صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

لزوم آمادگی برای مقابله با مخاطرات شیمیایی/ نظام عملیات پدافند شیمیایی باید به‌طور کامل اجرا شود

۱۳ تير ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۰:۳۴
کد خبر: ۴۷۲۱۵۳۵
دسته بندی‌: سیاست ، دفاعی و مقاومت
سردار ساسانی گفت: به دلیل اینکه احتمال بروز حادثه در هر لحظه‌ای وجود دارد، باید همواره برای مقابله با مخاطرات شیمیایی، آمادگی‌های لازم را داشته باشیم.

خبرگزاری میزان - به گزارش دفاع‌پرس، سردار «محسن ساسانی» جانشین رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور در هشتمین همایش ملی پدافند شیمیایی که صبح امروز (سه‌شنبه) در بیمارستان فرهیختگان برگزار شد، اظهار داشت: بحث اصلی ما در این همایش، نظام مصون‌سازی و عملیات پدافند شیمیایی کشور است؛ نظام‌نامه‌ای که دو سال پیش برای اجرا به همه دستگاه‌ها ابلاغ شد، اما تاکنون به دلایل مختلفی دستگاه‌های کشور بخش زیادی از آن را عملیاتی نکرده‌اند.

سردار ساسانی ادامه داد: ایمنی، امنیت و کاهش آسیب‌پذیری در مراکز صنعتی و عموم جامعه ایران به واسطه سرو‌کار داشتن با مواد شیمیایی، اصولی هستند که رعایت آن‌ها در سطح بالایی ضروری است؛ چون احتمال بروز حادثه در هر لحظه‌ای وجود دارد؛ لذا باید همواره برای مقابله و پدافند در حوادث و مخاطرات شیمیایی، آمادگی‌های لازم را داشته باشیم.

جانشین رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور تأکید کرد: باید کارکرد صبوری در زمان بروز حادثه تداوم داشته باشد؛ چون در غیر این‌صورت اداره امور کشور با مشکل مواجه خواهد شد؛ بر این اساس با انواعی از تهدیدات و مخاطرات شیمیایی روبه‌رو هستیم که از آن جمله می‌توان به حملات نظامی شیمیایی دشمن به کشور اشاره کرد که نمونه آن را در حمله شیمیایی به سردشت در دوران دفاع مقدس شاهد بودیم.

وی اضافه کرد: حمله سایبری دشمن به زیرساخت‌ها، صنایع و مراکز شیمیایی با پیامد شیمیایی، اقدامات تروریستی، ضد امنیتی و خرابکارانه با احتمال بروز مخاطرات شیمیایی، حملات به زیرساخت‌های شیمیایی کشور و حوادث ناشی از رعایت نکردن اصول ایمنی هم موارد دیگری از تهدیدات و مخاطرات شیمیایی است.

سردار ساسانی افزود: حال برای مقابله با چنین اقداماتی در بخش عملیاتی موضوع مورد اشاره، یعنی کارخانه‌ها و مجموعه‌های پالایشگاهی اولین اقدام، ارزیابی وضعیت موجود است تا آسیب‌پذیری‌ها و نقاط قوت مشخص شود؛ در لایه‌های ایمنی، امنیتی و نظامی هم باید تدابیر لازم پیش‌بینی شود؛ اما دومین اقدام لازم، سازماندهی برای مواجهه با حالات و شرایط مختلف است.

جانشین رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور سپس با اشاره به لزوم رصد و پایش دائمی تهدیدات و مخاطرات، گفت: احتمال بروز حادثه در مراکز پتروشیمی همواره وجود دارد؛ به همین جهت نیاز به سامانه‌ای داریم تا ضمن جلوگیری از وقوع حادثه، در زمان حادثه نیز بتواند صحنه را مدیریت کند؛ این در حالی است که متأسفانه مراکز صنعتی و پتروشیمی کشور که باید دارای چنین سامانه‌ای باشند، در کشور هنوز شناسایی نشده است.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *