صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه: سازمان ثبت اسناد یک مجموعه پیشگیری کننده است/فرهنگ ثبت را در جامعه رواج دهیم

۲۰ تير ۱۴۰۲ - ۱۳:۴۷:۴۸
کد خبر: ۴۷۲۲۹۵۹
دسته بندی‌: قضایی ، حقوقی
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه گفت: زمانی می‌توانیم ثبت رسمی را در جامعه جاری کنیم که فرهنگ ثبت را در جامعه رواج دهیم. امروز مردم اهمیت ثبت رسمی در جامعه به خوبی درک نکرده اند، زیرا همچنان اسناد عادی در حال معامله و معتبر است و کسانی که از این اسناد استفاده می‌کنند احساس نیاز به ثبت رسمی نمی‌کنند و این فرهنگ سازی انجام نشده است که ثبت رسمی باعث جلوگیری معاملات معارض، پیشگیری از جعل، جلوگیری از پول شویی، ایجاد شفافیت، تضمین کننده آینده فرزندان می‌شود.

خبرگزاری میزان-اصغر جهانگیر معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه در همایش ملی ایده‌های تحول آفرین ثبتی اظهار کرد: انسان اجتماعی در گذر ایام تبدیل به انسان خود شکوفا می‌شود انسانی که هر لحظه با تامل و تدبر افق‌های روشنی را در برابر خود، جامعه و آیندگان بگشاید تا با ایده، طرح‌ها و نگاه‌های جدید دنیای جدیدی را در مقابل مردم ترسیم کند.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه بیان کرد: سازمان ثبت اسناد در حقیقت یک مجموعه پیشگیری کننده در بسیاری از مسائل است به طوری که از جرائم پیشگیری می‌کند وبسیاری از دغدغه‌های انسان را در دنیای کنونی برطرف می‌کند.

وی افزود: زمانی می‌توانیم ثبت رسمی را در جامعه جاری کنیم که فرهنگ ثبت را در جامعه رواج دهیم. امروز مردم اهمیت ثبت رسمی در جامعه به خوبی درک نکرده اند، زیرا همچنان اسناد عادی در حال معامله و معتبر است و کسانی که از این اسناد استفاده می‌کنند احساس نیاز به ثبت رسمی نمی‌کنند و این فرهنگ سازی انجام نشده است که ثبت رسمی باعث جلوگیری معاملات معارض، پیشگیری از جعل، جلوگیری از پولشویی، ایجاد شفافیت، تضمین کننده آینده فرزندان می‌شود.

جهانگیر اظهار کرد: از منظر فرهنگ سازی برای تبدیل اسناد عادی به رسمی اقدامات لازم را انجام نداده ایم لذا دغدغه‌ای در ذهن مردم درخصوص خطرات اسنادعادی وجود نداشته است.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه بیان کرد: باید بحث اهمیت اسناد رسمی را در مجموعه‌های دولتی بشناسیم اگر مجموعه‌های مختلف دولت از محل اینکه اسناد عادی چقدر می‌تواند ضرر و زیاد به سیستم‌های اقتصادی جامعه وارد کند بخش‌های مختلف دولتی پیش قدم می‌شوند که فرایند اسناد رسمی نه تنها توسط سازمان ثبت بلکه با کمک دیگران این فرایند را سازمان ثبت انجام دهد.

وی در ادامه گفت: در حال حاضر بیش از یکصد قانون و بخشنامه در حوزه زمین و اراضی داریم که برخی از آن‌ها با یکدیگر تعارض دارند و مشکلاتی را برای مردم و دولت فراهم کرده است بنابراین در بخشی که مشکل وجود دارد فقط مربوط به فقدان قوانین نیست بلکه مهمترین بخش فقدان اجرای قانون یا فقدان نظارت بر اجرای قانون است.

جهانگیر اظهار کرد: اگر در برخی بخش‌ها سازمان ثبت نتوانسته قانون حدنگار به معنای صد در صد را پیاده کند به دلیل عدم اهتمام این سازمان نیست بلکه به دلیل عدم همکاری یا موانعی بوده که توسط سازمان‌های دیگر در این مسیر ایجاد شده و یا وجود قوانینی که در گذشته بوده و هنوز تعیین و تکلیف نشده است.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه عنوان کرد: برای اینکه بحث تحولی را در سازمان ثبت دنبال کنیم علاوه بر استفاده از ایده‌های جدیدی که مطرح می‌شود باید راه‌هایی را برای ضمانت اجرای بیشتر همکاری دستگاه‌های دیگر با سازمان ثبت فراهم کنیم تا امکان اجرای طرح‌های تحول آفرین در مجموعه سازمان ثبت در کشور فراهم شود.

عاصف حمدالهی دبیر دومین همایش ملی ایده‌های تحول آفرین در این همایش گفت: در حال حاضر حدود هزارو ۷۰۰ ایده ثبتی در سامانه همایش ملی ایده‌های تحول آفرین ثبتی ثبت شده است.

وی افزود: در دومین همایش ملی ایده‌های تحول آفرین ثبتی ۶۷۰ کاربر در همایش مشارکت داشتند که ۷۶ درصد آقایان و ۲۴ درصد خانم‌ها هستند تعداد هزارو ۶۵۰ ایده به سامانه همایش ارسال شد که از این تعداد پس از ویرایش سردبیری و داوری مقدماتی هزار و ۲۴۷ ایده به مرحله داوری رسید داوری در تمام مراحل داوری بسته بود.

حمدالهی اظهار کرد: ۸۲ داور درون سازمانی و برون سازمانی طی ۲۲ روز به ارزیابی داوری ایده‌ها پرداختند ایده‌ها در ۶ محور امور اسناد و ثبت شرکتها، امور املاک و کاداستر، فناوری اطلاعات، مالکیت معنوی، امور حقوقی و بهسازی و مدیریت عمومی بود.

دبیر دومین همایش ملی ایده‌های تحول آفرین بیان کرد: پس از جلسات متعدد داوری و جمع‌بندی ایده‌ها ۷۱ ایده برگزیده شدند که از این تعداد ۲۰ ایده حائز رتبه ممتاز و ۵۱ ایده برتر شدند نسبت به همایش سال گذشته تعداد کل ایده‌های دریافتی رشد حدود ۲۵ درصدی را نشان می‌دهد و در تعداد ایده‌های اهدا شده به داوری شاهد رشد حدود ۷۰ درصد نسبت به سال گذشته هستیم.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *