از نظارت مستمر بر حسن اجرای قانون اقدام راهبردی تا گزارش پرحاشیه آلودگی هوا
خبرگزاری میزان - به گزارش خانه ملت، کمیسیون اصل نود مجلس بازوی نظارتی قوه مققنه است که وظیفه رسیدگی به شکایات واصله از «طرزکار» قوای سه گانه را بر عهده دارد؛ و باید در مورد آن بخشی از پروندههایی که جنبه عمومی دارد اطلاع رسانی کند و طبعاً در کلیه مواردی را که موجب تضییع حقوق بیت المال یا اشخاص حقیقی و حقوقی منجر میشود حسب مورد پرونده به قوه قضائیه یا مراجع ذیربط ارسال میکند تا مقررات قانونی اعمال گردد.
کمیسیون اصل نود مجلس در اجلاسیه سوم مجلس یازدهم علاوه برگزاری جلسات نظاری با وزرا ومقامات بلند پایه کشور بر حسب گزارشات واصله و شکایات بازدیدهایی را نیز داشته است. همچنین در چارچوب نظارت بر حسن اجرای قوانین بالا دستی نظیر برنامههای توسعهای و سند چشم انداز و همچنین قوانین عادی نیز اقدامات موثری انجام داده است.
این کمیسیون در بازه زمانی سومین اجلاسیه دوره یازدهم یعنی از خرداد ماه ۱۴۰۱ تا خرداد ماه ۱۴۰۲، ۲۲۳۳ شکایت را در صحن کمیسیون و یا در کارگروههای تخصصی بررسی و به این منظور ۶۵۷۲ مکاتبه با دستگاههای مختلف انجام دادهاند و البنه هنوز به دلیل پیچیدگیهای پروندهها و نیاز به تکمیل اطلاعات ۹۸۵ هنوز در دست بررسی قرار دارد.
از آنجایی که کمیسیون اصل نود کمیسیونی نظارت محور است طرح ویا لایحهای به تصویب این کمیسیون نمیرسدو هرآنچه که در این کمیسیون انجانم میشود نظارتهای طرز کاری است.
مهمترین اقدامات نظارتی کمیسیون
بر اساس این گزارش از مهمترین پروندههایی که در چارچوب نظارت بر حسن اجرای قانون در این کمیسیون طی بازه زمانی مذکور موردبررسی قرار گرفته است میتوان به پیگیری اجرای قانون صدور چک، پیگیری اجرای سامانه املاک و اسکان، نحوه اجرا و راه اندازی سامانه تصدیق الکترونیک، پیگیری مستمر اجرای قانون جامع حدنگار و پیگیری نحوه اجرای قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها و صیانت از منافع ملت ایران اشاره کرد که در برخی موارد نظارتهای کمیسیون هنوز نیز ادامه دارد.
مهمترین گزارشات نظارتی قرائت شده در صحن مجلس
بر اساس ماده ۱۱۶ آیین نامه داخلی مجلس گزارشهای کمیسیون اصل نودم قانون اساسی پس از ارائه به هیأت رئیسه مجلس، درصورتی که مربوط به عموم باشد، بدونرعایت نوبت در دستور کار قرار میگیرد و در اولین جلسه علنی قرائت خواهد شد. بر این اساس در بازه زمانی خرداد ماه ۱۴۰۱ تا خرداد ماه ۱۴۰۲ نیز کمیسیون ۹ گزارش رادر صحن مجلس قرائت کرد که از جمله آنها میتوان به نحوه اجرای قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها و صیانت از منافع ملت ایران، تخلفات و ترکفعلهای حوزه توسعه روستایی، شفافیت تسهیلات کلان و اشخاص مرتبط شبکه بانکی و گزارش آلودگی هوا اشاره داشت.
مهمترین بازدیدهای میدانی
به منظور تکمیل اطلاعات از شکایات واصله و یا نظارت بر حسن انجام قانون لازم است اعضا و یا کارشناسان کمیسیون حسب مورد نظارتهایی را از بخشهای مختلف داشته باشند که تنها در اجلاسیه سوم ۱۷ نظارت میدانی توسط این کمیسیون به ثبت رسیده است که حضور در استانهای مرزی و بازرسی از وضعیت قاچاق سوخت، کالاهای اساسی و عملکرد گمرکات، بازدید از پهنههای نقشه برداری شده اراضی زراعی استانهای گلستان و خراسان رضوی در چارچوب نظارت بر اجرای قانون حدنگار، بازرسی از دفاتر اسناد رسمی برخی از استانها در طرح تصدیق الکترونیک و اسکن دفاتر قدیمی اسناد رسمی و بازدید از سامانه پایش اراضی وزارت اطلاعات بخشی از این نظارت هاست همچنین بازدید مستمر از زندانهای سراسر کشور و پروژههای عمرانی در دست اجرا و یا نیمه کاره نیز به طور مستمر توسط کمیسیون انجام میشود
اعضای کمیسیون اصل نود در اجلاسیه سوم ۳۶ جلسه با وزای مختلف از جمله وزیر امور خارجه، وزیر ورزش و جوانان، وزیر جهادکشاورزی، وزیر صمت، وزیر راه، مسکن و شهرسازی، وزیر علوم، وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی، وزیر اقتصاد و سایر وزرا برای تکمیل اطلاعات و یا اعمال نظارت بر طرز کارهای غلط برگزار کرده است.
آنچه که در این گزارش آمد شمهای از عملکرد یکساله کمیسیون اصل نود مجلس به عنوان بازوی نظارتی مجلس است و این کمیسیون بر اساس اصل نظارت مستمر و جاری آماده دریافت شکایتهای طرزکاری از همه بخشهای کشور در چارچوب قانون است.
انتهای پیام/