) بگذاریم. یعنی ما باید این امکان و ظرفیت عظیم را نگهداری کنیم نه اینکه با شعار تساوی جنسیتی از بین ببریم.

این مقام مسئول به یکی دیگر از تعارضات در تعریف جایگاه زن اشاره کرد و گفت: شعار‌هایی که مبتنی بر اموری است که اصلا در تفکر اسلامی جایگاه ندارد مثل مسائل مربوط به همجنس بازی و امثال آن از دیگر اختلافات ما و جوامع اسلامی با تفکرات غربی در تبیین جایگاه زن است. یا مثلا آن‌ها حساسیت زیادی در امر طلاق دارند.

دبیر ستاد حقوق بشر ادامه داد: غربی‌ها و جوامع غربی این موضوع را نادیده می‌گیرند که ازدواج یک قرارداد است که کلی شرایطی دارد. اکنون شما در قباله‌های ازدواج که می‌نویسند می‌بینید گاهی ۱۰ الی ۲۰ شرط در آن نوشته شده است. خب این‌ها نشان می‌دهد که ما یک تئوری جالبی راجع به ازدواج داریم. ازدواج از منظر ما یک رخداد نیست که مثل مسیحیت بگوییم در آسمان‌ها بسته شده است. خیر ازدواج یک قرارداد معقول است، یک اساس دارد و در کنار اساسش شروطی قرار داده شده است که مفاد اساسی عقد را تهدید کند.

بردگی جنسی یکی از ظلم‌های عظیمی است که امروز آمریکا و غرب در آن آلوده هستند

وی در خصوص نقش و جایگاه زنان در کشور گفت: بنابراین معتقد هستم که جای کار دراین زمینه بسیار زیاد است. همانطور که ستاد حقوق بشر در مسئله بازنگری قوانین مبارزه با مواد مخدر یک نقش پیشرو داشته است در مسئله ارتقا سطح کیفیت قوانین هم باید پیشرو باشیم. البته ما قوانین بسیار خوبی راجع به زندگی زنانمان در جامعه، چه زنانی که در خانواده هستند، چه زنانی که در محیط کار هستند چه زنان بی‌سرپرست و چه زنانی که در معرض آسیب‌های اجتماعی هستند داریم. اما باید مکانیزم‌های حقوقی دقیق و قانونی و نظارتی ایجاد کنیم که از بردگی جنسی جلوگیری کنیم.

این مقام مسئول افزود: بردگی جنسی یکی از ظلم‌های عظیمی است که امروز آمریکا و غرب در آن آلوده هستند و مجرم اصلی‌اش آن‌ها هستند. این‌هایی که اکنون مدعی خشونت علیه زنان هستند خودشان سردمداران بردگی‌های جنسی در شبکه‌های بردگی جنسی در دنیا هستند. البته ما در ستاد حقوق بشر از مخالفین سرسخت آن‌ها هستیم و بردگی جنسی را به مراتب مردودتر از انواع بردگی‌ها مثل مربوط به کارگران و امثال آن می‌دانیم و این موضوع از مواردی است که ستاد حقوق بشر مبارزه با آن را جزو اولویت‌های خود در سطح داخلی و بین‌المللی قرار داده است.

چهل سالگی انقلاب اسلامی ایران یک رخداد عظیم و مبارک و تجربه‌ای بینظر است

دبیر ستاد حقوق بشر در پایان، چهل سالگی انقلاب اسلامی ایران را یک رخداد عظیم و مبارک و تجربه‌ای بینظر دانست و گفت: ما در آستانه ۴۰ سالگی انقلاب اسلامی هستیم. در این ۴۰ سال دستاورد‌های ما دستاورد‌های خوبی بوده است. با وقوع انقلاب ملت ما تصمیم گرفت یک بنای نظام مدنی سیاسی جامعی را بر اساس اسلام آغاز کند.

وی خاطرنشان کرد: این تجربه در ۴۰ سال گذشته با افت و خیز‌های متفاوتی پیش رفته و چالش‌های مختلفی را تجربه کرده است. اما دستاورد‌های انقلاب بسیار شگرف بوده است. گذشته از دستاورد‌های علمی و صنعتی توانمندی نفوذ در عرصه بین‌المللی یکی از مهم‌ترین دستاورد‌های ساختار مدنی جمهوری اسلامی است.

لاریجانی در پایان گفت: دموکراسی عملیاتی که امروز در جمهوری اسلامی ایران وجود دارد یک دموکراسی نمونه با معیار‌های بسیار دقیق فنی است. این دموکراسی دارد کار می‌کند و توان مدنی بالایی از خود نشان داده است. الحمدالله این دموکراسی فرهنگ مشارکت مردم را بسیار بالا برده و آزادی‌های وسیعی در کشور ما شکل گرفته است. البته ناگفته نماند که این دستاورد بزرگ نگهداری می‌خواهد، نسل آینده باید جمهوری اسلامی را بفهمد که چه بوده و چه شده تا بتواند دستاورد‌ها و توفیقاتش را انشاالله پیش ببرد.

گفت‌وگو: سید هادی مظلوم



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *