صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

سرگردانی پناهجویان افغانستانی در غرب/ وعده‌هایی که محقق نشد

۱۹ تير ۱۴۰۲ - ۱۰:۰۷:۰۱
کد خبر: ۴۷۲۲۶۲۷
دسته بندی‌: حقوق بشر ، عمومی
کشور‌های غربی وعده‌هایی را که در قبال پناهجویان افغانستانی داده بودند، هرگز عملی نکردند.

خبرگزاری میزان – همزمان با خروج آشفته آمریکا و ناتو از افغانستان، کشور‌های غربی وعده‌هایی را در قبال پناهجویان افغانستانی مطرح کردند، اما اکنون با گذشت حدود دو سال گزارش‌های متعدد حاکی از آن است که این وعده‌ها تقریبا عملی نشده‌اند.

اسکان ۲۷۱ پناهجوی افغانستانی

گاردین در ماه می‌ گزارش داد که تنها ۲۷۱ نفر از ۲۷۰ هزار نفری که به عنوان «نیازمند حمایت» ارزیابی شده بودند در سال ۲۰۲۲ در اتحادیه اروپا اسکان داده شدند.

این رویکرد کشور‌های اروپایی با انتقاد‌های گسترده‌ای از سوی نهاد‌های حقوق بشری و خیریه مواجه شده است.

کمیته بین‌المللی نجات می‌گوید که این ارقام نشان دهنده «بی‌توجهی خیره کننده» در قبال پناهجویان افغانستانی است و کشور‌های عضو اتحادیه اروپا به تعهدات خود برای اسکان مجدد کوتاهی می‌کنند.

بسیاری از افغانستانی‌ها در مراکز مرزی جزایر یونان در شرایط «زندان‌مانند» باقی می‌مانند که محل ورود پناهجویان به اروپا است.

یک موسسه خیریه گفت برنامه‌ای که از سوی آلمان در سال ۲۰۲۱ برای اسکان مجدد تا هزار پناهجوی افغانستانی در ماه راه‌اندازی شد، حتی یک نفر را نپذیرفته است، در حالی که ایتالیا تنها نیمی از تعداد پناهجویانی را که متعهد شده بود، پذیرفته است.

این موسسه خیریه هشدار داده، افغانستانی‎‌هایی که به دنبال پناهندگی در اروپا هستند هنوز راه‌های قانونی برای اسکان مجدد ندارند.

«دیوید میلیبند»، مدیر عامل کمیته بین‌المللی نجات گفت: این گزارش بی‎توجهی سرسام آور به پناهجویان افغانستانی از سوی کشور‌های عضو اتحادیه اروپا را نشان می‌دهد که آن‌ها را در هر مرحله از سفرشان در جستجوی حفاظت در معرض خطر قرار می‌دهد.

یک مطالعه از ژانویه تا مارس سال جاری نشان داد که بیش از ۹۰ درصد از افغانستانی‌هایی که با تیم‌های کمیته بین‌المللی نجات در جزیره لسبوس یونان و پایتخت آتن در تماس بودند، از اضطراب رنج می‌بردند و ۸۶ درصد دیگر نیز علائم افسردگی را نشان دادند.

اقدام ناچیز در قبال پناهجویان افغانستانی

به گزارش «thenewhumanitarian»، به گفته سازمان‌های مدافع پناهجویان، نزدیک به دو سال پس از خرروج آمریکا از افغانستان، تعداد افراد آسیب‌پذیری که از طریق راه‌های قانونی به اتحادیه اروپا رسیده‌اند، در مقایسه با میزان نیاز بسیار ناچیز است.

در همین حال، کسانی که به کشور‌های غربی رسیده‌اند - چه از طریق روند خروج یا با انجام سفر‌های نامنظم - اغلب تحت حمایت کوتاه‌مدت قرار می‌گیرند و آینده بلندمدت آن‌ها در اروپا زیر سوال می‌رود.

سازمان ملل از کشور‌های اتحادیه اروپا خواسته است تا ۴۲ هزار و ۵۰۰ افغانستانی را تا سال ۲۰۲۶ اسکان دهند. 

اتحادیه اروپا و کشور‌های عضو آن متعهد شده‌اند که به پناهجویان و ده‌ها هزار نفر دیگر کمک کنند تا به راه‌های قانونی برای یافتن حفاظت دسترسی پیدا کنند.

یک مقام اداره مهاجرت فنلاند گفت که اقدامات بسیار کمی برای حفاظت از پناهجویان افغانستانی از زمان خروج از این کشور صورت گرفته است.

پناهجویان افغانستانی می‌گویند که محافظت طولانی‌مدتی که به آن‌ها اجازه می‌دهد احساس امنیت کنند و زندگی‌شان را از سر بگیرند، پیدا نکرده‌اند.

به بسیاری از آن‌ها وضعیت پناهندگی اعطا نشده است تاآن‌ها را در مسیر شهروندی اتحادیه اروپا قرار دهد؛ در عوض، وضعیت حمایت کوتاه‌مدتی به نام حمایت فرعی به آن‌ها داده شده که بسته به کشور و مورد فردی باید هر یک تا پنج سال یکبار تمدید شود.

مقامات پناهندگی اروپا از اقدام برای حمایت‌های کوتاه مدت از پناهجویان افغانستانی‌ دفاع کرده و می‌گویند که این یک روش معمول برای اسکان دادن گروه‌های بزرگی از مردم است که در خطر هستند، زیرا آن‌ها از یک کشور خاص وارد می‌شوند.

آن‌ها همچنین نگرانی‌های مربوط به عدم اطمینان در مورد آینده ناشی از نیاز به ارزیابی مجدد و تجدید حمایت‌های کوتاه‌مدت را کم اهمیت جلوه داده‌اند.

سابقه اخراج پناهجویان افغانستانی

برای کسانی که در اروپا هستند، سابقه کشور‌های اتحادیه اروپا در اخراج پناهجویان افغانستانی پیش از به قدرت رسیدن طالبان، منبع ناراحتی و نگرانی است.پناهجویانی که از حمایت‌های کوتاه‌مدت برخوردار شده‌اند، بیم آن دارند که ممکن است با اخراج مواجه شوند.

به عنوان مثال سال گذشته، بلژیک پرونده پناهندگی دستکم ۵۰۰ پناهجوی افغانستانی را رد کرد؛ کمیساریای عمومی این کشور در امور پناهندگان این اقدام را با بیان اینکه خشونت در افغانستان کاهش یافته است، توجیه کرد.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *