تغییرات جدید در دستورالعمل تاسیس و فعالیت صندوقهای سرمایهگذاری
خبرگزاری میزان - به گزارش سنا، علیاکبر ایرانشاهی، رئیس مرکز نظارت بر صندوقهای سرمایهگذاری سازمان بورس درباره دستورالعمل تاسیس و فعالیت صندوقهای سرمایهگذاری، گفت: با وجود اینکه اولین صندوق سرمایهگذاری ۲۳ تیرماه سال ۸۶ مجوز فعالیت خود را از سازمان بورس دریافت کرده بود، اما برای صدور مجوز تأسیس و فعالیت صندوقهای سرمایهگذاری، دستورالعمل مدونی وجود نداشت.
وی افزود: تنوع صندوقهای سرمایهگذاری و ایجاد تغییراتی در فرایند صدور مجوز فعالیت برای صندوقهای سرمایه گذاری (طی ۱۶ سال گذشته)، موجب شد متقاضیان تاسیس صندوق، با مقررات بسیار زیاد و پراکندهای مواجه شوند.
به گفته رئیس مرکز نظارت بر صندوقهای سرمایهگذاری سازمان بورس؛ با توجه به اینکه این موضوع اهمیت تدوین دستورالعمل منسجم در این خصوص را بیش از پیش نمایان میکرد، به همین منظور دستورالعمل تاسیس و فعالیت صندوقهای سرمایهگذاری با هدف تجمیع مقررات و رویههای مرتبط تدوین شد و ساختار، چارچوب، شرایط، مدارک لازم جهت تأسیس، صدور مجوز فعالیت و تمدید فعالیت صندوقهای سرمایهگذاری این دستورالعمل را نیز تعیین کرد.
ایرانشاهی تصریح کرد: در همین راستا، مقررات و مصوبات مرتبط با تأسیس و فعالیت صندوقهای سرمایهگذاری برای اولین بار جمعآوری، بررسی و پالایش شد به طوری که در نهایت، مسیر تأسیس و فعالیت صندوقهای سرمایهگذاری شفاف و ضابطهمند از طریق این دستورالعمل در اختیار متقاضیان قرار میگیرد.
وی در ادامه اظهار کرد: برای اولین بار در تاریخ ۱۲ بهمن ۱۴۰۰ دستورالعمل تأسیس صندوقهای سرمایهگذاری «در اوراق بهادار با درآمد ثابت، مختلط، در سهام و در اوراق بهادار مبتنی بر کالا» به تصویب هیئتمدیره سازمان رسید. همچنین دستورالعمل فعلی نیز در تکمیل دستورالعمل قبلی، در تاریخ ۱۸ اردیبهشت سال جاری به تصویب رسید.
ایرانشاهی عنوان کرد: تغییراتی که در دستورالعمل قبلی ایجاد شده است عمدتاً مربوط به اضافه شدن شرایط تأسیس صندوقهای سرمایهگذاری اختصاصی بازارگردانی و صندوق در صندوق است. علاوه بر موارد فوق، شرایط و مدارک لازم جهت صدور مجوز فعالیت صندوقهای سرمایهگذاری نیز به دستورالعمل اضافه شده است.
رئیس مرکز نظارت بر صندوقهای سرمایهگذاری سازمان بورس خاطرنشان کرد: فصل پنجم دستورالعمل یاد شده نیز ضوابط مرتبط با تمدید مدت فعالیت صندوقهای سرمایهگذاری را ارائه میکند.
وی در ادامه گفت: رعایت قوانین و مقررات، توسعه صندوق و کسب بازدهی مناسب از مهمترین عوامل مرتبط با تمدید دوره فعالیت صندوقهای سرمایهگذاری هستند و ضابطهمند شدن، شفافیت و تسهیلگری نیز از مهمترین ویژگیهای دستورالعمل ذکر شده است.
انتهای پیام/