مبارکآبادی: اتکا به قدرت الهی رمز ولایت امام موسی کاظم(ع) بود
مهدی مبارک آبادی کارشناس علوم قرآنی در گفتوگو با میزان درباره سیره سیاسی امام موسی کاظم (ع) گفت: دوران حکومت هارون الرشید مصادف با امامت امام موسی کاظم (ع) بود و این امام بزرگوار مبارزات فراوانی را با این حاکم ستمکار داشتند، سر انجام ایشان به دستور حاکم ظالم وقت به زندان افتادند، اما امام موسی کاظم (ع) با قرار دادن ماموران خود در دربار هارون الرشید اقدام به مبارزه با وی کردند، ایشان «علی ابن یقطین» که وزیر و کارگزار هارون بود را از افراد خود قرار دادند تا بتوانند بدین ترتیب به جامعه شیعیان کمک کنند.
وی به شیوه مبارزاتی امام موسی کاظم (ع) پرداخت و افزود: امام کاظم (ع) با علم به اینکه در شرایط آن روز امکان رویارویی سیاسی و نظامی وجود ندارد، راه مبارزه فرهنگی را در پیش گرفت که یقیناً بهترین و مطمئنترین روش در راه اعتلای فرهنگ دینی در جامعه بود. به همین دلیل به سؤالات و شبهاتی که برای مردم در این زمان ایجاد شده بود، پاسخ میدادند و اقدام به ارائه موعظه و خطابه برای عموم مردم و همچنین خواص آنها در فرصتهای مناسب در نظر داشتند. همچنین بیان احادیث، ادعیه و اذکار که در تربیت و ارشاد بسیار مؤثر میدانستند و آن را در دستور کار خود قرار داده بودند.
مبارک آبادی مبارزات امام صادق(ع) را مورد تاکید قرار داد و بیان کرد: ایشان مبارزه با طاغوت را در زمانهایی متناسب در نظر گرفته و اجرایی میکردند و از این موقعیتها استفاده کرده و درصدد براندازی نظام طاغوت بهرهبرداری کردند.
وی به بخشهایی از زندگی امام موسی کاظم (ع) اشاره و اظهار کرد: در روایتها آمده است که امام موسی کاظم (ع) هنگامی که توسط دشمنان خود به زندان افتاده بودند به پروردگار فرمودند: «خداوندا من همواره در خواست داشتم تا زمانی را به عبادت تو تخصیص دهم، پروردگارا شکر که این فرصت را در زندان به من دادی تا فقط مشغول تو باشم»، این درسی بزرگ برای ما محسوب میشود چقدر زیبا است که ائمه معصومین (ع) مصیبتها را زیبا میدیدند، امام موسی کاظم (ع) در زندان بودند، ولی با این حال زمان را مغتنم شمرده و برای ستایش پرودگار اقدام کردند.
مبارکآبادی سیره عبادی امام هفتم (ع) را مورد بررسی قرار داد و بیان کرد: امام موسی کاظم (ع) عابدترین مردمان زمان خود بودند، ایشان همواره نماز شب میخواندند و از خوف خدا گریه میکردند، عبادت امام هفتم (ع) زبانزد همگان بود، لذا در زمان خود «عبد صالح» لقب گرفتند.
این کارشناس علوم قرآنی توکل را در زندگی امام موسی کاظم (ع) مورد بررسی قرار داد و افزود: قدرت روحی بزرگی که در امام موسی کاظم (ع) وجود داشت و تکیه فراوان این امام بزرگوار به قدرت خداوند سبب شد تا ایشان از هیچ یک از حاکمان وقت هرگز نترسند، این درسی بزرگ برای جوانان امروز است. متکی بودن به خداوند متعال افراد را از قدرتهای بزرگ و کوچک مصون میکند و آنها را به این باور نزدیک میکند که اگر بنده خدا باشید و به او اعتماد کنید، همه چیز در مقابل شما سُست خواهد شد. همانگونه که سید الشهدا (ع) در کربلا به شهادت رسیدند و ظالمان وقت جسم پاک ایشان را به خاک و خون کشیدند و تلاش کردند از بین ببرند، اما عظمت روحی و نام بلند ایشان پس از این همه سال روز به روز بزرگتر شده است.
وی الگوبرداری و حرکت در مسیر ائمه معصومین (ع) را یکی از ضرورتهای زندگی انسانها دانست و تاکید کرد: الگوبرداری و حرکت در مسیر ائمه معصومین (ع) رویکردی ارزشمند است و راه درست زندگی را به ما نشان میدهد، البته بخشی از شخصیت افراد به صورت ژنتیکی و اکتسابی به آنان میرسد، اما بخش دیگری از شخصیت افراد تحت تاثیر تربیت محیطی و عوامل والدین شکل میگیرد و در عین حال تلاش افراد برای کسب فضایل انسانی با توجه به الگوگیری از «ائمه معصومین (ع)» همواره مورد توجه بوده و از سوی بزرگان بر آن تاکید شده است. امروزه الگوپذیری در مقوله تبلیغ یک امری ضروری است، به همین دلیل ضروری است که در تاثیرگذاری تبلیغ برتحکیم سبک زندگی مخاطبان از پیشوایان دینی الگوبرداری کرد که این الگوگیری از پیشوایی معصوم، چون امام کاظم (ع) حرکتی ارزشمند و اثرگذار بر رشد جامعه خواهد بود.
مبارکآبادی به رویکرد امام موسی کاظم (ع) در طول زندگی با برکتشان اشاره و تصریح کرد: امام موسی کاظم (ع) یکی از بزرگترین شخصیتهای مذهبی شیعیان هستند، ایشان سیره اجتماعی و ارتباطی بسیار قوی داشتند تعاملات اجتماعی امام هفتم (ع) با اطرافیان و حتی در جامعه اسلامی الگوی بسیار ارزنده و ارزشمند است، درسهای اخلاقی و اجتماعی ایشان مفاهیم بزرگ بشری را آموزش میدهد. عدم قضاوت درمورد دیگران که یکی از معضلات روز جامعه ما است، قضاوتی که از روی آگاهی نباشد قطعاً دشمنی با خود به همراه دارد. وقتی کسی را نمیشناسیم و در مورد او قضاوت میکنیم، قطعاً به خطا رفتهایم و این مشکلات بسیاری را به همراه میآورد، پس نباید هر کس به خود حق دهد که در مورد دیگران قضاوت کند و این درسی ارزشمند است که در سخنان و کردار امام موسی کاظم (ع) مطرح شده و بر آن تاکید داشتند.
انتهای پیام/