۷ نکته اساسی که باید هنگام خرید و ذبح دام رعایت شود
خبرگزاری میزان - امیر حسین لطفی در گفتوگو با میزان به مناسبت عید سعید قربان به بیان توضیحاتی در خصوص خرید و ذبح دام پرداخت و گفت: برای خرید دام در عید قربان و یا هر زمان دیگری در درجه اول بهتر است دام توسط دامپزشک معاینه شود و اگر امکان انجام این کار وجود نداشت لازم است حتما قبل از خرید دام بر روی کمرش دست بکشید و چنانچه حیوان بسیار لاغر و استخوانی بود نشاندهنده این است که دچار بیماری است و نکته دوم اینکه پوست دام باید مورد بررسی قرار گیرد و توجه شود که آیا روی پوستش کنه وجود دارد یا نه، چرا که قابلیت انتقال کنه از دام به انسان وجود دارد.
وی ضمن اشاره به اینکه در صورت امکان دهان حیوان را باز کنید و بررسی کنید که آیا در دهانش زخمی وجود دارد یا نه چرا که وجود زخم در دهان حیوان نشاندهنده ابتلا به چند بیماری عفونی است، ادامه داد: نکته بعدی که باید به آن توجه شود این است که حیوان به خوبی غذا میخورد یا نه و اگر دام غذایی که جلویش میگذاریم را نخورد نشان دهنده ابتلا به بیماری است.
این دامپزشک متخصص داخلی حیوانات خانگی در رابطه با نکاتی که باید هنگام ذبح دام مورد توجه قرار بگیرد اظهار کرد: هنگامی که حیوانی ذبح میشود و پوستش باز میشود باید به جگر سیاه یا همان کبد دام دقت و توجه شود که لک، برجستگی و خون مردگی نداشته باشد و چنانچه این موارد را داشت، بسته به مقدار و نوع این موارد باید جگر و یا در برخی موارد کل گوشت حیوان دور انداخته شود و نکته دیگر در رابطه با ذبح دام این است که به گوشت حیوان دقت کنید که تکههایی نظیر آبسه و برجستگی همراه ترشح نداشته باشد.
وی در خصوص نکاتی که باید پس از ذبح دام رعایت شود، توضیح داد: به هیچ وجه نباید از چاقویی که برای بریدن گوشت استفاده شده در کارهای دیگری نظیر خورد کردن سبزی استفاده کرد چرا که این اقدام سبب انتقال یکسری از انگلها از جمله انگلی به نام «توکسوپلاسموز» میشود.
انتهای پیام/